HERKESE SELAMLAR BEN BUNLARI KÜMESİME SOKMAM DİYEN VARMI?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
RESİMLER ALINTIDIR.

Ekli dosyalar

• 1  (1).webp
    1 (1).webp
    63 KB · Görüntüleme: 2,364
  • 1  (2).webp
    1 (2).webp
    36.5 KB · Görüntüleme: 2,409
  • 1  (3).webp
    1 (3).webp
    45.2 KB · Görüntüleme: 1,900
RESİMLER ALINTIDIR.

Ekli dosyalar

• 1  (4).webp
    1 (4).webp
    418 KB · Görüntüleme: 1,924
  • 1  (5).webp
    1 (5).webp
    52.8 KB · Görüntüleme: 2,452
  • 1  (6).webp
    1 (6).webp
    46.1 KB · Görüntüleme: 2,424
RESİMLER ALINTIDIR.

Ekli dosyalar

• 1  (7).webp
    1 (7).webp
    16.4 KB · Görüntüleme: 2,407
  • 1  (8).webp
    1 (8).webp
    41 KB · Görüntüleme: 2,389
  • 1  (9).webp
    1 (9).webp
    39.6 KB · Görüntüleme: 2,349
RESİMLER ALINTIDIR.

Ekli dosyalar

• 1  (10).webp
    1 (10).webp
    12.7 KB · Görüntüleme: 2,327
  • 1  (11).webp
    1 (11).webp
    60.2 KB · Görüntüleme: 2,431
  • 1  (12).webp
    1 (12).webp
    45.4 KB · Görüntüleme: 2,367
ben:) oldum olası form kuşlarını beğenmemişimdir sevmediğim bir ırkıda beslemem

M&J__Who_Is_It' Alıntı:

selamlar
peki sana hediye gelse 3 5 12 resimdeki kuşlar birer takım beslemezmisin ?

tengelli' Alıntı:
M&J__Who_Is_It' Alıntı:

selamlar

selamlar
peki sana hediye gelse 1 5 12 jpg resimlerindeki deki kuşlar birer takım beslemezmisin

Selamlar.Herkesin zevki başkadır tabi ama bu resimlerdekilerde beslenmeyecek gibi değiller açıkçası :)) Paylaşım için teşekkürler.Saygılar...

Ben beslemem abi , vallahi hic yalanim yok beslemem.Bedava hediyelik gelse dahi kumesimde tutmam baskalarina veririm.
Ne bunlari , ne donekleri , ne kelebek , ne posta , ne hunkari , nede herhangi bir baska guvercin.

Nedendir bilmiyorum ama benim Taklaci haric hicbirbir guvercine kanim isinmiyor.
Yani bakiyorum guvercin tertemiz guzeller ama hicbirsey hissetmiyorum..zevk ve renk tartisilmaz , taklacidan baska guvercin kesinlikle beslemem kumesimde bulundurmam.

GUZEL KUSLAR AMA BENDE BESLEMEM CUNKU NASIL BESLENCEGINI NE YAPTIGINI BILMEDIGIM KUSU BESLEMEM TAVSIYEDE ETMEM EN SON BIR BALON ALDIM SONU COK KOTU OLDU O GUN BU GUN BILMEDIGIM IRKLA ILGILENMEM... AMA KUSLAR BIBLO GIBI MASALLAH PAYALASIM ICIN TSK.

tengelli' Alıntı:
M&J__Who_Is_It' Alıntı:

selamlar

abi dediğim gibi zevk meselesi sevmediğim gözüme hoş durmayan kuşu koymam ama duruşu hareketleri hoşuma gitsin en değersiz kuşu koyarım

BEN ARAPLARI SÜS OLSUN DİYE 1 ÇİFT BESLERDİM GÜZEL GÖRÜNÜMLERİ VAR

RESİMLER ALINTIDIR.

