Hünkari güvercinleri yavrularına bakabilirmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
Arkadaslar merhaba
Ben daire içersinde Hünkari Güvercini beslemek istiyorum ancak kulaktan dolma bilgilerle bazı kişiler Hünkarinin kendi yavrusunu besleyemediği yönünde bir takım sözler söledi benim öğrenmek istediğim bu duyduklarımın doruluğu nedir eğer doğru isede yumurtlarsa kuşum nasıl baktırıcam bu hususlarda yardımcı olursanız sevinirim??

kursatgurhan' Alıntı:
Arkadaslar merhaba
Ben daire içersinde Hünkari Güvercini beslemek istiyorum ancak kulaktan dolma bilgilerle bazı kişiler Hünkarinin kendi yavrusunu besleyemediği yönünde bir takım sözler söledi benim öğrenmek istediğim bu duyduklarımın doruluğu nedir eğer doğru isede yumurtlarsa kuşum nasıl baktırıcam bu hususlarda yardımcı olursanız sevinirim??

Eğer kuş iyi bakıcı değilse hünkaride olsa postada olsa kelebekte olsa bakamaz. Ama kuş iyi bakıcıysa ne olursa olsun kendi yavrusuna bakar.
Senin kuşun iyi olduğunu nerden anlayacağına gelecek olursak: deneyeceksin.
Kuş yumurtlayacak çıkaracak inşallah da bakacak......

anladım bir sorumdaha olacak hünkari güvercini besleyeceğim için yine hünkarilerle ilgili bir söylem ile karşılaştım buda burunlarının tozla dolduğu hususu idi ve temizlenmesi gerekir denmekte nasıl temizlicem ??

benimde hünkari cinsi güvercinlerim var yawrularına gayet güzel bakıyorlar toz konusunu ilk senden duydum..
inş seninkilerde güzel bakarlar yawrularına...

Teşekkür ederim ben güvercin beslemekte yeni oldum için doruluğu sabit olmayan duyumlarımı sizlere sorarak bir anlamda siz üstadlardan teyit etmiş oluyorum ki kuşlarımın her hangi bir hastalığa yakalanmasını önceden önleyecek her tür önlemi almak için bu açıklamamın ardından bir soru daha yöneltmek istiyorum izninizle yavruya annesinin dışında yani benim yapabilceğim yardımlar varmıdr vitamin vs gibi ?? ve yumurtlayan kuşa verilmesi gereken bir şey varmıdır :S

kuşlarına karışık yem verebilirsin yawrulara iyi gelir yawru hapları var ama ben pek kullanmıorm tavsiye etmem sularına vitamin kat karışık yem ver ondan ii vitamin olmaz:d

abi inş. yawrularına bakar bi de toz olayı ilk sende duydum wallahi
KUBİLAY saygılarımla......

mrb arkadaşlar ilk önce arkadaşın baktıgı hünkarılerin yapısı bilmek lazım.Arkadaşımız yerli diye tabır edilen hunkarılerden besliyorsa toz ve tuy olayı fazla olmaz yavrularınada rahatlıkla bakar ve buyutur.Ama arkadaşımızın baktıgı kısa gagalı sadece burun eti gözüken gagası ufacık piyasada hollanda veya alman hunkarı dıye tabır edilen cinstense yavrusunu bakamaz en fazla mayalar bu tıpler okadar narınkı kendisi bile bakamıyor yemi zor yiyor.Bu tiptense burunları ve agız boşlugu düzenli temizlenmesi lazım en ufak hata üst solunum yolu has. neden olur.Bu tıp kuşlara bakıcı gerekir yardımcı olabıldıysen mutluluk duyarım saygılar. :evet:

peki bu temizlik nasıl oluo anlatırmısınız ltfn

fatih eroglu bnm hunkarimde szn anlattıgınız gibi yawrulara bakamaz demişiniz bnmkiler gayet güzel bakıyor ama bakamayanlarda var heralde kuşdan kuşa değişiyor deneyim görmesi lazım diye düşünüyorum ...saygılar...

TEŞEKKÜRLER DAHA ÖRENİCEM ÇOK ŞEY VAR DEMEKKİ
:s

Geri