HERKESE SELAMLAR BU KUŞ KIRMA RESİMDEN ANLAŞILMAZ AMA TAHMİNDE BULUNABİLİRMİSİNİZ.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
KUŞ BENİM KENDİ KIRMAM HANGİ KUŞLARDAN ALDIĞIMI BİLİYORUM. CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.YAVRU DRAGONA BENZEDİ BİRAZ.

Ekli dosyalar

• 1 (25).webp
    1 (25).webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 1,824
  • 1 (26).webp
    1 (26).webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,855
  • 1 (27).webp
    1 (27).webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,786
BATILI' Alıntı:
kuş posta kanı taşıyor o belli
hafif toz paçada var
posta+adana olabilirmi :buyrun:

POSTA KESİNDE BOYU KISALTACAK BİR IRK İKİNCİSİ :=)

Hünkari veya bango tipi kısa gagalı bir güvercinle alakası olabilirmi? Gaga biraz küçük gibi görünüyor.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Hünkari veya bango tipi kısa gagalı bir güvercinle alakası olabilirmi? Gaga biraz küçük gibi görünüyor.

selamlar boyu hünkari kısaltı gagayıda bangoyla cıkan yavrular daha cok tip kırmasına benziyor ve cirkin
bu evet hünkari kırması ama eğik gagalı hünkari kırması ve daha güzel bir kuş. dragona yakın görüntüde ve kuş ta sade tozluk attı eger bir sorun cıkmazda yaşarsa bunla kırdıgım hünkari yavruyuda buraya koyacağım.

tengelli' Alıntı:

selamlar boyu hünkari kısaltı gagayıda bangoyla cıkan yavrular daha cok tip kırmasına benziyor ve cirkin
bu evet hünkari kırması ama eğik gagalı hünkari kırması ve daha güzel bir kuş. dragona yakın görüntüde ve kuş ta sade tozluk attı eger bir sorun cıkmazda yaşarsa bunla kırdıgım hünkari yavruyuda buraya koyacağım.

Kenan abi paylaşımın için teşekkürler. neden böyle bir melezleme yaptığından bahsedermisin kafanda yapmak istediğin bir ırk mı var?Veya benzeri bir şey mi düşünüyorsun?

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Kenan abi paylaşımın için teşekkürler. neden böyle bir melezleme yaptığından bahsedermisin kafanda yapmak istediğin bir ırk mı var?Veya benzeri bir şey mi düşünüyorsun?

hayır özel bir ırk cıkarma amaçlı değildi ama eğer yavru resimden daha güzel ele aldıgında inan ki eğer yaşarda şeklini ve güzelliğini korursa devam edeceğim. bunlar elimde yanlız kalan eşsiz kuşların oldugu salmada karmayken bango ve posta yavrusu aldım yumurta tutmuştu atmadım cirkin güzel olmayan renk bozuk şekilde uzun gaga tiple baska kırması gibi bir şey cıktı ( ayni zamanda cok akıllı oldular ve anneden yeme istekli ) tam bunlar büyümeden başka postamla tek olan hünkarimde eş almış yumurtladılar bu seferde ben atmadım göreyim altından geleni diye bu seferde cirkin bir şey beklerken süper gögüslü boyu kısa ama kaslı bir yavru cıktı şekli güzel duruşuda bende bir kaç rengini daha deneyeceğim ayni şakilde cıkarsa yavrular renk renk yapmayı düşünürüm çünkü çok güzel ama ayni çıkmayada bilir çünkü bu ufak yapılı gagası eğimli kafadan kuyruga kadar nuğidi renginde bir hünkariyle arap bir postadan cıkan yavru bakalım biraz büyüsün bir tüyünü dizsin resmini koyarım sorarız diğer renkleri olsa nasıl olur diye düşüncede alırız mesela siteye koyulan beyaz pacalı adanalara bittim her rengi olmalı bence buda büyüdüğünde böyle olursa kesinlikle üstünde calışaçağım.

Hocam kimse kusura bakmasin ama kuslara yazik ya , bir guvercin cinsini diger bir guvercin sinsi ile eslestirmek bana cok ters ...neyse birkac laf daha etsem beni kesin bu siteden atarlar..

tengelli' Alıntı:
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

hayır özel bir ırk cıkarma amaçlı değildi ama eğer yavru resimden daha güzel ele aldıgında inan ki eğer yaşarda şeklini ve güzelliğini korursa devam edeceğim. bunlar elimde yanlız kalan eşsiz kuşların oldugu salmada karmayken bango ve posta yavrusu aldım yumurta tutmuştu atmadım cirkin güzel olmayan renk bozuk şekilde uzun gaga tiple baska kırması gibi bir şey cıktı ( ayni zamanda cok akıllı oldular ve anneden yeme istekli ) tam bunlar büyümeden başka postamla tek olan hünkarimde eş almış yumurtladılar bu seferde ben atmadım göreyim altından geleni diye bu seferde cirkin bir şey beklerken süper gögüslü boyu kısa ama kaslı bir yavru cıktı şekli güzel duruşuda bende bir kaç rengini daha deneyeceğim ayni şakilde cıkarsa yavrular renk renk yapmayı düşünürüm çünkü çok güzel ama ayni çıkmayada bilir çünkü bu ufak yapılı gagası eğimli kafadan kuyruga kadar nuğidi renginde bir hünkariyle arap bir postadan cıkan yavru bakalım biraz büyüsün bir tüyünü dizsin resmini koyarım sorarız diğer renkleri olsa nasıl olur diye düşüncede alırız mesela siteye koyulan beyaz pacalı adanalara bittim her rengi olmalı bence buda büyüdüğünde böyle olursa kesinlikle üstünde calışaçağım.