Bende böyle bir kuş olsa ama bir takım sadece bana deseler ki sana 10 bin lira ben vermem böyle bir güzellik verilebilirmi ? ben onları akvaryumda balık seyreden adam gibi her akşam kümeste bir saat izlerim film izler gibi :=)

Ekli dosyalar

• 1  (1).webp
    1 (1).webp
    63 KB · Görüntüleme: 1,557
Şunu söyleyebilirim bu kuşların tamamına yakını saf ırk değil çeşitli ırkların çaprazlaması sonucu elde edilen ırklar . Öyle bilidiğimiz yöntemlerlede değil, tamamen genetik çalışma ürünü bu ahayvanların çoğu .
Ben paçalı açık kırem dıragon gagalı kuşları beğendim .. olsa belki bakıcı olarak beslerim ..selamlar.ŞEREF

arkadaşlar paylaşım için tekrar teşekkür ederim şu güzelligi görüpte yaratana inanmamak ona şükretmemek ne büyük kayıp diye düşünüyorum ben kümesime başka cins kuş sokmam bu bir düşünce ve yorum benim için benim gibi düşünen ve düşünmeyenlere de saygı duyarım ama yinede arap akkuyruk olanlarından olan arkadaş varsa sizler onlara arap ayna kuyruk diyorsunuz onlara ayrı bir salma yapıp beslemek isterim bende bana yardımcı olan arkadaşıma kendi kuşlarımdan 1 çift hediye ederim ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

:ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: Bende beslemem diyeni kümese sokmam :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk:

mrb kardeşim çok güzel kuşlar özellikle paçalı posta gibi olanlar onlara hasta oldum gerçekten guzel

RESİMLER ALINTIDIR.

YA BUNLARI.

Ekli dosyalar

• 1 (5).webp
    1 (5).webp
    19.3 KB · Görüntüleme: 1,567
  • 1 (6).webp
    1 (6).webp
    40.9 KB · Görüntüleme: 1,610
  • 1 (4).webp
    1 (4).webp
    8.6 KB · Görüntüleme: 1,509
slm oldum olası bu tip kuşları yani düz uçan kuşlardan bi haz almam üstüne para verseler kümese sokmam bu tip kuşları ne boşa yem vereyim ki bunlara SAYGILAR.

mesut-1907' Alıntı:
slm oldum olası bu tip kuşları yani düz uçan kuşlardan bi haz almam üstüne para verseler kümese sokmam bu tip kuşları ne boşa yem vereyim ki bunlara SAYGILAR.

selamlar her kuşun ayrı bir özelliği vardır düz uçuyor olması özelliği yok anlamına gelmez.bango düz uçar ama hastası çok neden ? posta düz uçar hastası çok neden ? baska düz uçar hastası çok neden ? bunlara bagdat ırkların çoğunu tip ırklarının çogunu ve kırmaların çogunu katabiliriz neden beslerler peki hepsinin ayrı bir özelliği vardırda ondan. bunu o ırkı besleyen anlar anlaya bildiysede o ırktan vazgeçmez. yani biz posta besleyenler ve bangocular düz uçuçulardan besleyenler boşa yem veriyoruz. :=)

Görünüm olarak çok güzel kuşlar ama bende beslemezdim. Zira bizler takla yetiştiricisi olarak bir güvercin kanat çırptımı takır takır ses gelmesine öyle alışmışızki böyle kuşların fır fır kanat sesleri bize itici geliyor. Geçen böyle bir çift kuş bana hediye gelmişti bende tuttum başka bir arkadaşa verdim.
İkinci bir neden ise onlara ayrı kümes yapmak gerekiyor çünkü bizim taklacılarla eş olmalarını asla istemeyiz.
Üçüncü neden ise bu kuşlar asla kümeslerine sadık olmuyorlar. Yani bir damdan kalkıyor diğerine konuyor, oradan kalkıyor ağaca konuyor vs. Bizim taklacıları da ahlaksız davranışlara alıştırıyorlar.
Ama bunların meraklıları da var. Saygı duyarız.. :haha:

Hoca' Alıntı:
Görünüm olarak çok güzel kuşlar ama bende beslemezdim. Zira bizler takla yetiştiricisi olarak bir güvercin kanat çırptımı takır takır ses gelmesine öyle alışmışızki böyle kuşların fır fır kanat sesleri bize itici geliyor. Geçen böyle bir çift kuş bana hediye gelmişti bende tuttum başka bir arkadaşa verdim.
İkinci bir neden ise onlara ayrı kümes yapmak gerekiyor çünkü bizim taklacılarla eş olmalarını asla istemeyiz.
Üçüncü neden ise bu kuşlar asla kümeslerine sadık olmuyorlar. Yani bir damdan kalkıyor diğerine konuyor, oradan kalkıyor ağaca konuyor vs. Bizim taklacıları da ahlaksız davranışlara alıştırıyorlar.
Ama bunların meraklıları da var. Saygı duyarız.. :haha:

selamlar o resimde ki en aptal kuş dahi mardinden 10 kat daha zeki :=) bende bir kümes mardin var bir postama değişmem onun yanında benim için hiçler.

