Hırsızı Kümesinizde Tuttunuz Ne Yaparsınız ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caglar06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

caglar06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Çağlar Kılıç
Meslek
Polis Akademisi 1.sınıf Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar böyle bir başlık atmak istedim ve yorumlarınızı merak ediyorum benim çok kuşu çaldılar ama hiç birini tutamadım şuan balkonda besliyorum buraya çıkmak imkansız (:
Eğer ben kümesimde hırsızı tutsam onla beraber kümese kendimi kitletirim evdekilerine sonra 155 polis imdat'ı aramalarını isterim. Ve o polisler gelene kadar Allah ya ona verir ya bana verir o an gücü, kuşculukdan soğuturum onu (: sonra ver ellerine birde karakolda iyi benzetirler.
Ben böyle yapardım sizlerin yorumlarınızı merak ediyorum. :heyo:

Herzaman yumruk gücüyle etkisiz hale getiremessin , elinin altında sopa gibi vs alet erdevat olmalı :haha:

İyice benzetip salarım polislik durum yok , karakola gidip göstermelik sorgu ve salarlar . . .

o yola çıkan kişi, asla boş dolaşmaz, kaba kuvvet de her zaman olayı çözmeye yaramaz, sen yumruğuna güvenirsin, adam çıkarır kesici bir şey, sallar olmayacak yerine denk gelir, bok yoluna gidersin. yani kümese kilitlemek vs yanlış. (daha ziyadesi, o değil de sen ona kesici bir şeyle saldırırsın yanlış yerine gelir adam oracıkta ölür gider, o ünlü olur sen suçlu olursun)

En güzeli 100-200 tl paraya kıyıp çok güzel sensörlü alarm sistemleri var (caydırıcı) onlardan döşeyip bir nevi önlem alınmalı. Yukarıda tıkırtı duyuldu, kedi olmadığı anlaşıldı, sağlam bi kürek sapı ile yukarı çıkılmalı ki, uzaktan salladımı denk gelsin..

Sorunun cevabına gelince de, ben gecenin 3ünde 1 kez hırsıza denk geldim, o da ürktü ben de ürküm, ben can havli ile adamı terastan aşağıya doğru kolundan tutup savurdum, 3 katlı binadan kiraz ağacının dallarına denk gelip düştü, aşağıya koştuğumda aksayarak topallayarak köşeden döndü, peşine gitmedim, belki başkaları vardır, tek başımayım zarar görmiyeyim diye, aradan 3-5 gün geçince mahallenin bilindik hırsızlarından birisi olduğunu kolu ve bacağı alçılı şekilde görünce anladım. Ama halen daha ohh iyi yaptım diyemem çünki adamın kolu o gün bugündür çolak kaldı. Ben böyle olmasını istemezdim ama sanırım o da helalinden para kazanmayı öğrenmiştir. (su testisi su yolunda kırılır)

bencede öfkeyle kalkan zararla oturur.benimde basıma böyle bi olay geldi bizim burda böyle kuş tavuk calan bi cocuk vardı.birgün eve geldiğimde cocuğu catıda yakaladım o inip kaçana kadar beslediğim pitbul cinsi köpeği boşladım o zamanlar küçüktüm düşünemedim, gitti yakaladı cocuğu kolundan ve ayağından yaralamış sonra işler karıştı jandarma geldi allahtan kendi mülkümüzün içinde olduğu için olay fazla sorun yasamadım.ama o günden sonra ne pitbul besledim nede o hırsızla karşılaştım.şimdi daha garantili bi kümes yaptım.en doğrusu bu yol..

Ben küçükken abimin bir arkadaşı kuşlarını abime emanet edip köyüne gitti. kuşları çalmaya gelmişlerdi. ev tek katlı, çocuğu babamla abim çatıda yakaladılar. babam çocuğu öyle bir fırlattı ki baş aşağı, çocuk çatıdan yanıma nasıl düştü düştükten sonra o hızla nasıl kalkıp gitti hayret ettim. tabi bizde korktuk bir şey olur diye ama bir daha ne hırsız geldi nede bir şey oldu. şimdi yuvama oto alarmından bir alarm kurdum öyle bir şey olursa hırsızı kangallara atmayayım diye :)

Ben hırsızı kümesimde tuttum ,beş katlı binanın üstünden aşağıya attım.Hırsız dört ayak üstüne düştü birşey olmadı:)

gökay' Alıntı:
Ben hırsızı kümesimde tuttum ,beş katlı binanın üstünden aşağıya attım.Hırsız dört ayak üstüne düştü birşey olmadı:)
:haha: :haha: KEDİ DİR O KEDİ.. :haha:

Her güvercinsever dostumuzun başına % 90 ihtimalle kuş hırsızlığı olayı gelmiştir.

Benim de başıma böyle bir olay geldi.Müsadeniz ile bahsetmek istiyorum.
Bundan 3-4 sene önce ramazan ayı idi.Akşam saat 8 olduğu zaman hemen yukarıdan tıngırtılar geliyordu.Ev 3 katlı olduğu için en ufak ses aşağıdan duyuluyor.3-4 gün ses geldiğinde ışığı taktım kaçtılar.Baktım olacak gibi değil hergün geliyorlar inatla.Birkaç gün sonra çatımın kapısını açık bıraktım.Baktım yine ses geliyor komşu ile çıktık.Benim elimde su anahtarı komşuda sopa.Bizde içeriye girdik onlarda 2 kişilermiş.Allahtan onlarda bıçak w.s yoktu.Tabi aldık bunları ele.Su borusu ile güzelce dayak attım ben komşuda sopa ile.Dıştan tek parça idilerdi ama içten kaburgaları yer değiştirmiştir.Daha sonra polis geldi.Tutanak tuttu.Verdik hırsızları , birazda onlar hırpaladılar bahçede.Daha sonra aldılar hırsızları.

