Herkeste Aynı Belirtiler(DIKKAT)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatih Eroğlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
FATİH EROĞLU
Meslek
ECZ KALFASI
İlgi Alanı
Kemirgenler
Mrb abıler arkadaşlar inanın şu durumdan içim yanıyor.Kuşlarımızda belli aynı hastalık var.Belirtiler yem yememek kenara çekilme zayıflama bol su içme yedigi yemi kusma yavrularda sulu dıçkı anı ölümler toplu ölümler saglam dıye tabır ettimiz hayvanların ölmesi kuruma enson olarakta kafanın dengeyi kaybetmesi ve gözümüzün önunde erimesi.Herkesin affına sıgınıyorum aynı forumda birbirimizden haberimiz yok hepimiz aynı şeylerden yakınıyoruz sonuç sıfır.Elımizden geldigi kadar birbirimize hepimiz birşeyler öneriyoruz belki faydalı oluyor ama ne kadar.İşi bilen bir modaratör abımiz desinki arkadaşlar şu ilaç ıyı geliyor şunu yapın ıyi olur desin bu işe çare bulalım zaman kaybetmeyelim cigerimiz yanıyor hepimizin eminim çünku bu kuşlar bizim canımız emegimiz göz nurumuz herşeyimiz bir tananesinin ölmesine razı olmayız saygılar

Bence, önlem hastalık kümese girmeden alınmalı. Birçok konu altında arkadaşlarımız alınabilecek önlemleri yazmışlar. Kurumaya yakalanan kuşun kurtulma imkanı çok düşük.

Salgın konusuna gelecek olursam bence salgının en büyük sebebi, Kumrular. bir kumru bir çogumuzun kümesinin önünde dolaşıyor. birimizden aldıgı hastalıgı bütün kümeslerin önüne yayıyor. Engellyebilirmiyiz kumruları hayır. Ama kuşlarımızın Yemini yemlikte verebiliriz. Dıişarıda su içtikleri kapları koruyabiliriz. kum,toprak,... var ise onları koruyarak bir nebze olsada kumrudan gelebilecek hastalıkları en aza indirgeyebiliriz.

Bir diğer sebepte kümesimize dışarıdan soktugumuz kuşlar ve tutak kuşlar, Bu tür kuşları bir süre karantinaya alıp kendi kuşlarımızın arasına sokarsak hastalık olaynı biraz azaltmış olabiliriz.

bu saydığınız belirtiler benım kümesimdede vardı ve çok fazla kuş kaybettim,neo terramicin diye toz bir ilaç var bu ilaç parazitlere isale neden olanlara özellikle çok iyi geliyor.daha başka salmonella ve biçok bakteriyide engelliyor pek pahalı bişey değil 20 grmlık paketleri ve 100 gramlık paketleri var.2 ltre suya 1 çay kaşıgı olarak uygularsanız günlük olarak

Ben 1 ay içinde , yeme düşmemiş 5 yavrumu kaybettim, 3 tanesi sağlam, belirtilere ilaveten ayak ve kanat tutulması var, hastalığı tedavi ettim fakat ilacı bırakınca ,hastalık nüks etti ve kuşları kaybettim.

Dışarıdan yabancı kuş sokmam kümese , bu hastalığı tetikledi, anaç kuşlar aşılı olduğu için onlarda problem yok.Herkeze hastalıksız kümesler, dilerim.

Ölen yavrular;

Bunlardan hariç, bir cift yavru beyaz kelebek.

fatih Eroğlu' Alıntı:
Mrb abıler arkadaşlar inanın şu durumdan içim yanıyor.Kuşlarımızda belli aynı hastalık var.Belirtiler yem yememek kenara çekilme zayıflama bol su içme yedigi yemi kusma yavrularda sulu dıçkı anı ölümler toplu ölümler saglam dıye tabır ettimiz hayvanların ölmesi kuruma enson olarakta kafanın dengeyi kaybetmesi ve gözümüzün önunde erimesi.Herkesin affına sıgınıyorum aynı forumda birbirimizden haberimiz yok hepimiz aynı şeylerden yakınıyoruz sonuç sıfır.Elımizden geldigi kadar birbirimize hepimiz birşeyler öneriyoruz belki faydalı oluyor ama ne kadar.İşi bilen bir modaratör abımiz desinki arkadaşlar şu ilaç ıyı geliyor şunu yapın ıyi olur desin bu işe çare bulalım zaman kaybetmeyelim cigerimiz yanıyor hepimizin eminim çünku bu kuşlar bizim canımız emegimiz göz nurumuz herşeyimiz bir tananesinin ölmesine razı olmayız saygılar

fatih selamlar oturdugun il neresi ? eğer istanbulsa sana bir adres veririm ordan her türlü hastalık için ilaç alırsın hem ilaçları satan bir abimiz hemde bu işi bilen kuşçu bir abimiz.

