HERYERDE KELEBEK VAR :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Internette dolasirken denk geldi, sizlerle paylasmak istedim.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9ilUQ0IraWQ&NR=1[/youtube]

EVET MUSA BEYIN BABASI USTA KELBEKCI SERVET CELIK BEYIN KELEBEKLERI

TABİ Kİ YA KELEBEK KUŞ NE GÜZEL HAVADA...
İNSANIN İÇİNİ KAYNATIYOR. HELAL OLSUN UÇURANA..

Serdar kardeşim merhabalar paylaşım için teşekkürler bu ırkı toplu uçurmak hakkın da ne düşünüyorsun kelebek sema seyir zevkini en iyi ne şekilde verir.

Bu şekilde kelebek uçurmaktan inanın ne anlıyorlar bilemiyorum hangi kuşu takip edebiliyorlar hangisi tam olarak oyun gösterebiliyor çok zor..Vede şuda var toplu olarak en azami3-4 kuş daha kalabalık uçtuğu zaman kelebek oyun bozuyor daha uzun saracak olan kuş kısaltmaya başlıyor ..

Kemal dostum bir bakıma katılıyorum sana, oyunlu sayaları çift yada en çok dörtlü atacaksın havaya ki keyif alasın ama biliyorsun ki sayalar kalabakılkta uçurulduğunda ayrı zevk verirler, hepsi arıların kovan etraında uçuştuğu gibi evin üstende helezonlar çizerek uçarken oyunlular içlerinden oyun yaparak savrulurlar buda ayrı bi zevk, bende toplu uçuranlardanım, 40 a yakın kuşu kaldırdığım zaman yer gök kuş olur, kademe kademe yükselerek yüsek uçanlar noktaya çıkar ,buda ayrı bi güzellik ama oyun bozmasına katılmıyorum, çünkü düze dönenlerin haricindeki kelebekler bir altında uçan kuşa vurgu yapar,yada parıltıya, kalabaklık uçurmadaki mantıkta bu bana göre, uzun dönecekler kalabalıktada sivrilir

Bende zaman olmadığında toplu uçuruyorum ama 2 li veya 4 lü uçurduğum zaman ki seyrettiğim oyunu o kalabalık uçuşta göremiyorum..katılıyorum toplu olarak havadayken ayrı bir keyif veriyor kelebek kuşu..misal kuş bazen alıp başını düze sarmaya başladığı zaman o kalabalıkta önü kesiliyor veyahut aşşağıya doğru sarmaya başladığında alttan geçen bir kuş onu kesebiliyor..tercih meselesi tabiki her iki durumda keyif verici bir durum ..

AYNEN kemal kardeş, KELEBEK kuşunu ırklar içinde tek geçerim, bilmiyorum kelebek ırkı beslediğimden midir bu bencillik ama,diğerlerini de tahmin edebiliyorum, kelebek katar zevk vermez gibime geliyor, uçuş dersen kelebekte, oyun dersen kelebekte, akıl dersen kelebekte, duruş endam dersen kelebekte, eee kostüm dersen oda kelebekte , şimdi bunların hepsi mevcutken , pekte haksız sayılmam sanırım. :):):):

Kesinlikle haksız sayılmazsın kelebek kuşu için az bile söylemişsin:) diğer cins kuş besleyen arkadaşları da kırmayalım onların besledikleri cins kuşlar da elbette çok güzellerdir..ama kelebek çok ayrı ve özel bir kuş Allah öyle yaratmış yapacak bir şey yok :)

redhotchilipeppers' Alıntı:
Serdar kardeşim merhabalar paylaşım için teşekkürler bu ırkı toplu uçurmak hakkın da ne düşünüyorsun kelebek sema seyir zevkini en iyi ne şekilde verir.

Kelebek Sema zevkini bana gore havada renkler verir, Bildiginiz uzere kelebeklerde rengarenk canlilardir, bizlerin besledigi turde rengarenk olmasindan dolayi havada gercekten senlik olur, Ben sahsen kendim 6 taneden fazla ucurmamaya calisiyorum bu aralar, Atmaca saldirilarindan bir nebze kurtarmak icin, birde su oynarcilar olmasa daha iyi performans gosterceklerde evimin etrafi oynarci oldugu icin kuslari bir o yana çat çat bir bu yana çatçat :) ikide bir benimkiler assagi oynuyorlar, bunuda sevmiyorum :)
Ama yinede kelebek bir ZEVK :)

Kelebekciler etrafta başka cins kuş besleyen herkezden muzdariplerdir.:).Serdar oynarcılardan ben bizim burda postacılardan:) alıyorlar yavruları bir gezinti yaptırıyorlar gelenler geliyor gelmeyenler se kim bilir nerelerde kalıyor..

Kuşculuk budur işte abim kimse helal olsun bende de 100 e yakın kanatlı kelebek var uçmayana yem yok benim kümeste,bir kaldırdım mı hepsini topluca sırıklarım yerde pırıltı verecek başka kuş bile kalmaz bunun üstüne vezk yoktur kuşculukta bence,ayrıca dönen kelebek zaten aralarından sivrilir içlerinden çıkar ve beni izle ben burdayım dermişcesine sürüden ayrı oyununu sergiler çok oynak kuş.Abimi bu yürekli kuş uçurtmasından dolayı tebrik ediyorum 100 e yakın kelebek nasıl uçar havada nasıl görüntü verir olduğunu merak eden buyursun gelsin bursa ya.

tabiki kelebek güzel kuş .eğer güzel olmasaydı her kuş besleyen mutlaka kümesinde iki takım bulundurur. bende öyle yapıyorum iki takım yetiyor bana .zaten üç ırk besliyorum baska ,mardin .iki takımda kelebk her kuşun zevki başka .yavruyada bakıyolar sevimlilerde .daha ne olsun.yanlış eşleşme olmasın önemli olan o.

iyi güzel ama fazla oynuncu yok içinde 2-3 kafa alıyolar bende 30-40 tane var hepsi kitleniyo

ARADIĞIM SİYAHU KURUKLU REMKLERİ DÜZGÜN KELEBEK.

valla arkadaşlar bunlar telmeşa kusura bakmayın...
ayrıca böyle kelebek kuşuda uçurulmaz ve seyredilmez
adam sanki plazanın tepesinde uçuruyor, oranın en yüksek binası, koca sırık var elinde...
yemezler böyle kelebekçilik olmaz...

Geri