hünkari hakkinda bi sorum var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

efe40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yüksel torun
Meslek
amele
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaslar,acaba hünkari illede cok kisa gagalimidir,uzun cabadan sonra hûnkari buldum ama emin degilim tam hünkarimi diye,herseyiyle synode ama sadece gagasi yaklasik mardin kusunun yarisi filan ,kisa ama emin degilim,acaba hafif uzun gagasii hünkaride varmi,cevap icin tesekkûrler

resım koyarsan daha net cevap verebılırız kırma olabılır!

[No message]

Ekli dosyalar

• 58458814.webp
    58458814.webp
    51.9 KB · Görüntüleme: 1,415
kuslar bunlar,hünkarimi yoksa kirmamidir?

Kuşlar kırma değil. Genç kuşlar zamanla kısalır gagaları.

arkadaşım kuşlar yerli hünkari diye tabir edilen ırktandır. ama makbul olanı gagasının bango gagası kadar kısa olanıdır.

Merhaba arkadaşım gerçek ve asıl hünkarilerle ilgili bilgiler aşağıdaki linkte mevcut hünkari besliyorsan mutlaka incelemelisin bana göre. Yerli yabancı diye bir ayrım genel itibariyle yapılıyor her yerde. Fakat asıl hünkarinin yerli hünkari olduğuna inanıyor ve onların daha da çok tutulmasını temenni ediyorum.

http://www.yerlihunkari.blogspot.com/

Kuşlar gayet güzel Orjinal Hünkarilerdir çok güzel uçarlar ve dalıcıdırlar yavrusunu kendi bakar lakin biz uzun gagalı kuşların yavrularınla yerlerini degistiririz daha rahat bakıyorlar.Kümesine ve evine sadık kuşlardır.

cevaplar icin tesekkürler,ama neden kisa gagali daha makbul,uzun gaga yavruyu kendi besleyebildigi icin daha iyi degilmidir yoksa kisa gagali hünkarilerin daha arti özelliklerimi vardir bunlara göre?

Kısa gagalı Hünkarileri yaşatması ve yetiştirmesi zor yerli olanlar bir nevi üredigi icin daha az ilgi goruyor.

uzun gagalıda makbul ama duzgun uzun gagalı olcak yanı uzun derkende cok uzun degır yanı Pic mısırı dıye tabır edılen boyda olmaması lazım neyse...

kısa gagalıda neden daha fazla makbul degerı konusunda normal bır mısırı fıyatı atıyorum kara kanat 50 tl ise kısa gagalı bır kara kanat 100-150 den aşagı alamassın..

Orijinal Hünkariler (Classic Oriental Frill)

Yerli (orijinal) Hünkariler, uzun yıllardır ege bölgesinde yetiştirilen, uçkun, damarlı yurtdışından getirilen iri akrabaları gibi özel bakım istemeyen, kendi yavrusuna bakabilen güvercinler olarak kümeslerimizde yer almaktadır. İri hünkarilerin varlığı ile eski popülaritesini yitirmeye başlayan bu kuşlar iri hünkariye merak duyan ve bakım zorluğundan yakınanlar için alternatif kuşlardır. Hesaplı sayılabilecek fiyatlarda olan bu kuşları bakarken yaşanacak tek problem kuşun kendisinden değil, başka bir kuşçunun bu kuşlara iri olmadığından dolayı kırık kuş iftirasını atması olabilir. Oysaki Manisa'mızda bu kuşların küçükleri sevilir ve makbul sayılırdı. (Alıntıdır.)

Geri