Hesapladınız mı hiç bir güvercinin size aylık maliyeti ne kadar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEREF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

SEREF

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ŞEREF
Meslek
ÖZSOY
İlgi Alanı
Hasapladınızmı hiç bir güvercinin size aylık maliyeti ne kadar ? Ben de geçen hafata hesapladım yem ilaç balıy yağı vs bana bir güvercinnin bir aylık maliyeti '' bir türklirası ''na maal oluyor . Evet sadece 1 tl . ..
Peki sizin masraflarınız nekadar ?

:) hayvanların hiç lokmalarını saymaya kalkmadım ama bende sayı olarak fazla güvercin olmadığından hepsine daha cok onem gösteriyorm biraz daha fazla gidiyo olabilir:) elektrik telindeki kumrulara yedirdiğim karışık yemler benim kuşların yediğinden fazladır.o yüzden hesaplaması zor oluyo

Ewt mert arkadasimiza katiliyorum, bende hic hesap yapmadim ve gerek duymadim, ben kahveye filan gitmeyen bir insanim, evde kaldigim sure icerisinde zamanimi kuslarla, yada ailemle geciriyorum, kahveye giden yada disarida gezen bir erkegin gunluk harcamasi en azindan 5 TL dersek Ayda yaklasik 150 ytl gibi bir ucret eder, guvercinlerede bu kadar sanirim harcamam, hem saglik acisindan devamlı temiz havadayım, hemde gonlumun sultanlarıyla beraberim..
:)

Saygilar.

SEVGİLİ arkadaşlar elbette kuşların lokmalarını saymıyoruz, bu zevk işi tabiki bir miktar para harcanıyor. Ancak bu bir miktar nekadar oluyor yani hiç merak ettizmi ? bazen büyük mebllar olabilir, bazen de şaşırtır sizi bu kadar az para ile daha başka hangi hayvan beslenebilir diye düşündürebilir ..selamlar..ŞEREF

Şeref abi merhaba bende hiç hesaplamadım fakat şimdi düşündüm de aylık ortalama 80-100 ytl arasın da bir harcamam oluyor.Güzel bir konu bu masrafları daha da aşağılara çekmenin yollarınıda bu başlıkta konuşabiliriz çok faydalı olur düşüncesindeyim teşekkürler abi.

Sağlıklı bir güvercinin , günde 80 gr. karışık yem yediğini düşünürsek, ayda yaklaşık 2.400gr. yem yapar.2.400 X1.tl=2.4 lira kuş başına yem masrafı,ilaç giderleri olarakta yem masrafının 2 katı gider diye düşünüyorum ,toplam yem+ilaç, kuş başı=7.2 lira.Şu anda ilaç kullanmayı kestim, mantıklı düşünürsek ölen kuşun yerine ,ilaca verdiğim para ile kuş alabiliyorum(cok gözde özel kuşlar hariç)

gökayın dediği mantıklı bişeyde biraz tehlikeli gibime geldi kuşun hastalığı bulaşıcı olursa vitamin almayan kuşlar kümesteki diğer kuşlara bulaştırılabilir. onuda 2-3 ayrı kümesle çözebilirsiniz. zaten ilaç pek ihtiyaç değil gibime geliyor benim kuş hasta olduktan sonra tedavi etmenin yolları var. önemli olan kuşları iyi gözlemlemek böylece masrafı biraz daha aşağıya çekmiş olabilirsiniz. tek sorun kumrular ve sığırcık kuşları:) çatıdan 22 tane kumru kovaladığımı biliyorum o kadar güverinim yok 5 dk boş bırakmaya gelmiyor çatıyı hemen doluşuveriyolar. elektrik telinde sanki benim aşağı inmemi bekliyolar bi iniyorum aşağı hepsi çatıya hücum ediyo

Mert ,bende önceden yabani kuşlarla başa cıkamıyodum, ama artık kurtuldum, kuşlara yemi yemlikte veriyorum, yere kesinlikle yem atmıyorum birde kümes tabanına ızgara koyarsan yere düşen yemi yabani kuşlar alamıyo ve sonuç olarak yem bulamayan kuş fazla durmadan gidiyor.İlaç olayına gelince aşı yapılan bir kuş , hasta olsada cabuk atlatıyor hastalığı, ilaca gerek kalmadan.

bende artık yemlikte vermeye başladım o 22 kumruyu gorünce:) 1 tanesinin 2 tanesinin yiyeceği yemde gözüm yok ama 20-22 tanesini görünce paramın benim güvercinlerime değilde teldeki kumrulara gittiğini anladım :) ben o aşı işini yapamıyorum sitede anlatılmıştı bi konuda görmüştüm aşı yapılışınıda benim elimin ayarı yok aşı yapayım derken öldürürüm hayvanı yazık olur

Benimde böyle birşey kafama takılmıştı ve bi maliyet hesabı yapmıştım ve çok komik rakamlar ortaya çıkmıştı yani Şerafettin bey'in dediği gibi 1 lira desek daha iyi olur ama Gökay bey'in yaptığı hesaba bakıcak olursak 7 lira 8 lira çok korkunç bir şey yani bu imkansız gibi bir şey yani mahalle arasındaki çocuklar kuş besleyemezdi böyle olsaydı... ayrıca ilacın fazlası sadece para tuzağı bence... saygılarımla

