HIZMETE DAVET USTALARA CAGRI (VARMISINIZ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MEHMET TASKIRAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet taskiran
Meslek
kuscu metal
İlgi Alanı
Kediler
CUMLETEN,SELAMUN ALEYKUM.
MUHTEREM,BUYUKLERIMIZ VE USTALARIMIZ GELIN BUTUN TARTISMALARI BIR KENARA BIRAKALIM,ENERJIMIZI VE VAKTIMIZI OGRETICI VE EGITICI OLARAK HARCAYALIM.BU MILLETIN KUSCU EVLATLARININ OMRU VE EMEGI BOSA GITMESIN.BILDIKLERIMIZLE TECRUBELERIMIZLE AYDINLATICI VE YONLENDIRICI OLARAK OYUN KUSLARININ EGITIMI,URETIMI HAKKINDA BILMEYENLERE YADA YARIM YANLIS BILENLERE YARDIMCI OLALIM.
1.damizlik kuslarimizdaki ozellikler nasil olmali ?
2.kuslari eslerken nelere dikkat etmeliyiz?
3.yavruluktan itibaren,kuslarimiza nasil bir egitim vermeliyiz?
4.bu konuda karsilasacagimiz sorunlari ve engelleri nasil asmaliyiz?
5.bu ve buna benzer yuzlerce soru ve sorun larimiz var gelin bunlari hep birlikte beraberce asalim aldigimiz emanetleri gelecek nesillere guzel ve kaliteli bir sekilde devredelim (iyi kus sadece bende olsun,egoyist zihniyetine son verelim) bencillik etmeyelim,gurur meselesi yapmayalim, usta ve cirak iliskisi icinde saygili ve seviyeli bir duzeyde bu isi goturelim.

m tas' Alıntı:
MUHTEREM,BUYUKLERIMIZ VE USTALARIMIZ GELIN BUTUN TARTISMALARI BIR KENARA BIRAKALIM,ENERJIMIZI VE VAKTIMIZI OGRETICI VE EGITICI OLARAK HARCAYALIM.BU MILLETIN KUSCU EVLATLARININ OMRU VE EMEGI BOSA GITMESIN.BILDIKLERIMIZLE TECRUBELERIMIZLE AYDINLATICI VE YONLENDIRICI OLARAK OYUN KUSLARININ EGITIMI,URETIMI HAKKINDA BILMEYENLERE YADA YARIM YANLIS BILENLERE YARDIMCI OLALIM.
5.bu ve buna benzer yuzlerce soru ve sorun larimiz var gelin bunlari hep birlikte beraberce asalim aldigimiz emanetleri gelecek nesillere guzel ve kaliteli bir sekilde devredelim (iyi kus sadece bende olsun,egoyist zihniyetine son verelim) bencillik etmeyelim,gurur meselesi yapmayalim, usta ve cirak iliskisi icinde saygili ve seviyeli bir duzeyde bu isi goturelim.

değerli dostlarım..bu konuya ne bir büyüğünüz nede bir usta sıfatı ile yazmıyorum..mehmet bey in değindiği konu aslın da site için de benzer bir kaç yerde geçmekte fakat her geçtiği konuda ise kişiler sadece ortam germekte sürekli başkalarının kuşlarından bahsetmekte,bir zamanlar diyerek cümle kurmakta,falancanın damarı demekte...yani sürekli duyulan yada nuh nebi zamanın dan bahsedilmektedir..hal böyle olunca insablar bir kaçta kendini bilmez ateşe atıyor odunu veriyor alevi..burada yani bu konuda kimsenin kuşu konuşulmasın,sadece kuş densin ..olması gerekenler söylensin..elinde kuşu olan yapabiliyorsa buraya video atsın seyrettirsin..ama sakın ha konuşupta benim kuşum daha hazır değil demesin ..arkadaş burada sadece bilgini ve görgünü anlat ki bizlerde fayda görelim..saygılarımla..

Selamlar,

Bu sitenin misyonu ve vizyonu sizin sözünü ettiğiniz konuların üzerine gitmek, araştırarak ve analiz ederek neden, niçin gibi soruları sorgulamak ve güvecin camiasına reel bir veri tabanı oluşturmaktır. Site içinde başlıkları ve konuları incelediğinizde sizin başlığınızda açtığınız birçok soruya ışık tutabilecek sağlıklı bilgilere ulaşabileceksiniz.

