Herkese Yarar!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Faruk Yapar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuncer Çetin
Meslek
Makine Tekniker
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar kış aylarında bilirsiniz ki hepimizin başına gelmişti kuşlarda halsizlenme ve hastalanma gibi sorunlar doğar hatta çok kuş kaybedenler olur bu yüzden arkadaşlar sizlerden ricam şunlar olacak kuşların sularına ve yemlerine ne gibi katkılar konulabilir ilaç konusundada evde bulunan katıkılardanda lütfen yardım?????
not:konu kilitlenmezse iyi olur her kuş besleyenin işine yaracaklar bilgilerdir.....

arkadaşlar ayrıca yavrularada ne gibi ek besinler verilerbilir ilaçlardan ve evdeki katkılardan!!!!!!!!!!!

Selamlar,

Benim 7 günlük uygulamalarım;

Pazartesi : Sularına Depomin (sıvı minarel) Bugday, mısır, kırık pirinç

Salı : Sularına Berovit B 12 (vitamin) Buğday, mısır, kırık pirinç

Çarşamba : Sularına Balıkyağı bal Karışık yem, kırık pirinç

Perşembe : Sularına Kaynatılmış nar kabuğu, petmez Buğday, mısır, kırık pirinç (ikinci hafta kaynatılmış muz kabuğu, bal)

Cuma : Sularına Depomin (sıvı minarel) Buğday, mısır, kırık pirinç

Cumartesi : Sularına Berovit B 12 (vitamin) Buğday, mısır, kırık pirinç

Pazar : Sularına Elma sirkesi, Sarımsak, Bal, Limon Karışık yem, kırık pirinç

Ayırca önlerinde devamlı yıkanmış deniz kumunu hiç eksik etmem (doğal minarel)

Yavru kuşlara 15. günden itibaren gün aşrı agızdan colvit plus yavru hapı veriyorum. Yavrular yeme düşüne kadar bu uygulamaya devam ediyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selam aykut bey inanın sizin bilginize hayran kaldım size ve tüm hayvan severlerden ALLAH RAZI OLSUN yine güzel bir konuya deginmişsiniz benim ordan size soracak bir sorum olacak konu benim 7 günlük uygulamalarım

Benim 7 günlük uygulamalarım;

Pazartesi : Sularına Depomin (sıvı minarel) Bugday, mısır, kırık pirinç

Salı : Sularına Berovit B 12 (vitamin) Buğday, mısır, kırık pirinç

Çarşamba : Sularına Balıkyağı bal Karışık yem, kırık pirinç

Perşembe : Sularına Kaynatılmış nar kabuğu, petmez Buğday, mısır, kırık pirinç (ikinci hafta kaynatılmış muz kabuğu, bal)

Cuma : Sularına Depomin (sıvı minarel) Buğday, mısır, kırık pirinç

Cumartesi : Sularına Berovit B 12 (vitamin) Buğday, mısır, kırık pirinç

Pazar : Sularına Elma sirkesi, Sarımsak, Bal, Limon Karışık yem, kırık pirinç

Ayırca önlerinde devamlı yıkanmış deniz kumunu hiç eksik etmem (doğal minarel)

Yavru kuşlara 15. günden itibaren gün aşrı agızdan colvit plus yavru hapı veriyorum. Yavrular yeme düşüne kadar bu uygulamaya devam ediyorum.

SORUM:SULARINA KOYDUGUNUZ İLACLARIM ÖLÇEKLERİ VARMI
ŞİMDİDEN COK TEŞEKÜR EDERİM

içerler fakat yaz aylarında vitaminer katkılara daha az ihtiyaçları olduğu zaman

GÜVERCİN BESLEMEK GERCEKTEN SABIR İŞİYMİŞ ŞİMDİ DÜŞÜNDÜM HERGÜN BU İLACLARI KULLANMAK SULARINI DEGİŞMEK HEM MADDİ HEMDE MANEVİ YÖNDEN ZORMUŞ

SELAM FARUK
ASLINDA SÖYLENECEK FAZLA BİŞEY YOK....BİLİNEN ŞEYLER VAR.
KÜMESİN TEMİZ OLMASI VE KAPASİTESİ KADAR KUŞ BESLEMEN...
BENCE HERGÜN AYRI ŞEYLER YAPMANA GEREK YOK...SULARI KİRLENDİKÇE DEĞİŞTİR...KARIŞIK YEM VER Kİ HEPSİNİN TADINI ALSINLAR...
ÖZELLİKLE YAVRULARA VE DİGERLERİNE YAVRU HAPI,BİRA MAYASI,BALIK YAĞI GİBİ BASİT TAKVİYELER...
İLLA EXTRADAN BİŞEYLER İSTİYORSAN SULARINA DA 2-3 HAFTADA BİR BACKSİVİT İSİMLİ KÜRÜ KULLANABİLİRSİN..SAYGILAR

Vitamin vermek istiyorsaniz ara sira yesillik verebilirsiniz
Mineral vermek istiyorsaniz ara sira kum veya hafif tuzlu su veya yumurta kabugu veya ufalanmis odun kömürü, vs verebilirsiniz

Suyun kirlenmesini bekleyip degistirmek degil, cok hafifde olsa elma sirkesi veya sarimsak veya herikisini katarak yosullasmasini ve bakterilerin gelisimini onlemek gerek. Unutmayalim, biz kendimiz icebilecegimiz sekilde temiz su sunmaliyiz kuslarimiza

Yemlerin cesidinden cok, temiz ve kuru verilmesi onemli, cok fazla verip pisligin icinde kalmasindan ziyade, yeteri kadar verilsin, devamli temiz kalsin

Selamlar,

Güvercinlerimize ne kadar iyi baksak onların bize yaptıklarının karşılığını ödeyemeyiz.

Depomin1 litre suya enjektör ölçüsü ile 1,5 ml gr.
Berovit B 12 1 lite suya enjektör ölçüsü ile 1,5 ml gr.
Balıkyağı ve bal bir tatlı kaşığı 1 lite suya
Nar kabuğu 4-5 parca nar kabuğu ile bir tatlı kaşığı petmez 1 litre suyda kaynatarak
1 diş sarımsak az bir tuzla dövülerek, bir tatlı kaşığı elma sirkesi bir tatlı kaşığı limon suyu
10 kğ sarı temiz buğday içine 5 kg. cin mısır ve 2 kğ kırık pirinç bunları kapaklı plastik çöp kovasında karıştırıp orada muhafaza ediyorum.
Karışık yemi ise İzmirden 10 kg lık çuvalla toptan alıyorum.

Yemele sabah akşam kuş sayısına göre ve yavruya kusmalarına göre ayarlıyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

pigeon9' Alıntı:
SELAM FARUK
ASLINDA SÖYLENECEK FAZLA BİŞEY YOK....BİLİNEN ŞEYLER VAR.
KÜMESİN TEMİZ OLMASI VE KAPASİTESİ KADAR KUŞ BESLEMEN...
BENCE HERGÜN AYRI ŞEYLER YAPMANA GEREK YOK...SULARI KİRLENDİKÇE DEĞİŞTİR...KARIŞIK YEM VER Kİ HEPSİNİN TADINI ALSINLAR...
ÖZELLİKLE YAVRULARA VE DİGERLERİNE YAVRU HAPI,BİRA MAYASI,BALIK YAĞI GİBİ BASİT TAKVİYELER...
İLLA EXTRADAN BİŞEYLER İSTİYORSAN SULARINA DA 2-3 HAFTADA BİR BACKSİVİT İSİMLİ KÜRÜ KULLANABİLİRSİN..SAYGILAR

Selamlar,

Size bir şey soracağım siz evinizdeki suyu kirlendikçe mi değiştiriyorsunuz, kirlenme esnasında içmeye devam ediyormusunuz.?

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Geri