Sonuç olarak : yolun başında polis arabasından attılar.Koşa koşa gitti hırsızlarda.

ÜLKEMİZDE GÜVERCİN HIRSIZLARINA DAİR BİR KANUN ÇIKARILMADIĞI SÜRECE ÖNÜNE GEÇİLEMEZ.
GÜVERCİNSEVERLERİN VEYA HIRSIZLARIN YARALANMALARI,ÖLÜMLERİ YADA SAKAT KALMALARI İLE SON BULUR.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim daha çok arkadaşımız ve abilerimiz paylaşacakdır böyle yorumları.Bende şunları eklemek istiyorum. Zaten bilindik hırsızlar çalar genelde ve yaş ortalamaları 14-20 yaş arasıdır bir yeri kafaya koydukdan sonra oradan o kuşu almadan gitmeye hiç niyetleri yokdur :) ve %70 kümesler hep patlatılmışdır onlara kaba kuvvet yapmadığın sürece güzelce benzetmediğin sürece bundan kurtulamazsın ne demişler İTİ ÖLDÜRMEYECEN YILDIRACAN :) şunuda söylemek istiyorum. Burada bir abimizin on numara güvercinleri vardı kapısı çelik kapıydı hırszlar gece traktörle geliyor kapıya zinciri takıp traktörle çekiyorlar ve kapıyı yerinden söküp kümesi boşaltmışlardı ve o güvercinler hala bulunmadı.... Emniyet teşkilatıda bu konuda daha duyarlı değil bu olayların üzerine fazla düşmüyorlar.
Teşekkürler

caglar06' Alıntı:
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim daha çok arkadaşımız ve abilerimiz paylaşacakdır böyle yorumları.Bende şunları eklemek istiyorum. Zaten bilindik hırsızlar çalar genelde ve yaş ortalamaları 14-20 yaş arasıdır bir yeri kafaya koydukdan sonra oradan o kuşu almadan gitmeye hiç niyetleri yokdur :) ve %70 kümesler hep patlatılmışdır onlara kaba kuvvet yapmadığın sürece güzelce benzetmediğin sürece bundan kurtulamazsın ne demişler İTİ ÖLDÜRMEYECEN YILDIRACAN :) şunuda söylemek istiyorum. Burada bir abimizin on numara güvercinleri vardı kapısı çelik kapıydı hırszlar gece traktörle geliyor kapıya zinciri takıp traktörle çekiyorlar ve kapıyı yerinden söküp kümesi boşaltmışlardı ve o güvercinler hala bulunmadı.... Emniyet teşkilatıda bu konuda daha duyarlı değil bu olayların üzerine fazla düşmüyorlar.
Teşekkürler

Güvercinlerin kimin çaldığını bulunması bile bir şey ifade etmeyecektir.En fazla kendi çabanızla belki geri alabilirsiniz.Yada o sinirle elinizden bir kaza çıkarak hayatınızın sönmesine neden olabilir.Benim 6-7 sene önce kuşlarım çalındığında bir mezatta satıldığını izledim.O yüzden güvercinlerin çalınması , çalanlarla güvercinlerin sahipleri arasındaki bir durum haline geliyor.Hiç bir şekilde emniyetten destek alınmıyor çünkü GÜVERCİN HIRSIZLIĞINA DAİR HİÇ BİR YAZILI KANUNUMUZ YOK.Bir önceki mesajımda da dediğim gibi ben hırsızları çatımda yakalayıp polislere elimle vermeme rağmen yolun başında geri bıraktılar.Durum bu şekilde iken GÜVERCİN HIRSIZLAĞININ ÖNÜNE GEÇİLEMEYECEKTİR.

Valla bugune kadar hic basıma gelmedi hırsızlık olayı ama, egerki Terasda Yakalarsam Serefsizim ayaklarından Sallandırıp Asagıya Bırakırım Hic acımam Gebersin.

ben yakalarsam 1 çift kuş veiririm bir daha gelme derim :haha:

Valla kardeş burada şuan herkes sakin kafayla konuştuğu için geniş düşünebiliyorlar.
Ama o an, çatına çıktığın da karşında hırsızı gördüğünde giçbirşey düşünemiyorsunuz o yüzden insan oğlu o an herşeyi yapar. Ben "laz" im. Her karadenizlinin hemen hemen evinde küte(silah) olur. Benimde çatıya çıkmıştı birtane çingene, tuttum bunu polis hopu ile güzelce dövdüm. Sonrada ayağına sıktım ve bıraktım peşinden de benim hıdır(Alman kurdu) nu saldım. Hayatın senin elinde dedim. Kurtulabilirsen yaşarsın. Sonrada döndüm eve gittim. Daha o çingeneyi görmedim ve de ölü mölü de görmedim duymadım. Nasıl kurtuldu ALLAH bilir. Ben okadar emek verecem itin birisi 15 dakika da okadar emeğe sahip olacak. Öyle bir aşk yok. Orada ya o ölecek hayatından bezecek ya ben.

Saygılarımla paşam.

Geri