Bunun yanında rekabet her zaman iyi ve güzellikleri birlikte yanında getirmiştir. Söz konusu atışmalar yada senin kuşun benim kuşum gibi konular v.b. diğer konularda bu işin tuzu biberi olmakla birlikte bu tür tartışmaların içinden de hiç ummadığınız satırbaşları çıkarmak mümkün olmaktadır. Bu site halka açık ve kanatlı hayvanların her bir konusunu masaya yatırma yeridir.

Söz konusu saygı ve sevgi çercevesini, sitenin değerli bölüm yöneticileri her daim sağlamak için 24 saat sitede sizlerin adına her bir başlığı büyteç altına almakta ve gerekli uyarıları ve gerektiğinde yetkilerini düzenin sağlanması esasına dayalı olarak kullanmaktadırlar.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

Aslında bu soruların hepside başlı başına birer problem ve çözümleride ana amaç olmalı böyle bir başlığı açtığınız için şahsen teşekkür etmek istedim inşallah amacına uygun doğru bilgiler burada yerini bulurda hepimiz faydalanırız.

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Bu sitenin misyonu ve vizyonu sizin sözünü ettiğiniz konuların üzerine gitmek, araştırarak ve analiz ederek neden, niçin gibi soruları sorgulamak ve güvecin camiasına reel bir veri tabanı oluşturmaktır. Site içinde başlıkları ve konuları incelediğinizde sizin başlığınızda açtığınız birçok soruya ışık tutabilecek sağlıklı bilgilere ulaşabileceksiniz.

Bunun yanında rekabet her zaman iyi ve güzellikleri birlikte yanında getirmiştir. Söz konusu atışmalar yada senin kuşun benim kuşum gibi konular v.b. diğer konularda bu işin tuzu biberi olmakla birlikte bu tür tartışmaların içinden de hiç ummadığınız satırbaşları çıkarmak mümkün olmaktadır. Bu site halka açık ve kanatlı hayvanların her bir konusunu masaya yatırma yeridir.

Söz konusu saygı ve sevgi çercevesini, sitenin değerli bölüm yöneticileri her daim sağlamak için 24 saat sitede sizlerin adına her bir başlığı büyteç altına almakta ve gerekli uyarıları ve gerektiğinde yetkilerini düzenin sağlanması esasına dayalı olarak kullanmaktadırlar.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

Aykut abi konuyu özetlediğin için yazılı teşekkür etme gereği hissetim bu yazın noktadır.Ayrı başlıklar da yer alan çok değerli bilgiler vardır ve bunlar tek bir başlık altında zaten toplanamaz öyle olsaydı tek bir başlık ismi olurdu!Bizim siztemiz her başlığı ve dopacak başlıklarıyla çok yönlü ve geliştirici bir sitedir bu yüzden Aykut abime katılıyorum.

merhabalar,
Arkadaşlar bu konularla ilgili bir deyim var ve ben bunu sık sık kullanırım . sizinlede paylaşmak isterim.iyi kuş beslemek isteyenler dikkate alsın...
KATRANI KAYNATSAN OLURMU ŞEKER,
CİNSİNE ETTİĞİM CİNSİNE CEKER...

Yani KAN önemli KAN...KAN
Birde kuşun iyisi havada belli olur.Falancının kuşu veya falan kuşun yavrusu gibi sözlere aldanmayın, kendi kuşlarınızı dahi sonuna kadar uçurup görün sizi tatmin etmiyorsa damızlık yapmayın. kaybederim diye korkmayın yoksa iyi kuş çıkaracağım diye yıllarınızı kaybedersiniz...

