Hırıltı ve Monodoks

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melihdnr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K

melihdnr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Melih Döner
Meslek
Öğrenci[Bilişim Tek.]
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle merhaba..

Kuşlarımdan birinde hırıltı ve bazende tıksırma vardı siteden araştırdım monodoks adlı ilac önerilmiş..
Bende 3 gündür kapsül halinde olan ilacı ikiye bölüp kullanıyorum.Ama kuş iyileşiceği yerde dahada çok hırıldamaya ve tıksırmaya başladı.Bu normalmi, geçermi bu hırıltı flan.
Birde ilacın resmini koydum bn yanlış bişey kullanmıyorumdur umarım...

Ekli dosyalar

• Görüntü0751.jpg
    Görüntü0751.jpg
    202.4 KB · Görüntüleme: 5,039
  • Görüntü0752.webp
    Görüntü0752.webp
    89.3 KB · Görüntüleme: 6,236
Selam melih
Ben monodoks yani senin resmini koyduğun ilac hıckırık gibi ses çıkaran kuşa verdim iki günde sonuç aldım.
Yalnız hıckırık gibi ses çıkarmasıyla hırıltılı soluk alıp vermesi farklı bir hastalık olabilir.Benimde en çok zorlandığım hastalık hırıltılı nefes alıp vermesi.Ben en güzel sonucu Baytril %10 la alıyorum. Baytrilin kısırlığa yol açtığıda söyleniyor.

Birde bugün kuşu uçurim dedim yan çatıya zor gitti.Ne kanat sesi var ne bişey.

İnş. ölümle sonuçlanmaz altında yumurtası var çünkü..

üst solunum yolu enfeksiyonlu kuşa bu hapı bütün olarak yutturuyorum.ertesi gün düzeliyo

kuşunda hırıltı varsa:bi kuşun kuyruğunu çek iyice yemizle kurut.sonra limon ile yağı bi bardakta karıştır kanadı içine sok ve sonra kuşun boğazına sokup çıkar.Ben denemiştim geçiyor.Kanadı iyi yemizledikten sonra hiçbir riski yoktur bence.

merhaba,arkadaşım monodoks ağır bir ilaçtır fazla verme sakın ilerlemesine bu sebep olmuş olabilir,yuvanın havalandırma ve kuş sayısını gözden geçir,birde yumurtaları salla yada başka kuşa çek hastalığı yavruya kusarsa sonuç kötü olabilir,ilacı verdiğinde hemen geçmezse hastalık uzun sürüyor,geçmiş olsun :slm:

arkadaşlar lütfen güvercinlere insan ilaçları vermeyin.bahsedilen bu ilaç ortalama 75 kg'lik insan ilacıdır.20gr'lık kuş bu antibiotiği böbreklerinden nasıl atar.lütfen bilip bilmeden böyle acayiy şeyler yapmayın.melihdnr arkadaş sen bilmiyorsan bi bilene sor veteriner ilaçları satılan yerlerden alacağın ilaçları kullan.hasta kuşu nasıl uçurmaya kalkarsın tabikide biz insanlar hasta olduğumuzda işimize gidip işimizi yapamıyorsak kuşlarda hasta olduklarında uçamazlar.ben senin kuşuna panterremicine öneriyorum.

Selamlar Mustafa bey,

Elinize, ağınıza sağlık ben kaç yıldır anlatamıyorum, bu tür ilaçları kullanan arkadaşlar resmen güvercinlerini kobay gibi kullanıyorlar. Zooloji dersinde sanki tez hazırlıyorlar. Yazık beslemeyin böyle güvercin besleyeceksiniz. Yaptıklarınızın akla, mantıga uyan bir yeri yok sonra da diyorsunuz ki kuşum kısır oldu, yumurtası kare çıktı yok sekiz tane yumurtladı sallabaş oldu ayağı tutuldu gözü kör oldu. Bu sizin yaptıklarınızdan sonra başına gelmesi en doğal şeyler çünkü, ekolojik dengelerini bozuyorsunuz hayvanların, yazık ve günah..............

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Mustafa bey,

Elinize, ağınıza sağlık ben kaç yıldır anlatamıyorum, bu tür ilaçları kullanan arkadaşlar resmen güvercinlerini kobay gibi kullanıyorlar. Zooloji dersinde sanki tez hazırlıyorlar. Yazık beslemeyin böyle güvercin besleyeceksiniz. Yaptıklarınızın akla, mantıga uyan bir yeri yok sonra da diyorsunuz ki kuşum kısır oldu, yumurtası kare çıktı yok sekiz tane yumurtladı sallabaş oldu ayağı tutuldu gözü kör oldu. Bu sizin yaptıklarınızdan sonra başına gelmesi en doğal şeyler çünkü, ekolojik dengelerini bozuyorsunuz hayvanların, yazık ve günah..............

