HOBİMDEN UZAKLAŞABİLİRİM YARDIM:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan blacknessman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burakkk
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
SELAM ARKADAŞLAR 4.5 5 SENEDİR BALKONDA GÜVERCİN BESLİYORUM HAFTADA 1 KERE EN AZ TEMİZLENİR HAVADAR YERDEDİR(ÖN TAMAMEN AÇIK) VE GÜVERCİNLER SADECE KARŞI DAM VE BİZİM DAMA ÇIKMALARINA RAĞMEN (SOKAKTA EN ESKİ BENİM NEREDEYSE) KUSURA BAKMAYIN AMA BİR ŞEREFSİZİN ŞİKAYETİ SONUCU EVİME BELEDİYE GELDİ GÜVERCİNLERİ KALDIRIN YOKSA BİR DAHAKİNE TOPLAR GÖTÜRÜRÜZ DEDİLER.HOBİYİ GEÇTİM ONLAR ARKADAŞLARIM OLDULAR RESMEN AYRILMAK İSTEMİYORUM SİZCE NE YAPABİLİRİM LÜTFEN YARDIM EDİN :(

belediyenin hitap şekli aynen bu şekilde ise çok yanlış. şikayet kaynağı nedir? hayvanların dışkıları mı veya başka birşey mi? önce o belirtilir sen de gerekli önlemi alırsın olur biter. sen belediyeye veya çevre korumaya veya çevre sağlığa -artık orada hangi kurum ilgileniyorsa- bir danış durumu uygulama ve yasalarla ilgili bilgi al. bu tür sorunlarda nasıl, nereye ve ne tür bir hitapla dilekçe yazılacağı çok önemlidir. umarım sorunu en iyi şekilde çözümleyebilirsin.. kolay gelsin

kabahatlar kanununa bilmem kaçıncı maddesine muhalefet uyarısı yapar. uyarı dikkate alınmadığında 147 tl ceza keser erken ödemede % 20 indirim uygular. verilen dilekçenin sahibine hitaben yapılan işlemin yerine getirildiğine dair cevap mahiyetinde bildiri verir. belediye zabıta müdürlüğüne hitaben kuşlarının kuluçka dönemi olduğu yavru ve yumurta büyüdüğünde tahliye edileceği beyan edilir size verilecek müsade zarfında dış görünüş düzenini elden geçirir göze hoş gelir hale getirirseniz itiraz hakkınız doğar. halbuki kanunda apartman kat mülkiyeti düzenlendiğinde hayvan beslenemez ibaresi yoksa zabıta kuvvet kullanamaz ev özeline mahkeme kararı olmadan giremez fakat ne yazıkki türkiyede zabıta çok fazla ahkamcı olduğundan korkar konuma gelmişiz en basit ve hileci yapacağınız işlem şikayete konu kümesi kaldırıp belediyeye bildirmek dilekçenin kapandığı akabinde tekrar kurmaktır :))

GONULDAGI' Alıntı:
kabahatlar kanununa bilmem kaçıncı maddesine muhalefet uyarısı yapar. uyarı dikkate alınmadığında 147 tl ceza keser erken ödemede % 20 indirim uygular. verilen dilekçenin sahibine hitaben yapılan işlemin yerine getirildiğine dair cevap mahiyetinde bildiri verir. belediye zabıta müdürlüğüne hitaben kuşlarının kuluçka dönemi olduğu yavru ve yumurta büyüdüğünde tahliye edileceği beyan edilir size verilecek müsade zarfında dış görünüş düzenini elden geçirir göze hoş gelir hale getirirseniz itiraz hakkınız doğar. halbuki kanunda apartman kat mülkiyeti düzenlendiğinde hayvan beslenemez ibaresi yoksa zabıta kuvvet kullanamaz ev özeline mahkeme kararı olmadan giremez fakat ne yazıkki türkiyede zabıta çok fazla ahkamcı olduğundan korkar konuma gelmişiz en basit ve hileci yapacağınız işlem şikayete konu kümesi kaldırıp belediyeye bildirmek dilekçenin kapandığı akabinde tekrar kurmaktır :))

bina eski olduğu için kat mülkiyeti yok hocam şimdi ben ne yapabililrim kısacası onu sölermisin:)

