Hünkari Güvercini besleme teknikleri( sadece hünkari için yardımlarınızı bekliyorum...Acil!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
sadece ve sadece hünkari güvercini besleyecegim bu gün 3 lt relik bir suluk aldım 2 de 1 m uzunluğunda yemlik aldım 10 tanede folluk aldım ben hünkarileri 7/24 kaloriferi yanan bir dairede besleyecegim ( bu sıcaklığın onlara zararı olurmu ) yarında 50x60x50 en uzunluk ve derinlikte 10 çift in kalabilceği şekilde marangoza tahtadan yuvalıklar yaptırıcam odayıda samanla doldurucam odanın camında havalandırma var yem olarak bu gün sirkecide sorduğumda karışık yem veriliormuş ondan kullanıcam vitamin olarak sizlerin tavsiyesi ve dairemdeki yukarıda anlatıkklarım hakkında dorumu yapıorum yanlışmı die cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum 2 gün sonra 10 çift hünkari alıcam acil yardım

kardeş çok güzel yapmışsın herşey çok iyi ama fazla üstüne düşme bu işin bak yanlış anlama allah korusun çalınır ölür falan çok üzülürsün

arkadaşım yada abi yaşını bilmediyim icin böyle yazdım ben bi ara lar hünkari besmeliştim birrazda olsa bilgi sahibiyim yanlız o hünkarilerin yanına 2-3 cif posta al cünkü hünkarilerin gagaları kücük oldugunda kendi yavrularını besleyemez o yüzden başka kuşların altna koyup onların büyültmesini saglaman lazım saygılarla daha fazla gilgi edinmek istersen özel msj atarsın

Bakıcı olarak evet posta güvercini denmişti yumurtayı postaların yuvasına mı koyucam yoksa yumurtadan yavru çıkınca yavruyumu postaların yuvasınamı koyucam ??

kursatgurhan' Alıntı:
Bakıcı olarak evet posta güvercini denmişti yumurtayı postaların yuvasına mı koyucam yoksa yumurtadan yavru çıkınca yavruyumu postaların yuvasınamı koyucam ??

selam sen bu sordugunu citti olarak soruyorsan benim sana tavsiyem etrafında yani yakınında kuştan anlıyan ama besleyecek yeri olmayan bir arkdaş bul en doğrusu bu olur onla beraber besliyerek cok daha hızlı ve iyi öğrenirsin.

evet gayet ciddiyim kendi evimde beslicem bir de köpeğim var rotweiler cinsi tabiki odalar farklı olcak ancak etrafımda kuştan anlıyan biri yok gerekte oldunu sanmıyorum ince ayrıntıları sizler öretirseniz bana mesela bir önceki sorumu cevaplıcak olursanız ve şimdi yönelttiğim şu soruyuda cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz şimdiden teşekkür ederek sorum şudur Hünkari Güvercinini her daiam yani her gün uçurmammı gerekir ??

mrb kardeşim ben manisadan yazıyorum.Uzun zamandır hunkarı besliyorum daha önceden besleyenlerin yanındada çok bulundum.Bir arkadaşımız hollanda diye tabır ettimiz hunkarinin yavrusuna baktını söylemiş saygı duyarım ondakı kuşlar bakıyordur bana denk gelmedi.Ben bugune kadar gezdim yerlerde hep bakıcı postalara baktırıldını gördüm kendimde öyle yapıyorum.Çok fazla mıktarda kuş alacanı yazmışşın sakın sana hıç tavsıye etmem çoktan çok almaz sadece 1 çivt ile başla daha ıyı takıp edip ilgilenirsin.Bu kuşlara bakmak çok zevklidir ama acemiyken fazlasıyla ugraşamazsın.Bu hunkarileri düzenli uçurmaya gerek yok zaten aşırı uçkun bir cins degil bulundugu yer cerayansız guzel hava alan bir yer oldumu yeterli gelir.En az 2 çivt bakıcı posta bulmanı tavsiye ederim faydalı olur senin için ihtiyacın olursa daha ayrıntılı bilgi verebilirim bildim kadarıyla saygılar.