merhaba herkese teşekkür ederim.Yazdıklarımdan dolayı yanlış anlaşılmamak çok guzel bu beni sevındırdı.Bir abım bende kanat ve ayak tutulması var demiş aynen bendede var.Kuşlarım aşılı oldugu halde ölümler devam ediyor.İnanın ölen yavruları saymıyorum artık yeme düşüyorlar ishal ve ölüm.Kasaların içi berbat oldu her akşam temizliyorum çare bulamadım.Kendim eczanede çalışıyorum okadar veteriner ilaç var çare bulamadım.Yalnız neoteramısın kullanmadım ona hemen başlayacagım bugun.Samımıyetime inanın hayvanlarımı butun kış dinlendirdim ölümlerden dolayı yavru buyutmedim desen yalan olmaz tam yaz sezonu geldi derken temelli berbat oldu herşey pisikolojım bozuldu kuşlar yüzünden sayglılar fatih.

kümesi dezenfekte için önerebileceğiniz ilaçlar neler?

Kümes dezenfektanı için clermıx dezen vanodın marka temizlik için gerçekten guzel hem mıkrop öldücü özeligi var hende asalaklara karşıda ıyı oluyor.Ama hıç birini bulamazsan çamaşır suyu pirilde kullanıp kumesi temizleyebilirsin.

İstanbulda oturanlar için, kuşlar için her türlü malzeme, aşı, yem ,taban ızgarası, vb. şeyleri bulaçağınız bir dükkan adresi veriyorum, dükkanın sahibi Muhammer bey, hem senelerin kuşcusudur ,hemde bu dükkanın sahibidir, kuşlarla ilgili birçok sorununuzu halledecektir.İstanbulda olmayanlar , mail ile ulaşabilirler.

gökay bey istanbuldaki edirnekapı kuş pazarına bi çok kez gitiim.pazarda ilaç satılan geniş bi alan var..orda acaba hastalıklara dair ilaç bulabilirmiyiz hiç bakmak aklıma gelmedi bi kaç sefersadece malzeme falan aldım acaba sizin bilginiz varmı orada ilaç falan bulabilirmiyiz

Değerli arkadaşım fatih gecmiş olsun arkadaşım.Bizim ilcedede aynı hastalık var,Kümeslerden 10ar 20şer kuş ölüyor.Arkadaşımın 30 Tane secme kusu vardı 20tanesi öldü.Şu an hastalığı durdurduk.Kuşlar yeni yeni kendini toplamaya başladı. Sulukları yarısına kadar su doldurup 2pompa VİL-FLOKS oral cözelti koyuyoruz.Ve hasta kuşlara 4 damlaTAYLANT 50,sağlamlarada 1 veya 2 damlaveriyoruz.Yanında bemiks veya supradin kücük parcalara bölerek veriyoruz.Kuslarda hastalık ilerlemesi durdu.Yavaş yavaş iyileşme var.İnşallah seninkilerede iyi gelir.Tekrar gecmiş olsun.SAYGILAR

mrb kardeşim iyi dileklerin teşekkur ederim.Şu an bendede bıtti ama hayvanların taşıyıcı olmasından korkuyorum .Özellikle dişilerden zararım çok oldu.Yavruları zaten saymıyorum.Ama havalardan oluyor herhalde bizim butda insanlar bile hastalıklardan dökuluyor.Herkese saglıklı huzurlu bir sezon dilegıyle saygılar. :tamam:

yani arkadaşlar açık olarak yazarmısınız tam olarak net bişey şunu kullanın düzelsin gibi.. bendede şu an 5 kuş öldü dahada hasta var ne yapmam lazım tam olarak? kuşların tüylari kabarık duruyor çok su içiyorlar yem az yiyolar 1-2 gün sonra ayakta bile duramıyolar 3. gün ise ölüyorlar çok acil yardım edin arkadaşlar ölenler hep dişi