Kenan abim çalışmalarından verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.Geçmişte bir çok usta bir çok ırkı bilerek veye bilmeyerek bir şekilde''şekillendirmiştir''.Kim bilebilir ki şuan ki baktığımız bir ırkın tesadüfen ortaya çıkmadığını?::)Ve beğenilerek aynı şekilde üretildiğini.Hiç şüphe yok ki bilinçli olarak da ırklar yapılmış olabilir tesadüf eşleşmelerlede.Fakat burda dikkat etmemmiz gereken şey 100 yıllara dayanan köklü ve geçmişini analiz edebileceğimiz çok ahlaklı ırklar varken neden melez bir ırkı tekrardan şekillendirilim.Neden olmasın tabii ki olabilir:)GEçmişte galacalardan bir ton versiyon ırk üretilmiş!!!Taklacıdan ona keza kısa yüzlülerden aynı şkeilde 100'lerce ırk var. Bundan 15 yıl önceye ve daha yakın bir geçmişe gittiğimizde şuan sitemizde olupta geçmişte olmayan bir çok evrim geçirmiş versiyonda olan ırk görmekteyiz özellikle renk kostüm''form'' açısından bu gözler önünde.

Saf kan denilen hangi ırk var ki?Saf kan denilmekten kast edilen şey sadece uzun yıllardır kendi özünü koruyabilmekten kasıttır.Bunun dışında SAF KAN DİYE BİR ŞEY YOKTUR!ırklarımız hep bir birinin melezlenmesinden meydana geldiği gerçeği bence doğru.

Kenan abi çalışmalarını yakından takip edeceğim şimdiden kolay gelsin Neden TENGELLİ ırkı da olmasın ki:)Olabilir mi olabilir başarılar dilerim abi fikirlerini düşüncelerini paylaştığın için tekrar teşekkürler esenkal.

Fenerbahcem' Alıntı:
Hocam kimse kusura bakmasin ama kuslara yazik ya , bir guvercin cinsini diger bir guvercin sinsi ile eslestirmek bana cok ters ...neyse birkac laf daha etsem beni kesin bu siteden atarlar..

selamlar hüseyin bey kardeşim on numara acıklamış peki safkan olan bana bir ırk söyle sarı kafa miskiler mi kısa gaga bulgar palları paçalı adanalarmı şebaplarmı bangolarmı :=) hangisi safkan posta mı bir kuşun renk çeşitlerini alırsan ve bu renk çeşitlerinin altından gelen yavrularda o renk geliyorsa bu kuş ırk olmuş demektir. ama kuşu kendi ırkıyla vurdugun halde altından farklı kuş geliyorsa o kuş safkan değildir bu mardinde bile geçerli nasıl dişi farklı renk erkek farklı renk kuşları birbirine vuruyorsun altından en fazla 2 renk birde renk tonları gelmeli ama çeşit çeşit geliyor ve gaga boyuna paçaya kadar farklılıklar sen diyeceksinki şimdi bunlar takla kuşu rengi fark etmez bende diyeceğim ki bunlar düz uçuçu iyi uçsun göze hoş görüksün farketmez neyden geldiği önemli değil .eğer etrafında bağdatcı yani filo kuş uçuran birileri varsa onun kümesine cıkarsan ne demek istediğimi anlarsın. SAYGILAR

yabani :haha: saka postaya cokbenzıyo ama boynu kısa kırma olabılır

POSTA+SİYAH KELEBEK

Re: HERKESE SELAMLAR BU KUŞ KIRMA RESİMDEN ANLAŞILMAZ AMA TAHMİN

ben bişeye benzetemedim ayrıca sevmem kuşu kırmayı burda böyle bi akıllı vadı kırdı kuşları hep malatyayla ankara taklacıyı hünkarı ile malatyayı bi sürü dangalak kuş oldu sonra bıraktı kuçculugu kuşlar eilndekaldı bebelere dagıttı rezil etti hepsini bence sizden sonra başklalarınıda bakacagı ilşgi gösterecegi şekşlde kuş bakın kırmayın yazık :hayir: :hayir:

Bence posta+hünkari kırması... Posta olduğu kesin ama hünkariden emin değilim...

SİNAN ÖZTEKİN

kesinlikle posta

cok ucucu bır kus olacak gıbı duruyor

Geri