Hümkarinin üretilmesi zor bir ırktır.Bakıcı kuşlarınızı iyi seçmeniz lazım.Hünkari kuşları ucurmalık kuşlar değildirler,bunu deniyerek sizde göreceksiniz, tabana saman , talaş vb. şeyler sermeyin , saman tozundan kuşlar hemen rahıtsızlanır, bizler için bile tehlikeli allerjik rahatsızlıklar yapabilir.Tabana, kuşlar için satılan taban ızgarası kullanabilirsin, ızgaranın altınada gazete kağıdı serebilirsiniz, nede olsa ev ortamı, temizliği rahat olsun.

Evet 2 çift aldım ve basladım güvercin beslemeye :heyo: saman yerine taban ızgarası aldım dün edirnekapıdaki kuş pazarından sirkeciden de 2 çift hünkariyi aldım 10 çiftlik yuvalık yapıldı ama 2 çiftim var şu an da ama ben aldığım yere sordum yavrularını gayet iyi beslerler dedi yerli hünkari olduğunu ifade etti yavrusuna bakamayan lar blondinette ve satinette olan hünkarilermiş bendekiler ondan değil ve çatısında yumurta var iki dişininde (: anladım kadarı ile benim yapmam gereken birşey yok yavrulara annesi ve babası büyütür dendi bana ev ortamı oldundan soğukta da olmucaklar cereyan gibi bir durumda söz konusu değil karışık yem aldım 30 kilo ondan veriyorum ve sularını her gün değiştirmek kaydı ile veriyorum uçurmama gerek olmadını sölediler ama havalandırmam gerekiyormuş bunların dışında sizlerin önerileri var mı avaba ?

Re: Hünkari Güvercini besleme teknikleri( sadece hünkari için ya

öncelikle herkese merhaba bende yerli hünkari besleyicisiyim hünkari ırkını herzaman uçurmak gerekmez ve illaki bakı alman şart değil çok güzel yavru bakıyorlar benimkiler kısa gagalarına rağmen çoğu cinsden iyi baktıkları kesin bence almana gerek yok istersen ekle arkadaşım sormak istediğin soru olursa yardımcı olmaya çalışırım

Re: Hünkari Güvercini besleme teknikleri( sadece hünkari içi

valla bendede fazlasıyla hunkarı var ve postalar var kı su bır gercek postalar olmadan olmaz bu iş yanı bakıcılar he su var hunkarıler bakar 1 hafta anca kı suda bır gercek ondan sonra asırdıgın yavrularında yasama sansı %50 bana gore gordugun yasadıgım deneyımler boyle....

ne derse desın herkez bakıcı olmassa olmaz bunlar gecenlerde bır sevdıgım abım bende bakıcıları ıstedı 1 mılyar verdı cıftıne postaların ben vermedım verememde yanı cunku kendımmı bakıcam sonra...yavrulara o yuzden vermedım vermemde...

neyse dıger bır konuda vıtamın okadar cok yuklenmee ne kadar vıtamın okadar cok hastalık okadar coık olum demek he su degıldırkı hıc verme ver vıtamın ancak en ufak bır salgında cok olum olur..kardesım...

yem konusu ben yaz kıs karısık verırım mıllet der yazın dınlendır falan ama kusları gorunce derler bunlar ne yaa (masallah dıyorum) dıyorlar... ama ılaca karsıyımdır son notum bu sadece arada mıneral taslar verebılırsın...

sımdıden basarılar....

Re: Hünkari Güvercini besleme teknikleri( sadece hünkari içi

solemeyı unuttum bazı arkadaslar yavru bakar falan demısler...yavru bakan kuslar orjınal degıllerdır...orjınal kus yavru bakamaz keske baksa elımde 35 cıft hunkarı var baksa ıllakı ıcınden bırı bakar he bır gercek var 1 hafta bakıyor sonra yavruya kusdugu oran %50 dusuyor cunku gagayı tam kavrayamıyor...saygılar sevgıler Umarım Tum kuslar yuzunuzu guldurur...

Geri