Hırsızlar sadece kuşlarımı çalıyor acaba?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crazy_orhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
orhan bulut
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
nerdeyse 2 yıl oldu siteye girmeyeli. önceden hergün takip eder abilerimiz kardeşlerimizin paylaşımlarından yeni bilgiler öğrenirdim. ama şimdi sadece fotoğraflara bakıyorum içimdeki özlemi yatıştırmak için. Değerli bi abimin bir çift güvercin hediye etmesiyle başladım güvercin beslemeye.hırsızlar çaldı yeni kuşlar aldım. tam geri çoğaltmaya başladım yine çaldılar ama yılmadım tekrar aldım okul harçlığımdan biriktirerek takas yaparak çoğalttım. fazla uçurmuyorum sadece kümese girip yemlerini verip izliyordum saatlerce. bir yandanda sıkılıyordum tavuk gibi izlemekten. sonra anladımki kuş havada olunca zevkli oluyormuş benim kuşlar sıradan olduğundan uçmuyorlardı 1 yılda çoğalttığım kuşları tekrar satarak takas yaparak 2 çiftte düşürdüm ama kalite kuşlar olarak. yavrularını alarak çoğalttım. bunların üstüne para koyarak izleyerek yerine yeni kuşlar aldım artık 10 çift kuşum olmuştu hepsi oyunlu damarlı kuşlardı. sonra tekrar hırsız gelmeye başladı kümesi sağlamlaştırdım yine geldiler ama çalamadılar tekrar tekrar geldiler yine çalamadılar yeni kümes yaptım yine geldiler en son dama kümes yaptım. uyuduğum odanın çok yakınındaydı 6 ay uğramadılar. tekrar gelmeye başladılar hiç yakalayamadım hırsızları sabahlaraca oturdum balkonda, odada camın önünde ama hiç denk gelmedim . birgün düğün için köye gitmiştik bir gece köyde kaldım evdede kimse yoktu. ertesi gün geldiğimde hırsızlara amacına ulaşmış. kapıyı açamamışlar duvarı kırmışlar yerdeki yavruları ezmişler yumurtaları kırmışlar bütün kuşlarımı bütün emeklerimi, çablarımı ama kuşlardan çok içimdeki hevesi isteği çaltılar tek gecede :sinirli: . ama helal olsun adamlara beni en sevdiğim hobimden vazgeçirdiler. o günden beri bıraktım beslemeyi gerçi bi kaç kere beslemek istedim ama kimse vermedi bir çift kuş. 1 yıl beslemedim 1 yılda üniversite sınavlarına hazırlandım ama içimde hala kuş beslemek var. birgün inşallah tekrar beslemeye başlayacağım ama sağlam bir damar bulup. hepinize iyi geceler sağlıklı HIRSIZSIZ günler dilerim

başınzdan gecen olayın benzeri bebimde başımdan gecti ama ben yakaladım gece 3:.30 gibi tek kırma bi havalı tüfeğim var onu sallayınca kactılar gecktn vurmak için attım ama zannedersem vuramdım sonra kümesi kuşları sattım iki ay sora kuşlarım teker tekr geri gelmeye başladılar :D bende terasıma bi salma yaprım şimdi 2 çift kuşum var onlarda bana yetiyo ilerde çoğalta bilirim

Orta okul zamnlarımda benimde başıma gelmişti bi çift damızlığım vardı arkadaş diye kümesimi gösterdiğim biri ben yokken gelip kuşları alıp götürmüş ,evine gittim çocuk yokmuş annesinden aldım geri kuşlarımı çocuk bilmiyo tabi kuşları geri aldığımı okuldan sonra mahalleye geldi bizde arkadaşlarla oturuyoz çocuk gevrek gevrek güle güle geliyo ..sonrası malüm, çocuk neye uğradığını şaşırmışdı bidahada görmedim.(kümesinizi gösterdiğiniz insanlara dikkat edin bu işte herkez dost değil) hayırlı günler..