ali hakan' Alıntı:
m tas' Alıntı:

değerli dostlarım..site içinde bir kaç konu içinde yazılmasına rağmen yinede burada olsun istediğiniz konuya ben bir giriş yapayım öyle ise..söylemlerim den anlamadığınız yada benim anlatamadığım konular hakkın da yada katılmadığınız bölümler ile ilgili görüş bildirin belli bir saygı çerçevesin de tartışalım bu konuyu..
şimdi konuay bir kuş edinmek nasıl olur onun ile başlayalım..değerli dostlarım oyun kuşu bir kere bakma ile alınmaz edinilmez..eğer kendi bilginize güveniyor iseniz tek başınıza bakmanız yok eğer bilgisine güvendiğiniz bir dostunuz var ise onunla birlikte bu işe kalkışın..almayı üşündüğünüz kuşu illaki havada göreceksiniz ama eldede bir bakınız..fiziki kontrolü mutlaka yapın..
KANAT :
arkadaşlar kuşu havada tutan kanattır..o sebeple çok önem arzeder..bir kere baş taki üç telek çok önemlidir..bu teleklerin genişliği gözle ve esnekliği elle kontrol edilir..kanat larda üçgen şeklinde yenmeler var ise kuş makbul değildir (fakat sert kuşlar yatık bırakıldığın da kümes için de kanat yerler bu ayrı bir husustur)
KUYRUK :(DÜMEN)
kuyruk dümendir değerli dostlarım elde baktığınızda iki eliniz ile tuttuğunuz kuşun kuyruğu serbest bırakılır kuyruğunu iç bükey açması iyi bir meziyettir ..14-16 kuyruk olması tercihen iyidir ama 12 kuyruklu kuşlardanda ne kuşlar çıkmıştır bilinir..
KASLARI:
kuşun göğsü bize çevrilerek baş ve işaret parmaklarımız la kuşun kanat altlarına parmak yordamı dediğimiz şekilde sertlik kontrolü yapılır uçan kuşun sert olur kaslıdır yani..yatık kuş gevşek olur..
GENEL DURUŞU:
arkadaşlar asil kuş yürümesi heybeti ilede kendini gösterir..
ben oyun kuşunun koyu kuştan çıktığına inanırım ama yanıldığım zamanlarda olmuştur..şimdi fiziksel muayeneyi yaptık kuşu havada görmek lazım deriz ya hep..mümkünse tanıdığımız bildiğimiz kişilerden kuş edinelim..eğer böyle bir şansımız yoksa almayı planladığımız kuşu seyredelim..sahibinden kuşu tek salmasını isteyelim eğer mazereti varsa uçurmasını engelleyelim başka zaman bakalım..kuş tek salınmalıdır(kuşun kendini yapmış eke kuş olduğunu düşünerek yazıyorum)tek salınan kuşun kümesinin kapısı açık bıraktıralım ve saldıktan 10-15 dakka sonra dışarı kuş bırakmasını isteyelim ama uçan kuşa hiç pırıltı verdirmeyelim..kuşumuz yani damızlık yapmayı düşündüğümüz kuşumuz en fazla 40-60 dakka içinde oyuna gelmelidir..seferlerinde düzenli pratik ve standart olması makbuldür..ben uzun giden kuştan hep çekindim ama yöreye göre kimi yetiştiricimiz uzun gideni sever..ben taban taklayada değer vermem istemem ama bunun olması gerektiğini şart olarak düşünen arkadaşlarımada saygım sonsuzdur..kuşumuz 2 saaten az uçmamalı açık gezmeli inerken taklalı yada harmanlayarak inmelidir..kısa kısa geçeceğim..şimdi bu şekilde kuşu bir kaç kez seyredelim..kuş sürekli aynı performansla uçuyor ise sahip olabileceğimiz bir kuştur..çift almalı yada ona yakışır başka bir kuşu aynı esaslar ile seyrederek almalıyız..bu kuşlarımız bizim damızlığımız olacak tır ama bakın arkadaşlar damızlığın damızlık olabilmesi için ben ce bir kaç kuşak yavrusu görülmelidir..altı çalışan kuştan damızlık olur..
kuşlarımızı eşlerken benim kanımca keinlikle serbest eşleme yapmamalı uçum süresi uzatılacak ise ona göre uzun uçan kuşa vurmak gerektiği,yani eksiği tam olanla gidermeli yada eşdeğer kuşları eşlemeli diyorum..
yavru kuşa herzaman dediğimiz gibi uçumu bol olan kuşlar ile salmalı öncelikle yavruya nefes verilmeli ciğeri sağlam olan antremanlı kuş havada kalacaktır...kalabalık bir şekilde yüksek sinek tabir ettiğimiz mesafelerde uçan kuşlarla salınmalı ve uçurulmalıdır..yavrumuz zamanla götleme yapacak ve taklayı çevirecektir.taklayı çeviren kuşumuz sinek tabir ettiğimiz mesafelerde al-ver e girecek ve bunu yavaş yavaş aşağılara indirecektir..zamanla inme zorluğu çeken kuşumuz artık inmekte zorlanın ca tek uçurulmalıdır..bir süre sonra bizim zer olarak tabir ettiğimiz yada sersem denen durumu peyda olacaktır..işte seyislik başladı arkadaşlar sersemden çıkarmak çok meşeggatli bir iştir kimi kuşçular açılmayan kuş diyerek yatırı kuşunu salmaz..ben ce büyük hatadır bu..sersemi nekadar sert geçerse bir kuşun okadar iyi olcaka demek tir kanaatimce..şimdi sersem deki kuşu açmak için kuyruk ortası çekilir benm kuşlarımınm sersemini açmak için yüksek yada rampa bir yerden kırda tabii ki salar kovalardım taki takla atarken kendini düzelten kuş sonun da uçuma dönecektir...ben antremanlarımı yavru iken sıcakta uçurmak sureti ile verirdim ..sabah ,öğlen akşam ayrı uçururdum acımazdım yavruya..genç kuş yorulmaz dostlarım ..sıcakta uçuma gelen kuş serinde daha randıman lı olacaktır..yavru kuşlarınız sağa sola atabilir yada ağaca konabilir bunu sorun etmeyin yavrudur yapar ama herşey o yaşlardada belli olur..eke kuşun böyle bir mazereti olamaz..ayrıca değerli dostlarım herzaman derim kuşlarınıza sahip çıkın önceliğikendi kuşlarınıza verin daha sonra dışarıda arayın..

