herkes kümesinde uyguladığı hijyen yöntemleriniı yazsın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pigeonary
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pigeonary

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erkan tufan
Meslek
sağlık
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar herkes kümesindeki hijyen sistemini ve sonuçlarını ( sağlık açısından) yazsın. ancak olması gerekeni değil sizin bizzat uyguladığınız yöntemi yazmanız gerekiyor

ben başlıyorum

benim tek bir kümesim var malesef inşallah yaza ikinciyi yapıcaz . yavru ve damızlıklar aynı yerde dolayısıyla . inşallah yaza kadar damızlıkları ve yavruları ayırcam. bu şekilde damızlıklardan gereken verimi alamadığımı düşünüyorum .

hava sirkulasyonu rezalet diye düşünüyorum . kümesin önünde ve yanında iki pencere var aşağıya da bir havalandırma penceresi yapmam gerektiğini düşünüyorum . ancak kümesi her sabah ve akşam rutin olarak açtığım için havalandırması genel olarak sağlanıyor diye düşünmekteyim ama aşağıya yapacağım pencere faydalı olacak.

rafları hiç temizlemem ancak kümes zemini rutin olarak temizliyorum ve zeminde palet var. ayrıca kümesin altında da palet var yani zemin genel olarak kuru. kümesi ayda bir kez bazen iki ayda bir kez blotic ile dezenfekte ediyorum . ancak ayda bir sistemine dönücem . aynı şekilde yem ve su kaplarını da dezenfekte ediyorum . iki haftada bir kez sarımsak ve sirke ve mineral karışımı haftada bir kez multivit veriyorum ve hergün palet yem ile buğday karıştırarak veriyorum .

bakıcı asla kullanmıyorum kuşlarım genel olarak sağlıklı ancak daha sağlıklı olmaları için uğraşıyorum . kuşlar hastq olmadığı sürece kesinlikle antibiyotiği kümese sokmam yavrulara kesinlikle antibiyotik vermiyorum.

her damızlık takımdan ort 6 8 arası yavru alıyorum . inşallah daha bilinçli bir yetiştirici olmak için çabalıyorum

üstadlara saygılar

ZEFİRAN VE ÇAMAŞIR SUYU KULLANMAKTAYIM.. ZEFİRAN I ECZANEDEN ALIYORUM..3 AY ÖNCE BİTTİ..ŞİMDİ BÖYLE DURUMLARDA ÇAMAŞIR SUYUNU SULANDIRIP ,KÜMESİN TABANI EĞİMLİ YIKAYINCA AKIP GİDİYOR..KOKUSU BENİ VE KUŞLARI RAHATSIZ ETMEYECEK KADAR ÇAMAŞIR SUYU KOYMAKTAYIM..KAFESİM KOMPLE TEL OLDUĞU İÇİN İÇERİDE KOKU OLMUYOR..KAPALI KÜMESLERE ,FAZLA HAVALANDIRMASI OLMAYAN KÜMESLERE ÇAMAŞIR SUYUNU ÖNERMEM.. :slm: HERGÜN YIKAR TABANA GAZETE SERER..ÜŞENMEM..

GÜVERCİNLERİMİ SEVİYORUM.

Ben de dezenfektan olarak en sık kullanılan çamaşır suyunu kullanıyorum... Sprey başlıklı şişeye sulandırıp kümesi temizleyip süpürdükten sonra köşe bucak sıkıyorum...Dezenfektan olarak DEZEN ve CALDEZ denilen ürünleri de duydum ama henüz deneme fırsatım olmadı...ZEFİRAN maalesef bulunduğum yerde yoktu...Ama işin en basit ve olmazsa olmaz kuralı bana göre iyi bir havalandırmadır...