Öncelikle apartmanda "EVCİL HAYVAN BESLENEMEZ" diye kural varsa besleyemessiniz ama öyle bir kural yok daha sonra siz kuşları getirdikten sonra yazıldıysa kralı gelse birşey yapamaz.Evinizdeki hiçbirşeye karışamazlar.Hayvanlarda sizin özel mülkiyetiniz yerine geçer mahkeme açsalar dahi siz kazanırsınız çamaşırlara pisliyor dediklerinde dünyada sadece bendemi güvercin var çandır kaynıyor ortalık diyebilirsiniz onun için hiç korkmayın birşey yapamazlar.Bİ dahaki geldiklerinden eve girme iznini göstermelerini iste.Ve şikayet edenlere söle mahkemeye versinler isterseler.Aama sen genede dikkatli ol.Kuşları çok fazla salık bırakma.

Bana da yaptılar onu, aynen sizin gibi yıllardır balkonda besliyorum. Onlara şunu söyledim (karşımızdaki çatıyı ve yavruları ile birlikte olan güvercinleri göstererek) Siz bu yabani, bit, pire ve at sineği taşıyan güvercinlere bez bağlayın ben kuş beslemeyi bırakayım. Ve ardından hemen önümüzdeki sokak köpeklerini ve çevredeki kirliliği gösterdim. Evlerinde köpek ve kedi besleyen insanları vs.vs. çatır çatır saydım, hiç bir şey söylemediler ve biraz yumuşayıp biz de emir kuluyuz şikayet olunca mevbur gelmek zorundayız deyip, aynen geldikleri gibi geri döndüler. Apartmanında hayvan beslenemez kuralı var ise o zaman sıkıntı olabilir arkadaşında dediği gibi, araştır ve öyle birşey yok ise ağızlarına benim yaptığımı yap.

alger' Alıntı:
Bana da yaptılar onu, aynen sizin gibi yıllardır balkonda besliyorum. Onlara şunu söyledim (karşımızdaki çatıyı ve yavruları ile birlikte olan güvercinleri göstererek) Siz bu yabani, bit, pire ve at sineği taşıyan güvercinlere bez bağlayın ben kuş beslemeyi bırakayım. Ve ardından hemen önümüzdeki sokak köpeklerini ve çevredeki kirliliği gösterdim. Evlerinde köpek ve kedi besleyen insanları vs.vs. çatır çatır saydım, hiç bir şey söylemediler ve biraz yumuşayıp biz de emir kuluyuz şikayet olunca mevbur gelmek zorundayız deyip, aynen geldikleri gibi geri döndüler. Apartmanında hayvan beslenemez kuralı var ise o zaman sıkıntı olabilir arkadaşında dediği gibi, araştır ve öyle birşey yok ise ağızlarına benim yaptığımı yap.

sizin dedikleriniz kulağa hoş geliyor çok ta sevdiğim şekilde aslında bugün belediyeye gittim neymiş efendim yabani güvercinlerin gök yeriymiş esenler falan fistan kuş gribi vb hastalıklar bulaşabilrmiş dediler ve belediye binasının 2 yanında adam 200 tane kuş kaldırıyor onu söledim şikayet gelmedi gibi ucuz şekilde es geçtiler büyük ihtimal açtırabilirsem çatıya koyacam yada kaldırıcam çünkü 1-2 yerde kaldırdıklarını öğrendim çuvala tıkıp götürüyorlarmış benim güvercinlerim belki 1000 2000 lira etmez ama benim dostlarım onlar o şekilde götürülmesinimi desem azap çektirilmesinimi desem siz koyun adını o şekilde götürülmelerine göz yumamam adamlar kaldırıcaz diolar başka bişey demiyolar napak:( kesin bi çözüm bilen varsa telefonla ulaşsun bana çağrı dahi atsa yeterli 0534,630,34,92 numaram teşekkürler :(

zabıtadan gelenlere ilk önce sor savcıdan arama izinleri varmışmı? mahkemeden tahiliye emri varmı? yok derse zabıtadan gelenleri evine sokma kovala onları. senin evine giremezler. polis bile senin evine zorla giremez. ancak savcılıktan veya mahkemeden izin alınmalıdır. Zabıta gelip pislik yaparlarsa 155 i arayıp polis çağır ve gelenlerden şikayetçi ol. Belediye nin zabıta memurlarının götünü fazla kaldırmayın. Zabıta ilk önce fırınlara pazarlara marketlere baksın.