gfbilker58' Alıntı:
yani arkadaşlar açık olarak yazarmısınız tam olarak net bişey şunu kullanın düzelsin gibi.. bendede şu an 5 kuş öldü dahada hasta var ne yapmam lazım tam olarak? kuşların tüylari kabarık duruyor çok su içiyorlar yem az yiyolar 1-2 gün sonra ayakta bile duramıyolar 3. gün ise ölüyorlar çok acil yardım edin arkadaşlar ölenler hep dişi

selamlar hastalık ne lursa olsun kuş genelde hastalıkdan dolayı yem yemeyi bıraktıgından bitkin ve vitaminsiz düştüğünden ölür. kuşlara yem takviyesi yap hepsi kurtulmaz ama yiede coğu bu sayede kurtulur. birde mümkünse ayni belirtileri gösterenleri ayır. takviye derken palet yemgi pompayla basabileceğin yemler kullan ve bunları hayavın kursagının alacağından kesinlikle fazlasını verme daha cok yemli olsun diye.bu sefer nefes yollarına gidicek yem ve sudan dolayı nefes yolları sorunu yaşar ve ölür.

bi ilacı varsa söyleyin yem takviyesi zaten yapıyorum ama yinede ölüyorlar

gfbilker58' Alıntı:
bi ilacı varsa söyleyin yem takviyesi zaten yapıyorum ama yinede ölüyorlar

bana mail adresini at sana bir dosya atıcam.

Abi aynı problem bende var.Son 2 haftada 7 kuş öldü.Geçen hafta 1 takım portakal ve bu hafta 1 takım limon getirdim.Onlarla birlikte 3 kuşum daha öldü.Ne yapıcağımı bilemiyorum?

selamlar birbirine benzeyen bir tton hastalık var bunu veterinerden başkası tam anlayamaz ama bende sitelerden toplama arşiv olarak excel dosyası var isteyenin adresine atarım okur belirtileri en yakın olanın tedavisinde yazanları kullanır.

arkadaşlar kuşlara bakıyorum çoğu yediğini çıkartıyo halsiz duruyolar ne yapmam lazım çok acil

fatih Eroğlu' Alıntı:

Merhaba Fatih bey, senenin bu zamanlarında kümeslerde görülen hastalık, şu an kümesimde birkaç kuşta olup tedavi ettiğim , tahminen TRİCHOMONİASİS (CANKER) hastalığı, gambamix tabletle 2 günlük tedavi ile kesin sonuç aldım.Bir kutunun içinde 30 tablet hap var, fiyatı 25 lira, her kümeste bulunması gereken bir ilaç.

Ekli dosyalar

• pr_gambamix_30st.webp
    pr_gambamix_30st.webp
    14.6 KB · Görüntüleme: 1,338
tengelli' Alıntı:
gfbilker58' Alıntı:

selamlar hastalık ne lursa olsun kuş genelde hastalıkdan dolayı yem yemeyi bıraktıgından bitkin ve vitaminsiz düştüğünden ölür. kuşlara yem takviyesi yap hepsi kurtulmaz ama yiede coğu bu sayede kurtulur. birde mümkünse ayni belirtileri gösterenleri ayır. takviye derken palet yemgi pompayla basabileceğin yemler kullan ve bunları hayavın kursagının alacağından kesinlikle fazlasını verme daha cok yemli olsun diye.bu sefer nefes yollarına gidicek yem ve sudan dolayı nefes yolları sorunu yaşar ve ölür.

Bu hastalıkta yapılacak yanlış tedavi, kuşa takviye verilmesi, kuşun zaten kursağı şiş yemi hazmedemiyor, takviye yapıpta ilaç versenizde faydası olmaz kuşa, kuşta TRİCHOMONİASİS (CANKER) varsa, gambamix tablet verdiğinizde ilk gün kuştaki iyileşmeyi farkedeceksiniz, baktınız fayda etmedi , Kenan arkadaşımızın dediği yöntem faydalı olabilir, yem yemeyen kuş zayıf düşeceği için diğer hastalıklara kapı acacaktır.

Geri