ZEFİRAN KULLANMAK İSTEYEN OLURSA ECZANELERDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.. 3-4 TL.. GİBİ..

halen mantığını anlayamadığım ancak neredeyse profesyonel güvercin yetiştiricilerinin tamamı belirli periyodlarla güvercinlerin içme sularına ... koyulmasını tavsiye ediyorlar. mesela frank laughlın adında ünlü bir yarış postası yetiştiricisi kuşlarında herhangi bir hastalık emarasi görüldüğünde ... adlı bir .. içme sularına verilmesini tavsiye ediyor. ancak bu hastalığı tedavi etmekten ziyade yayılmasını engellemek için ve kuşlarda gözle görülür bir değişim olduğunu da notlarına ekliyor ... ancak dozajını özellikle içme suyunda iyi ayarlamak gerektiğini düşünüyorum yoksa gastrointestinal sistemde tahribata neden olabilir . nedenini de şu şekilde açıklıyorum ... asit birçok patojen bakteri mantar ve virusu öldürmekle beraber barsaktaki faydalı bakterileriden olan laktobasiller ... ancak her ihtimale kullanımından sonra probiyotik olarak yoğut yada farklı marka probiyotik iki üç gün süre ile verilmesi yararlı bakterilerin yerine çabuk gelmelerini kolaylaştıracaktır
--- message by moderator ---
Uyarı! Bu mesajda daha önce yer alan zararlı ürün ve oldukça tehlikeli dozaj önerilerine uymayınız. Hayvan hakları ihlaline giren sakıncalı veya tehlikeli paylaşımlar yapmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Daima her bilgiyi araştırınız veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz.
Dikkat! Diazyme 256 ve Palet yem vs. gibi zararlı katkılar içeren ürünleri kullanmayınız. Bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı da ilerisi için sakıncalı olabilir. Bunların yerine doğal protein katkısı olarak uygun miktarda kenevir tohumu, keten tohumu vs. omegaları içerir ve yeterlidir. Prebiyotik (faydalı bakteri takviyesi) olarak saf köy yoğurdu ve suyu, biramayası, katkısız kefir veya eczaneden prebiyotik şase vs. alıp araştırarak uygun miktarda kullanabilirsiniz.

--- message by moderator ---

İÇME SULARINA K2MnO4 '' POTASYUM PER MANGANAT '' OLAN PERMASOLECZANEDEN 7 TL YE ALIP ÇÖZELTİSİNİ SULARINA DEZENFEKTE EDİLMİŞ İÇME SUYU OLARAK VERMEKTEYİM..

1 LİTRE SUDA 1 TABLET ERİTİLİP 5 LİTREYE 10 ML DÖKMEKTEYIM..RENGİ UÇUK PEMBE OLMAKTADIR..

[email protected]' Alıntı:
İÇME SULARINA K2MnO4 '' POTASYUM PER MANGANAT '' OLAN PERMASOLECZANEDEN 7 TL YE ALIP ÇÖZELTİSİNİ SULARINA DEZENFEKTE EDİLMİŞ İÇME SUYU OLARAK VERMEKTEYİM..

1 LİTRE SUDA 1 TABLET ERİTİLİP 5 LİTREYE 10 ML DÖKMEKTEYIM..RENGİ UÇUK PEMBE OLMAKTADIR..
BANYO SUYU HAZIRLAMA ÖLÇÜSÜ DE AYNIDIR.

fürmüz diye bir yöntem varmış sanırım ateşle yakmak suretiyle kümes temizleniyo gayet mantıklı ve birçok yetiştiricinin bu yöntemi uyguladığını duydum .acaba bu yöntemi deneyen var mı nasıl yapıldığını anlatırsa çok faydalı olur

:haha: EVET :evet: PÜRMÜZTÜPLÜ ATEŞ İLE YAKMA METODU ''ÖZELİKLE ODA TİPİ SALMALARDA KULLANILMAKTA..

BENİM GİBİ 1.5 mt KÜMESİ OLANLAR (BALKON KÜMESİ) TERCİH ETMİYOR.ÇÜNKÜ PÜRMÜZ ÜN NE TÜPÜ,HORTUMU,NE DE TABANCASI KÜMESİN İÇİNE GİREMİYOR..BEN KÜMESE RAHAT GİREMEDİĞİMDEN ,ETKİLİ DE OLMUYOR DAR KÜMESLERDE....

Çamaşır Suyu ve Mikroorganizmalar arasındaki dokunaklı münasebeti gösteren bir video :haha:
Mutlu mesut yaşayan mikroorganizmaların üzerine dökülen bir damla çamaşır suyunun ortamı sukunete erdirişi...
İyi seyirler
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DdTJClpuoaQ[/youtube]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri