hünkari(yabancı ülkeden)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
yabancı sitelerden alıntıdır.
classicoldfrilchamp8032cu9.jpg
[/

nadyas' Alıntı:
Zamanında OSMANLI'ya gelen kralice krallara vermişler ordan halka
Açıkçası ne söylemek istediğinizi anlamış değilim.Daha net bir şekilde açıklarmısınız cümlenizi?

Daha önce duymadığım bir bilgiydi,vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim Bülent bey.

Öncelike Ömer valla çok güzel paylaşım ikinci resimdeki Hünkari beni büyüledi diyebilirim. Şimdiye kadar o renkte olanını ne duymuş nede görmüştüm. Maşşallah çok güzeller.
Bülent bey verdiğiniz bilgiden dolayı sizede ayrıca teşekkürler.

Ozdemir59' Alıntı:
Bu kuş türünü çok önceden sadece padişahlar beslermiş halkın beslemesi yasakmış padişah kendisini ziyarete gelen başka ülke krallarına hediye edermiş bu kuşları bu yüzden ismi hünkari olarak kalmış saygılar
Açıkladığın icin teşekkür ederim.
Ayrıca internette dolaşırken bunu buldum
b-139416-guvercin.jpg

osmanlı toplumunda her evde güvercin beslenirmiş mutlaka. güvercini seven bi toplum un torunlarıyız. padişahlar saraylarda güvercin beslermiş fakat bakmışlar ki sarayda olan güvercin halktada var; bi fark yaratmak için çeşitli ırklarla çalışma yaparak hünkariyi bulmuşlar ve halkın bu kuşu beslemasini yasaklamışlar, sadece padişahlar ve krallar beslemiş. ziyarete gelen krallara hediye edilmiş farklı bi tür olarak. biz bu kuşun değerini bilememişiz ve neredeyse yok olmakta ülkemizde, ama yabancı ülkelerde oldukça fazla ve değerli. saygılar.

Resimdeki hunkarıler gerçekten guzel özellikle 2. olan verilen bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.İnsan hergun başka şeyler ögreniyor saygılar.

2. resmi çok beğendim çok güzeller evet eskiden osmanlı padişahları besliyorlarmış köylülerde gizli gizli bahçelerde mağaralarda bakmaya çalışıyorlarmış saygılarımla :buyrun:

Paylasim için teşekkürler.Hünkari ırkı çok asil ve kaliteli bir ırk ilerlemesi için yapılan yapılan her çalışmaya için ayrıca teşekkür saygılar.

Süper Bir Renk & Süper Bir Görüntü PaylaŞım için tşk

Geri