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Abicim öyle diosunda ben bu ilacı bu siteden öğrenip aldım o kadar kötü bişeyse sitede nie öneriliyor o zamn...
Şuana kadar ben hiç ilaç flan kullanmamıştım böle bi sorun çıkınca arama yaptım bu ilacın önerildiğini gördüm benim ne hatam var ?
Sonuçta 40 yıldır kuş beslemiyorum...

Selamlar Melih,

Sende haklısın ama her söylenene, her söyleyene kulak vermeyeceksiniz. Bu site halka açık bir site görüşlerini düşüncelerini herkez söyler, ama uygulamak sizlere kalmış bir şey, bu yüzden ben bir kütüphane yapalım demiştim. Bende dahil bu oluşuma destek olamadım. Bu kütüphane de site üyelerinin başına gelebilecek a'dan z'ye tüm olayların, akademik formasyon altında açıklamaları, tanısı, tedavisi yazılacaktı. Kimse bu kütüphanede yorum yapamayacak, sadece okuyarak bilgi edinecekti, bunu yapamadık, inşallah bundan sonra yapabilir güvercin dünyasına kazandırabiliriz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Melih,

Sende haklısın ama her söylenene, her söyleyene kulak vermeyeceksiniz. Bu site halka açık bir site görüşlerini düşüncelerini herkez söyler, ama uygulamak sizlere kalmış bir şey, bu yüzden ben bir kütüphane yapalım demiştim. Bende dahil bu oluşuma destek olamadım. Bu kütüphane de site üyelerinin başına gelebilecek a'dan z'ye tüm olayların, akademik formasyon altında açıklamaları, tanısı, tedavisi yazılacaktı. Kimse bu kütüphanede yorum yapamayacak, sadece okuyarak bilgi edinecekti, bunu yapamadık, inşallah bundan sonra yapabilir güvercin dünyasına kazandırabiliriz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

İnşallah olur abi ne diyim..

Aslında bende tereddüt yaşadım başta baktım 25-30-35 yaşında yıllardır kuş besleyen abilerimiz bile önermiş bu ilacı bende bi bildikleri vardır sonuçta dedim..

Selamlar Melih,

Doğal yollardan tedaviyi uygulamak en güzeli, sarımsak doğal bir antibiyotikdir. Elma sirkesi doğal bir dezenfektandır. Muz doğal bir ishal önleyecidir. Berovit b12 güvercinler için taşarlanmış hazırlanmış bir vitamindir. Bunları kullanman bile güvercinlerini sağlıklı beslemene yeter de artar bile....

Bunları yazarken hiç mi antibiyotik kullanmayacağım diye düşünmenide istemem, hastalık aşamasında tabi ki antibiyotik kullanacaksın ama bayrtrill gibi güvercinler için tasarlanmış ve hazırlanmış olanlarından kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Mustafa bey,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

ALTINA İMZAMI ATIYORUM...

Yahya Baştürk

Krdeşim ilaç insan ilacı olabilir yani ama sonuçta insana uygulanan dozu uygulamıyosun ben bi kapsülü yarım çay bardağı suyla karıştırır kuşa ilacı şırınga ile dozlar hailnde veririm yani insanın bi kerede aldığı dozu ben kuşa 8-10 seferde uygulamış oluyorum bünyesine görede tolare edeliebilecek düzeylerde veriyorum güvercin derken onunda kimyası inyasınınken pek farklı değil sonuçta sadece bünye farkı var

antibiyotik ilaçlar yarı sentetik olup mantar küflerinden ve mikroplara karşı öldürücü etkiye sahip bakteri türlerinden yapılır ha diğer insana verilen ilaçlar güvercin tarafından tolare edilmeyebilir değişik antibiyotikler denenmemli mesela ama bu monodox zaten 100 mg lık bir ilaç e bide bunun bi tanesini periyotlar halinde uyguluadığınız zaman sorun olacağanı sanmam ancak ilacın doz aşımı sürekli kullanımı kuşada zarar verir insanada tedaviler fazla uzun sürdürülmemeli o yüzden