inanın dostlarım aklıma gelenler bunlar şimdilik yanlışlarım olabilir takıntılarım olabilir ama ne yapalım ben böyle bilir böyle yaparım saygılarımla..

Kuşculuk meselesi yada kuşculuk kurallarını hiç kimse tek başlık altında toplayanmaz.herkesin kendine göre doğruları var.bu doğrular ekseriye birbirleriyle çatışır. onun için site içerisinde aklınıza takılan sormak istediğiniz.ne varsa araştırıp öğrenebilirsiniz.

ayrıca şunun kuşu bunun kuşu diyerek kafa ütüleyenlerde var tabii.onlar kendi kuşlarından hoşnut olmayan insanlar olsa gerek.şu ustanın kuşları diye defalarca bahsedildi övgüler yağdırıldı.besleyen insanların video çekimlerinini dinledik.kuşlar mütevazi ve öyle çok çok üstün olmayan kuşlar çıktı.

Arkadaşlar önce döüp kendimize bakalım,kuşların video çekimlerini koyalım ve o kuşu bu hale nasıl getirdik nasıl bir antrenman verdik yazalım.allah izin verirse bahar aylarında şuan hazırlamakta olduğun yavruların tek tek video görüntülerini yayınlıyacagım ve bu kuşların altına imzamı atarak.

selam değerli dostum..sayın üstad71 bakın konu açan arkadaşımız bir kaç satır sorular sıralamış bence bu konular hakkın da varsa bilginiz görgünüz bizlerle paylaşın ..bizlerde bunu bilelim ki belki doğru bildiklerimiz yanlıştır..
ayrıca dedik ya şu an uçan kuşunuz olursa koyun siteye yada size yakın olan bir kaç arkadaşı çağırın seyrettirin ..ama bahara olacaksa bu iş baharda açın konusunu..