metkor1961' Alıntı:
zabıtadan gelenlere ilk önce sor savcıdan arama izinleri varmışmı? mahkemeden tahiliye emri varmı? yok derse zabıtadan gelenleri evine sokma kovala onları. senin evine giremezler. polis bile senin evine zorla giremez. ancak savcılıktan veya mahkemeden izin alınmalıdır. Zabıta gelip pislik yaparlarsa 155 i arayıp polis çağır ve gelenlerden şikayetçi ol. Belediye nin zabıta memurlarının götünü fazla kaldırmayın. Zabıta ilk önce fırınlara pazarlara marketlere baksın.
:tamam:

BU KONU İÇİN BAŞLIK '' BELEDİYEYE ŞİKAYET '' VE '' GÜVERCİN BESLEME '' FORMUNA ALINMASI UYGUN OLACAKTIR.. İLERİDE FAYDALI OLACAK BİLGİLER İÇERECEK FAKAT SORU-CEVAP BÖLÜMÜNDE SİLİNİP GİDECEKTİR.. BİLGİLERİNİZE RİCA EDERİM.. SAYGILARIMLA..

http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-455045.html

Hayvan sahibinin şikayetlere karşı zor durumda kalmaması için alabileceği önlemler var mı?

- Kedi ya da köpekle ilgili bir şikayet söz konusu olduğu zaman şikayetçi olan komşu genellikle önce belediyeye telefon açar. Hayvan sahibi olan komşu bilinçsizse, zabıtanın gelip hayvana el koyacağı endişesi taşır. Böyle bir hak yok. Hijyen kurallarını ihlal ediyorsanız zabıtanın sizi uyarma hakkı var. Apartman dairesinde 10'un üzerinde hayvan besleyenlerin elinden bile hayvan öyle el kol sallanarak alınamaz. Normal sayıda hayvan besleyenler içinse zabıtanın eve girip hayvanı dışarıya çıkarması gibi bir şey söz konusu değil. Bu konut ihlaline girer ve cezası var. Zabıta uyarısı alanların yapması gereken tek şey, hayvan ya da hayvanların aşı karnelerini, varsa eğitim sertifikalarını alıp size ait olduklarını göstermek, hepsi bu. Bu yüzden hayvan sahiplerinin ihmal etmemesi gereken en önemli şey aşı karnesine sahip olmak.

[email protected]' Alıntı:
BU KONU İÇİN BAŞLIK '' BELEDİYEYE ŞİKAYET '' VE '' GÜVERCİN BESLEME '' FORMUNA ALINMASI UYGUN OLACAKTIR.. İLERİDE FAYDALI OLACAK BİLGİLER İÇERECEK FAKAT SORU-CEVAP BÖLÜMÜNDE SİLİNİP GİDECEKTİR.. BİLGİLERİNİZE RİCA EDERİM.. SAYGILARIMLA..

fazla forum kullanmam üstad bi zahmet nasıl yapılacağını söleyiver veya sen yap

metkor1961' Alıntı:

teşekkürler kafa kuşlarımı kaldırıcam 10 tane falan bırakıcam içerde gidersede onlar gitsin bari bakalım kısmet olursa kurtulucaz bu işten ama kısmet teşekkürler tavsiyelerin için mantıklı olan bu.

metkor1961' Alıntı:
http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-455045.html

Hayvan sahibinin şikayetlere karşı zor durumda kalmaması için alabileceği önlemler var mı?

