Hünkari Kuşum Neden Böle?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar

bende yeni 1 çift hünkarilerim var daha yeni eşte değiller aynı şekildeler ama eşlenmediler daha ama çok karışık bir durumumn var

erkek olan hünkari kümes içinde ne yumurta görürse ona yatıyor başka kuşların yumurtalarına yani boş gördüğü yumurtaya gidip yatıyor hemen ve kalkmıyorda yumurtanın ana babası kovalamadan acaba niye böle yapıyor olabilir her yumurtaya yatıyor he bazen saldığımda diğerlerini yumurtaları soıcak tutuyo ama hep öle başka yumurtalara yatıyo... kümeste yatmadığı yumurta kalmadı tabi sonunda kovalıyo asıl sahipleri ama neden öle ?

Bundan iyisi şamda kayası olur lafın gelişi sen hünkarilerinin yumurtalarını başka kuşların altına sür onları boş yumurtaya yatır o kuş yavrularada bakar daha ne olsun.

ama tüm kümesteki boş yumurayalar bakyıor yumurtalar hiç boş kalmyıorki ana babalarını salıyorum mesela 10 dk bir boş bile görse hemen gidip yatır yumurtaya bida anababası gelince asıl yumurtaın kovalıyorlar öle kalkıyor tabi iyi birşey ama sorunmu var diye düşündüm ama yumurtalar bu sayede hepsi oluşuyo sorunsuzlar...

tamam işte bütün kuşçuların istediği bişey bu yumurta boş kalmıo daha ne istiosun kardeşim

ReplaXX' Alıntı:
ama tüm kümesteki boş yumurayalar bakyıor yumurtalar hiç boş kalmyıorki ana babalarını salıyorum mesela 10 dk bir boş bile görse hemen gidip yatır yumurtaya bida anababası gelince asıl yumurtaın kovalıyorlar öle kalkıyor tabi iyi birşey ama sorunmu var diye düşündüm ama yumurtalar bu sayede hepsi oluşuyo sorunsuzlar...

dişi yatsa kısır olabilirdi sen olmazsa ayır hünkarileri bir yere koy yumurta yatsın yavru baksın dişisi yumurtlarsa elleme.

merhaba bence eski sahibi kuştan yumurta alıp başkasına çekmiş kuş yavruyu özlemiş ondan yatıyor yavru olsa belki gidip kusarda güle güle besle bence ayırman iyi olur yavru çıkınca kavga yavrulara zarar verir :slm:

Enteresan Bir Kuş :):)[/b)

göksal balcı' Alıntı:
merhaba bence eski sahibi kuştan yumurta alıp başkasına çekmiş kuş yavruyu özlemiş ondan yatıyor yavru olsa belki gidip kusarda güle güle besle bence ayırman iyi olur yavru çıkınca kavga yavrulara zarar verir :slm:
Selam merhaba arkadasımız en guzel sekılde anlatmıs sebebı budur. hunkarılerın orjınıl ıse onların altlarına farklı uzun gagalı kusların yumurtasında yada yavrusunda bırakırsan cok daha ıyı olur.hem kusların özlem duydgu yavru yumurtayı gorur senın ıcınde guzel bır yavru buyutmus olur dıyer kuslardan daha cok guzel yavru bakacagınıa emın ol ama kendı yavruların degıl.

Geri