sayın ali hakan bey,belliki bam teline dokunduk,sormak istediğiniz bişii varsa başım ustune cevap herzaman hazır.
Bahara dememin sebebi şehir değiştirmemden kaynaklanıyo yani kuşlar yeni yerlerine alışkın değil.konuyu yazın açarım,kışın açarın istersem bahara açarım bu istek kesinlikle bana ait.senin istemene değil. :s:

ustad71' Alıntı:
sayın ali hakan bey,belliki bam teline dokunduk,sormak istediğiniz bişii varsa başım ustune cevap herzaman hazır.
Bahara dememin sebebi şehir değiştirmemden kaynaklanıyo yani kuşlar yeni yerlerine alışkın değil.konuyu yazın açarım,kışın açarın istersem bahara açarım bu istek kesinlikle bana ait.senin istemene değil. :s:

değerli dostum..bam teli falan sana yakışmıyor..soracak bir şeyimizde yok..ama konuyu açan arkadaş sorması gerekeni zaten sormuş bizler ona cevap olacak bilgi ve birikimleri yazmaya çalışalım..bize ayrıca hazır cevap arkadaş ta lazım değil olsa onuda sorardık..bak şimdi değerli dostum..bahara uçacak olan senin kuşun dur inşallah yerin de iyi olur keyif alırsın konuyu yazın yada kışın açman ise senin bileceğpin iş tabi ama burada açman saçmalık olur..burada sadece bu konu hakkın da yazmayı düşün düğün bişeyler varsa onları yaz..yada bizlerin yanlış bildiği şeyler varsa onları düzelt..

m tas' Alıntı:

bakın değerli dostlarım açılan konu ve başlığı budur..yani burada birlerinin kuşlarını tartışmak doğru değildir..bu başlığa uygun M.TAŞ beyin değindiği ve sorduğu sorulara verecek cevabınız varsa burada bizlerle paylaşın yoksa elinizdeki yada hayalinizdeki kuşlarla bizim işimiz olmaz..allah herkese bir beyin vermiş o beyinle değerlendirin ve yazmak ister iseniz yazın..yok eğer ben tecrübemi paylaşmak istemiyorum diyor iseniz onuda siz bilirsiniz..

ustad71' Alıntı:
Bahara dememin sebebi şehir değiştirmemden kaynaklanıyo yani kuşlar yeni yerlerine alışkın değil.konuyu yazın açarım,kışın açarın istersem bahara açarım bu istek kesinlikle bana ait.senin istemene değil.

:s:
ustad71' Alıntı:
Kuşculuk meselesi yada kuşculuk kurallarını hiç kimse tek başlık altında toplayanmaz.herkesin kendine göre doğruları var.bu doğrular ekseriye birbirleriyle çatışır. onun için site içerisinde aklınıza takılan sormak istediğiniz.ne varsa araştırıp öğrenebilirsiniz.

ayrıca şunun kuşu bunun kuşu diyerek kafa ütüleyenlerde var tabii.onlar kendi kuşlarından hoşnut olmayan insanlar olsa gerek.şu ustanın kuşları diye defalarca bahsedildi övgüler yağdırıldı.besleyen insanların video çekimlerinini dinledik.kuşlar mütevazi ve öyle çok çok üstün olmayan kuşlar çıktı.

Arkadaşlar önce döüp kendimize bakalım,kuşların video çekimlerini koyalım ve o kuşu bu hale nasıl getirdik nasıl bir antrenman verdik yazalım.allah izin verirse bahar aylarında şuan hazırlamakta olduğun yavruların tek tek video görüntülerini yayınlıyacagım ve bu kuşların altına imzamı atarak.

bakın buradada çelişmeyelim kendimizle ..ne güzel yazmışsınız '' ayrıca şunun kuşu bunun kuşu diyerek kafa ütüleyenlerde var tabii '' diyerek....ama burada kendi kuşunu anlatan da siz oluyorsunuz..dikkat edin..

bakın burada sadece iyiye ulaşmak adına isim vermeden ondan bundan demeden damızlık sahibi olurken nelere dikkat etmeli,nasıl üretmeli,nasıl eğitim vermeli nasıl uçurmalı..bunlar hakkın da BİLGİ VE GÖRGÜNÜZÜ aktarın ki bilgisi olmayan yada eksiği olan herkes bundan alacağını alsın ..

ali hakan bey,yorumlarımda kendi kuşumu övmedim,egerki siz öyle değerlendirdiyseniz tamamdır,KENDİ KUŞUMU övmüşümdür.