bu üst solunum yolu enfeksiyonları ve hırıltılı hastalıklar eğer başlangış aşamasında ise zeytin yağı,limon suyu ve tuz karışımı gerçekten etkilidir burada limon suyu ve tuz mikrobu öldürücü etkiye sahiptir zaytin yağı ise hayvanın ciğerlerinin ve solunum yollarının hırılttı ve diğer etkenlerden tahriş olmasını ve kuruluğunu giderir rahatlık verir ancaaak hastalık ilerlemiş derecede ise kuşunuzun sağlık durumu gayet kötüye doğru gidiyorsa burada ilaç tedavisi kaçınılmazdır çünki bu safhada hastalığa yol açan bakteri türleri bağışıklığı zayıflatmış kuşuın kendi bünyesi ile hastalağıa karşı mücadele etme kabiliyetini elinden almış ve bünye üzerinde hakimiyetini kurmuştur burada bu aşama ilaç tedavisi devreye girer ayrıca doğal antiseptik tedavileri için adaçayını da denemezini tavsiye ederim mucizevi etkilere sahiptir saygılar

melıh kusta eger kıh kıh sesı ve balgam varsa sadece tetradox veya monodox sana cozum olur tetradox verdıgın zaman kus bunu bı sure sonra kusuyor ve balgam ve kıh kıh dedıgımız sesler kalmıyor ama yazdıklarından anladıgım kadarıyla senın sadece nefes sorunun degıl kusta baska bı enfeksıyonda var sanırım yoksa tavsıye edılen bu ılaclar cozum olabılırdı bızde ılac kullanımından cok yana degılız ama gunumuzde ınsanlar gıbı artık hayvanlarımızda ılac muptelası oldular o yuzden kullanmaya mecbur kalıyoruz donemsel hastalıkların oldugu bı mevsımdeyız bu mevsımde salmonella e-colı ve ıshal gıbı sorunlarla cok karsılasıyoruz o yuzden vıtamın mıneral takvıyesı kullanmamıs gerekıyor ıyıce arastır ve ona gore bır kac ılac ve yem katkısı alabılırsın
saygılar
oguz ustundag

İnsan ilacı kullanmaktan ziyade hayvanlar için yapılmış ilaçlar petshoplarda ,veterinerlerde satılmaktadır.Yakınınızda veteriner ilacı satan yer yok eczane varsa ilacı alırkene çekinmeyin neden aldığınızı söyleyin.Mutlaka size şöyle kullanın böyle etkili olur der ben şahsen alsam sorarım.Bide Burada asıl konu hastalığa teşhis konması, hasatalığın ilerleme durumu ve en sondada hastalığa uygulanacak tedavi yönteminin belirlenmesidir.Diyelim ki hayvana ilaç tedavisi uygulayacksınız göz önünde bulundurulması ve yapılması gerekenlerin ilki: kuşun metebolizmasıyla insan metebolizmasının farkını baz alarak belirli araklıklarla düzenli olarak ilacı vermektir.İlaç tedavisi şart mı değil mi orası meçhul çünkü ilaç tedavisi uygulayıp sonuç alanda var almayanda .Beyin fırtınası yaparak soruna çözüm için alternatif yaratmak en iyisidir.Beslenen hayvan türü ne olursa olsun doğal olarak hastalığa yakalanma riski her hayvanda her zaman vardır.Tedbir elden bırakmayarak herkes bu uğraş için elinden geldiği kadar dikkat etse sorunları minimum seviyeye indirebiliriz.
İlaçları sularına katarak verirsek daha faydalı olur ........

Monodox ilacın etken maddesi doksisiklin'dir buda bi tür tetrasiklin antibiyotiğidir ismindende anlışlacağı gibi tetra denen ilacla eşdeğer özelliklere sahip bir ilaç türüdür

monodoksu bilmem ama dekort denen ilacın kısırlık ve ur yaptığı kuşçu abilerimiz arasında çok yaygın bi söyelntidir şahsen benim kullandığım bir ilaç değildir

Öncelikle merhaba..

Kuşlarımdan birinde hırıltı ve bazende tıksırma vardı siteden araştırdım monodoks adlı ilac önerilmiş..
Bende 3 gündür kapsül halinde olan ilacı ikiye bölüp kullanıyorum.Ama kuş iyileşiceği yerde dahada çok hırıldamaya ve tıksırmaya başladı.Bu normalmi, geçermi bu hırıltı flan.
Birde ilacın resmini koydum bn yanlış bişey kullanmıyorumdur umarım...

Geri