Kenan bey niye bu kadar agresif bir cevap yazmışsınız anlamadım. Birincisi ben yazımda Mardin veya ona benzer bir kelime kullanmadım. Sizin Mardin kuşlarınızla bizimkiler(Anadolu taklacısı) arasında tek ortak nokta ikisininde takla atıyor olması.
İkincisi zaten ben son cümlemde bu tarz kuşlarında meraklısı olduğunu peşinen kabul ettim ve bunu garipser bir ifade kullanmadım. Saygılar.. :buyrun:

ben yine :=( agrasif değil biraz sert olduysa özürdilerim amacım kırıcı olmak değil ama diğer ırkları gerçekten yetiştirmeden insanların yargılamısına kızıyorum ondandır. çünki diğer ırkları terbiye edip seyisliğini iyi yapa bilirseniz mardinden daha fazla haz ve zevk verir ben bunu iyi biliyorum nerden derseniz bir yıldan fazla baska bango ve posta karışık besledim yedi yada sekiz yıl kadardır da sadece posta besliyorum posta besliyorum diyorum bende bir kümes mardinde var hünkaride bangoda ama diğerlerini çeşit olsun diye ayrı kümeslerde kapalı besliyorum sedece posta uçuruyorum. tabi bunlardan önce hep mardin besledim. mardin insanı kahreder oyuna girerken serte girer cıkarmak birdert uçuma verir beklemesi birdert tüye girer uçuramazsın yavruya gelir uçuramazsın bunun gibi bir sürü derdi var vakit bol olmalı v.s gibi tamam istediğini tutrurusan onun zevki ayrı ama bu seferde hırsızı cok. uçurmak bir dert v.s kıyaslama yapsak mardinin eziyeti diğer kuşlara göre verdiği hazdan daha fazladır. :=)

tengelli' Alıntı:
mesut-1907' Alıntı:

selamlar her kuşun ayrı bir özelliği vardır düz uçuyor olması özelliği yok anlamına gelmez.bango düz uçar ama hastası çok neden ? posta düz uçar hastası çok neden ? baska düz uçar hastası çok neden ? bunlara bagdat ırkların çoğunu tip ırklarının çogunu ve kırmaların çogunu katabiliriz neden beslerler peki hepsinin ayrı bir özelliği vardırda ondan. bunu o ırkı besleyen anlar anlaya bildiysede o ırktan vazgeçmez. yani biz posta besleyenler ve bangocular düz uçuçulardan besleyenler boşa yem veriyoruz. :=)
yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerim haklısınız zevkler ve renkler tartışılmaz.

kenan kardeşim kuş beslemek keyfi bir uğraştır.ben inanıyorum ki içinde hayvan sevgisi olan bir kişi karga dahi besleyebilir.değilki senin paylaşımda bulunduğun bu güzel kuşları beslemesin.

Takla güvercin beslemek diğer ırklara bakarak gerçekten en eziyetli olanı. Bu konudaki görüşlerinize tamamen katılıyorum. Ama biz gözümüzü taklayla açmışız ve sanırım yine takla ile de kapatacağız. Ama takla ırkında damızlıklarınız istenilen özellikleri taşıyorsa bundan çıkan yavrularda sizi çok yormaz. Dediğim gibi güvercin beslemek denildiğinde herkesin aklında farklı şeyler canlanır. Kimisi görünüşü için, kimisi oyunu için, kimisi ötüşü için kimisi ise yarışmalar için güvercin besler. Hepsine saygı duyarız. Ben kuşların çok güzel olduğunu zaten yazdım. Güzel kuşlar Allah hepsini ayrı güzellikte yaratmış. Besleyenlere hayırlı olsun diyelim..

yok böyle şeyler teşekkürler paylaşımınız için bunları gördükçe inanın içim içime sığmıyor MUHTEŞEMLER verdiğim yemi hak etmeleri içinde uçmalarına gerek yok ,canım sıkılınca elime almam yeter, :tamam: :heyo: :slm:

Geri