aslında sizinle aynı konuyu tartışıyoruz.ikimizde şunun kuşu bunun kuşu demeden bilgileri paylaşalım bilmediklerimizi öğrenelim diyoruz.buarada BOŞBOŞ konuşmayada gerek yok sanırsam.

selam değerli dostum ..bunu anlamış olmana sevindim..şimdi artık bana cevap yazmak yerine konuya dair bişeyler yazmak istiyorsanız yazın..

emmolu,valla ben senle çene yarıştıramam ne haddime. :evet:

Ekli dosyalar

• Kırdın Beni.gif
    Kırdın Beni.gif
    7.1 KB · Görüntüleme: 1,373
allah etmeye grip nezle olurlar sonra.arkadaşım sokakta gezen kuşlar kaloriferli yuvalardamı kalıyorlar.kafanı takma karlı havalarda uçurmadığın sürece bir yere kaybolmazlar.

Konu başlığı ile ilgili mesajlar yazın, konunun içinde başka konu açmayalım lütfen. Griple mıriple ne alaksı var konumuzun.

basoglanh' Alıntı:
Konu başlığı ile ilgili mesajlar yazın, konunun içinde başka konu açmayalım lütfen. Griple mıriple ne alaksı var konumuzun.

hüseyin bey,bizim tartıştıgımız konuya erzurumlu arkadaşın biri soru sordu gırip falan onun cevabıydı ve o soru şuan konumuzun içinden nasıl olduysa kaldırılmış. konumuzda kimseyle tartıştığız yada küfürlü,kötü sözlü kelimeler yok.

biz konuşur,tartışır ve bir orta yol buluruz.ilginiz için sağolun.

arkadaşlar bu işin hastası olanlara birkaç önerim olacak. kümeslerin havalandırmaları kesinlikle cam pencere şeklinde olmamalı bilhassa demir kümesi olan arkadaşlar çogu hastalık kümesten gelir onun için havalandırma kümesin üstünden soba borusu kadar delik delinmeli boru kümesin içerisine 20-25 cm sarkıtılmalı ve borunun ucuna şapka takılmalı. birde kümesin içerisindeki vuyalıklar kesinlikle vernik olmalı bütün mikrop o tahtalarda yaşar yapılacak olay kümesteki tahtaların verniklenmesidir. bunları bacanagım var ünüversitedede hayvancılık profösörü ondan bilgilendim. birde insanlar gibi bütün canlıların hayvansal gıdalara ihtiyacı vardır onun için süt kırık peynir arada yonca ve hatta hazır işkembe çorbalıklarından yemlaerine katın haftada bir iki sefer. bakın birbucuk metre boyu bir metre yüksekligi olan bir kümes 30 kuşla ortalama günde ikibuçuk litre nem yapar nefes hastalıklarıda burdan kaynaklanır. birde kümeslerinizi 15 günde bir neguven ile dezenfekte edin.

selam değerli dostlarım..sağolasınız çok değerli bilgiler için katılmamak elde değil ama inanın konumuza bu tip yazıların yazılmasına anlam vermekte zorlanıyorum..arkadaşlar oyun kuşu ile alakalı bilginizi burada paylaşın birisi gripten diğeri mikroptan inanın anlam veremedim..

Evet kuşculugumuzun gelişimi için büyüklerimizden yada usta falan demeyelim insanlar alçak gönüllü oldugu için yanaşmak istemiyor.

Bilenler bilgisini paylaşsın ki kuşculugumuzun seviyesi yükselsin.

S A KIYMETLİ USTALAR YETİŞTİRİCİLER TECRÜBELİLER GENÇLERE YENİ YETİŞENLERE BİRİKİMLERİMİZİ AKTARALIM SEYİSLİKLERİNİ GELİSTİRMELERİNDE KATKIDA BULUNALIM

SEYİSLİGİN OLAMADIGI YERDE KUSCULUGUN İSTENİLDİGİ GİBİ OLAMAYACAGINI ANLATMAYA ÇALISALIM

SİMDİDEN SAYGILAR SUNUYORUM TESEKKÜR EDİYORUM

Geri