- Kedi ya da köpekle ilgili bir şikayet söz konusu olduğu zaman şikayetçi olan komşu genellikle önce belediyeye telefon açar. Hayvan sahibi olan komşu bilinçsizse, zabıtanın gelip hayvana el koyacağı endişesi taşır. Böyle bir hak yok. Hijyen kurallarını ihlal ediyorsanız zabıtanın sizi uyarma hakkı var. Apartman dairesinde 10'un üzerinde hayvan besleyenlerin elinden bile hayvan öyle el kol sallanarak alınamaz. Normal sayıda hayvan besleyenler içinse zabıtanın eve girip hayvanı dışarıya çıkarması gibi bir şey söz konusu değil. Bu konut ihlaline girer ve cezası var. Zabıta uyarısı alanların yapması gereken tek şey, hayvan ya da hayvanların aşı karnelerini, varsa eğitim sertifikalarını alıp size ait olduklarını göstermek, hepsi bu. Bu yüzden hayvan sahiplerinin ihmal etmemesi gereken en önemli şey aşı karnesine sahip olmak.

teşekkürler yanlız aşı karnesini nasıl alabilirim bunu bilen varmı?

Daha önce bir abimin başına geldi. O zaman baya bir araştırdık napabiliriz diye. Kısaca özet geçeyim. O iş o kadar kolay değil. Belediye ekiplerinin tek başına tahliye etmesi mümkün değil. Belediye ekipleri sadece gelip kontrol ederler. Asgari sağlık kosullarına aykırı bişey yoksa bişey yapamazlar. Eğer çok pis ve insan sağlıgına zararlı şeyler varsa, çevreyi rahatsız edebilcek düzeydeyse, para cezası keserler. Bu kontrolüde mahkemenın izniyle yaparlar. Öyle aç kapıyı bir bakıp çıkcaz diye yapamazlar. Mahkemeden tahliye kararı olmadanda güvercinlerine dokunamazlar. Öyle bişey yaparlarsa özel mülke zorla girmekden suçlu olurlar. Polis cagırıp zabıt tutturursun. Tahliye edilebilmesi içinde tek bir kişinin şikayeti yeterli olmaz. Baya bir imza gerekir. Ve konu mahkemeye taşınır. Mahkeme gerçekden çevreye zararlı, saglıgı tehtit edip etmedıgını araştırır. Ve sonucunda ya tahliye kararı verir. Yada besle der. Tek kişinin rahatsızlıgıyla olcak iş degil o. Çünkü bazı ınsanlar, hayvandan cok komsusuna gıcık oldugu ıcın, yane hayvandan rahatsız oldugundan degılde, senı tacız etmek, rahatsız etmek ıcın belediyeye başvuruyor. bu yüzdende tek kişinin şikayetiyle tahliye kararı alınmaz. Öyle bişey olursa itiraz edersin. Kişi bana gıcık oldugu için böyle yapıyor dersin. Gelip bakarlar. Sağlık kosullarına aykırı mı degıl mı dıye. Ama dediğim gibi. Sadece izinle. Öyle zorla girmek, ya kaldır yada bız cuvala koyar götürürüz felan. Bunlar zorbalık olur. polis çagırıp zabıt tutturursun. Özel mülke zorla girmekden hapis cezası bile aldırırsın. Biraz araştırırsan cok daha fazla bilgi bulabılırsın.

Arkadaşlar bu konuyu BİMER kanalıyla Başbakanlığa, Bakanlıklara bildirelim. Zabıtanın bulunduğu belediyelerin haksız uygulamalarını BİMER'e şikayet edelim. Hepbirlikte şikayet edilirse belki bu konuda adım atılabilinir.
BİMER in ilgili başvuru linki aşağıdadır.

http://bilgibasvuru.basbakanlik.gov.tr/ ... spx?beId=2

İsatanbul büyük şehir belediyesi zabıta yönetmeliğindeki bir kaç madde

u. Şehrin meskûn ve Belediyece yasaklanan sahaları dahilinde bulunan ev ve apartmanların herhangi bir yerinde ve bahçelerinde kümes hayvanlarının beslenmesine mahsus kümes yapmak, kümes hayvanı beslemek,

Belediye Encümenlerince tayin ve tespit edilen bölgeler haricinde hayvan ahırı yapmak, hayvan beslemek

YASAKTIR.

ttp://www.ibb.gov.tr/en-US/Organization ... meligi.pdf

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GELEN ZABITALARINIZA AŞAĞIDAKİ LİNKTEKİ YAZIYI GÖSTERİN BİR BAKSINLAR BAKALIM GÜVERCİN KÜMES HAYVANLARI, ÇİFTLİK HAYVANLARI KISMINDA ADI GEÇİYORMU?