benim geçmişte çalınmıştı. çalan kişide 10 yıllık en iyi arkadaşımdı. şaşırdım kaldım vallahi, şimdi fabrikada besliyorum burası baya güvenli bir yer ama yinede tırsıyorum. çünkü elimdeki kuşlar baya iyi çok dikkat çekiyor. fabrikanın elektirik ve bakımıyla uğraşan bi abimizle konştum. bende 3 yuva var hırsızlığa karşı bana oto alarmından bir alarm bağlayacak. alarmın siparişini verdim. alarm bağlanırken tek tek fotoğraflayıp sitede paylaşmak niyetindeyim. alarmı 50 TL ye aldım. elektirikci abim bağlaması çok kolay sen bile yaparsın dedi. birde 12 volt adaptör lazımmış. elektirikler gittiğinde veya elektirik kablosu kesilirse aram devreden çıkmasın diye birde 12 volt akü takalım dedi fakat sonra burda jenaratör olduğu için vaz geçtik.

melihodaman' Alıntı:
benim geçmişte çalınmıştı. çalan kişide 10 yıllık en iyi arkadaşımdı. şaşırdım kaldım vallahi, şimdi fabrikada besliyorum burası baya güvenli bir yer ama yinede tırsıyorum. çünkü elimdeki kuşlar baya iyi çok dikkat çekiyor. fabrikanın elektirik ve bakımıyla uğraşan bi abimizle konştum. bende 3 yuva var hırsızlığa karşı bana oto alarmından bir alarm bağlayacak. alarmın siparişini verdim. alarm bağlanırken tek tek fotoğraflayıp sitede paylaşmak niyetindeyim. alarmı 50 TL ye aldım. elektirikci abim bağlaması çok kolay sen bile yaparsın dedi. birde 12 volt adaptör lazımmış. elektirikler gittiğinde veya elektirik kablosu kesilirse aram devreden çıkmasın diye birde 12 volt akü takalım dedi fakat sonra burda jenaratör olduğu için vaz geçtik.

Kapı arkasından takılan uzaktan kumandalı alarmlarda aynı işi görür bi araştırın isterseniz.

HLt-06' Alıntı:
melihodaman' Alıntı:

Kapı arkasından takılan uzaktan kumandalı alarmlarda aynı işi görür bi araştırın isterseniz.

alarmı bitirip bağladım. gerçekten basitmiş. siren inanılmaz yüksek çalıyor. bağlantının nasıl yapıldığınıda dilim döndüğünce anlattım. belki birilerine faydası dokunur.
http://www.kuscular.org/guvercin-sa...aya-hirsiz-alarmi-resimli-kurulum-t19872.html

sizin olaylar daha kötüymüş yüz yüze baktınığınız arkadaşınızın böyle bişey yapması daha kötü
ayrıca alarm sistemi güzel anlatım olmuş ucuz ve etkili sistem :D ilerde tekrar beslersem buna benzer bişey yaparım inşallah

orhan kardeşim çok kötü bir duygu bu olaya değindiğin bizlerle paylaştığın için sağol hani kuşlarda damar deriz ya sağlam kuş bu damarı sağlam kaliteli işte çevremizde okadar çok damarı kanı bozuk insanlar varki emek düşmanı utanmaz insanlar bu insanların sizden ve sizin giblerden uzak durması dileğiyle inş istediğin şekilde istediğin zaman tekrar başlarsın saygılar sevgiler...

Üzme Kendini Abi :tamam:
Benden gecen yil 3 cift 2si yavru biri yetiskin kus aldigim günde calindi ki kimin yapdigini bildigim halde biraktim cünkü
Benim kusumu calan cocuk annesini kaybetmis ve biraz özürlüydü ona hatta kendim verdimgim de oldu ama olsun Kus icin kendinizi cok üzmeyin calan Arkadasiniz sa Konusup tekrar barisin ve bunun yanlis birsey oldugunu bildikleri halde yaparlarsa tek sey kaliyor Köpek almak :heyo:

Geri