Kuşlarıma hiç ilaç almadım hep limon,sirke vs. ile sağlıklı tutuyorum onları.Sadece yeme para veriyorum o da kuş az olduğğundan fazla gitmiyo 18 tl falani. Ama yeni kuşlar yakaladıım için bu parada gidiyo.Hemen hemen hiç harcamıyo gibiyim :heyo:

Bu is zevk isi oldugu icin meraklandigim bu isin fiyatiyla hic ilgilenmedim dogrusu,ama tam olarak fiyat dersek aylik 20 ila 40 arasi degisiyor duruma görede artiyor.

s.a.arkadaşlar siz biraz fazla hesaplamışsınız galiba bir güvercin ortalama 40 gr.yem yer buda ayda 1200 gr.yapar buğdayın kilosu 1 tl sadece buğday olursa 1.2 tl masrafı olur karma yemlerden ne kadar verilirse onuda ilave edeceksiniz tabi karma yem verdiğinde buğday masrafı düşer yani en fazla yiyeceği 1.5 taş çatlasın 2 tl.dır.

bende 35 kg karısık yemi 9 tl alıyorum baska bır masrafım yok kuslarda tosun gıbı masallah karısık yem bızım burda ucuz cunku amcam yemcı oldugu ıcın bu konuda sanslıyım

İmaknınız var ise sizlere un fabrikalarının makina dibi çalkama yeminide tavsiye ederim, bu taban artığını ucuza alabilirsiniz.
İçi bol miktarda çeşitli tohumla doludur, kuşlar zevkle yer, ama kalorisi biraz düşüktür dibe inen buğday lar zayıf ve kırık tır, bu yemi takviye olarak ta kullana bilir. siniz dolgun yemleri yanında ben şuanda araştırıyorum bu bölgede yakında un fabrikası varmı diye . Yemin hem çeşidini artımak açısından hemde ekonomik olması açısından bir bakacağım bende .
Yılar önce çocukken memlekette kuşlara babam bu tarz yem getirirdi ,inanın buğdaydan falan daha çok tercih ediyorlar kuşlar .
Karışık tohumlu fabrika çalkama sı dip yemini bir denemenizi öneririm.. selamlar.ŞEREF

valla benim en fazla 1.5 milyon aylık tutuyor.hiçbişey değil

benim kuşlar bütün gün bahçede salıklar.yem vermesem bile kuzuların teknesinden arpa,palet yem filan yiyiyolar. :haha:

kardeş valla biz bu işi zevk için yapıyoruz bu işe gönül verdiysek para bizim için önemli değil ister 1 lira olsun ister 100 lira biz bütün bunları göz önünde bulundurarak başladık bu işe

Merhabalar bende zevk için yapıyorum bu işi , Kuş alıp satmıyorum ...;
Yanlız konu bu değil, konu bu işi zevk için mi yapıyorsunuz? yoksa para içinmi? yada ticari mi? değil . Konuyu birkez daha dikkatlice okumanızı öneririm size .. selamlar.ŞEREF

yok ben yanlış okumadım yani biz de bu işin ticaretini yapmıyorum ama giden para da önemli değil demek istedim yani bellli olmuyor ne kadar giderse razıyız anlamında yanlış bişey sölediysem özür dilerim

Estafurullah özür lük birşey yok ben özür dilerim, sanırım size cavabımı biraz sert buldunuz . Kızmak gibi bir niyetim yok , ancak cevabınızı okuyunca hafif ten konuyu tii ye almışsınız gibi geldi bana ,,
Eminim öyle değildir mutlaka . ..
Yani ciddiyetle samimi olarak fikir alış verişi amacımız, katılmadığımız konularda , fikrimizi belirtmek en doğalı , yada ilgimizi çekmeyen konular hakkında hiç fikir belirtmemek te güzel . .. Şahsen ben böyle düşünüyorum ve böyle yapıyorum ..
Benimde aslında bazen bu işe harcadığım parayı gözüm görmüyor .. Fakat şuda bir gerçek ki bu işinde belli bir maliyeti var . Kimi zaman bu işe harcanan para miktarı ölçüsüz olabiliyor ,, kişilerin geliride önemli tabii özellikle çok sayıda kuş besleyenler için belki en önemli gider konusu yem parası düşünsenize günde 5 10 kilo yem veren kuşçular var .
Özellikle filo ve posta yetiştiricileri bu konuda daha sıkıntılı . Belki Sizin için masraf lar söz konusu olmasa da bir çok kuşçu için çok mühim bir mesele bu , ben biliyorum kümesini çevirebilmek için elinden kuş çıkarıp yem alan ilaç alan insanlarda var .. Amacım sadece bu tarz durumları göz önünde bulundurarak bir fikiir alış verişine girmek ,birbirimize yol göstermek ,akıl danışmak , belki bilmediğimiz yada görmediğimiz başkasının bildiği bilgiye ulaşmak ..
Böyle likle hem burada hoşça vakit geçirip taltı sohbetler yaparken, hemde bu ve buna benzer konularla ilgili daha ne ler yapa biliriz onu araştırmak ..
Yani başlık olsun , aman benimde bir konum olsun farumada , gibi bir durum deği bu .. Dediğim gibi ilgisini çekmeyen katılım göstermeye bilir bu çok doğal .. tekrar teşekkür ederim.. selamlar ŞEREF

biz birbirimiz yanlış anladık herhalde neyse ben de özür dilerim yanlıl anlaşılmadan dolayı

Geri