Herkese Hayırlı Aksamlar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albasansefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 867
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa albasan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar oncelıkle Herkese Selam, Ekim 25 De Bir cift Beyazım yumurtladı ve tek yumurta attı 2. atmadı. bugun tam 17 gun oldu yarın 18. gun olucak bıraz once baktım halen yumurtaya yatıyor ve yumurtada kırılma catlama gibi bi durum yok gecenlerde baktıgımda yumurtaya ici bos gibi duruyodu bende belkı olusmamısdır daha dıye ellemedım. sizce napmalıyım 1 2 gun daha bekleyımmı yoksa alıp atayımmı? veya kendisimi atsın yuvadan. degerlı buyuklerımızden ve bılgısı olanlar benı aydınlatırsa bu konuda cok sevınırım. simdiden herkese tesekkurler.

Sevgili abim yumurtalar kuşun ilk yumurtası ise at gitsin.

yok ilk yumurtası degil daha onceden de yavrusu alınmıs bi kuslardı. yuva degısıklıgınden olmus olabılır dıye tahmın edıyorum bırazda.

Senin hiç bir şey yapmana gerek yok. Bırak yatsın. Eğer yumurta döllenmemiş ise bir süre sonra kendileri yumurtadan kalkacaktır. Kalktıkları zaman kontrol edersin eğer yumurta soğuk ise atabilirsin.

Ben birçok arkadaşın kuluçkaya yatan kuşları rahatsız ettiklerine şahit oluyorum. Aslında kuşları bu kadar rahatsız etmek doğru değil. Zaten onlar doğalarında olduğundan yavrularını büyüteceklerdir. Biraz sabırlı olmalı ve onları rahat bırakmalıyız.

zaten yumurtayı kalktıkları zaman kontrol edıyorum yatarken kesınlıkle ellemem rahatsız etmem. sanırım dollenmemıs gıbı duruyor ısıkta baktım ici bos gozukyor icinde sıvı kayıyor cevirdikce. yumurta soguk degıl sureklı ustunde ve sıcak. bılgılendırme ıcınde ayrıca tesekkurler

albasansefa' Alıntı:
zaten yumurtayı kalktıkları zaman kontrol edıyorum yatarken kesınlıkle ellemem rahatsız etmem. sanırım dollenmemıs gıbı duruyor ısıkta baktım ici bos gozukyor icinde sıvı kayıyor cevirdikce. yumurta soguk degıl sureklı ustunde ve sıcak. bılgılendırme ıcınde ayrıca tesekkurler

21 gun kusun yumurtadan cıkıs süresi...ışıkta baktın cılık yumurta nasıl olur bılıyorsundur sarısı yumurtada dolanır durur kı saten oyleymıs at gıtsın

21 gun kusun yumurtadan cıkıs süresi...ışıkta baktın cılık yumurta nasıl olur bılıyorsundur sarısı yumurtada dolanır durur kı saten oyleymıs at gıtsın[/quote]

ben 17 gun dıye bılıyorum soguklarda en fazla 18 19 gun? yanılıyormuyum acaba. zaten kendisini belli ediyor ici dolu yumurta kararma olur yani dolulugunu gosterır eskılerden boyle bılınır kuscu abılerımızden boyle ogrendık. kendım elleyıp atarsam bı daha kuser yumurtalamaz dıye dusunuyorum onun ıcın elleyemıyorum.

normal kulucka suresı 15-20 gundur yanılmıyorsun dogru soyluyorsun ben hep 21. gun aldım..kusme olayı nadır olur korkacak durum yok..dedıgın gıbı olusan yumurta ısıkta yarısı kararmıs gozukur..bence atmanda bır zarar yok

peki bilgilendirdigin icin ayrıca tesekkur ederım. hani bende bi umit belki cıkar diye beklıyordum ama olmus olsaydı bugun cıkardı yani :) nasip degilmis

takma kafana nasıpte varsa üç tane yumurtada alırsın :D

Geri