KÜMES HAYVANLARI NELERDİR FAYDALARI

kÜMES HAYVANLARI:

Tavuk,Horoz, Hindi, Ördek ve Kazdır.

Bu hayvanlar evcildir ve barındıkları yere kümes dendiği için kendilerine kümes hayvanları denir.

Kümes hayvanları eski çağlardan beri insanlığın gıda ihtiyacını karşılamışlardır ve gelişimine faydaları olmuştur.

Kümes hayvanları:

Eti,Yumurtası ve Tüyü için beslenir.

Tüyleri çeşitli sektörlerde yastık,yorgan yapımında kullanılır.

kümes hayvanları nedir faydaları

http://www.ziraatciyiz.biz/ciftlik-hayv ... 69d7c&

DÖNEKCI35' Alıntı:
İsatanbul büyük şehir belediyesi zabıta yönetmeliğindeki bir kaç madde

u. Şehrin meskûn ve Belediyece yasaklanan sahaları dahilinde bulunan ev ve apartmanların herhangi bir yerinde ve bahçelerinde kümes hayvanlarının beslenmesine mahsus kümes yapmak, kümes hayvanı beslemek,

Belediye Encümenlerince tayin ve tespit edilen bölgeler haricinde hayvan ahırı yapmak, hayvan beslemek

YASAKTIR.

ttp://www.ibb.gov.tr/en-US/Organization ... meligi.pdf

diyorsunki senin beslemen hata yani .. dedikleri şu sizin oturduğunuz yer göç kuşlarının geçtiği yer o yüzden yasak ama adamın belediyesinin 2 yan binasında adam 200 tane kuş kaldırıyor ya belediyesini hiç düşünmüyorlar yada baştan sağıyorlar hocam ne yapmamı tavsiye edersin

Geçen yıl bir arkadaşımın başınada geldi böyle bir olay kaldıracaksın dediler başka bi şey demediler zabıta müdürü vardı tanıdık kuşçu ona gittik onun söylediği kuşları kaldırın kümes kalsın 1 hafta sonra kontrole gelirler kümesi boş görünce giderler bir daha şikayet gelmediği sürece gelmezler ama içerisinde kuş görürler ise kuş başına 72 tl ceza keserler tekrar ihtar verirler yine kaldırmaz isen kuşları toplarlar çünkü yönetmelikte yasak olduğu yazıyor bizde kuşları kaldırdık bir hafta sonra geldiler kuş göremeyince geri gittiler sonra geri koyduk 1 yıldır ne gelen var ne giden ama şikayet gelmemesi lazım

siz konut dokunulmazlık hakkınızı bilmezseniz ve bu hakkınızı kullanmazsanız evinize gelen zabıtaya ve polis e eve girme hakkınız varmı? Var dediklerinde Savcılıktan ve Mahkemeden arama izinleri olup olmadığını sorun, yok derlerse gelenleri hemen 155 e telefon açıp şikayet edin. Tutanak tutturun ve o günün sabahı T.C. Cumhuriyet Başsavcılığına gidip dilekçe ile şikayetçi olun. Bakın savcı o kişileri nasıl hizaya sokacak. tabi sizler sormazsanız eviniz yol geçen hanına dönüşür. pazarcıda komşu esnafta zabıtada evinize girmeye kalkabilir.Eşkiya gibi davranan kişilere prim vermeyin. haklarınızı öğrenin. ancak mahkeme kararı ile kuşlarınız tahliye edilebilinir.

Geri