HÜNKARİDE ARANILAN VE OLMASI GEREKEN...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
S.A

Son günlerde ilgimi ve beğenimi fazlasıyla kazanan tür olan Hünkari güvercinlerinde

Aranılan özellikler nelerdir; orijinal saf bir kuş nasıl olmalıdır
kaç çeşiti vardır,fiyatları ne kadardır,bakımı nasıl olmalıdır .

FatihT' Alıntı:
Hünkariler hakkında Forumda yeterince bilgi bulabilirsiniz...

foruma baktıktan sonra konuyu açtım zaten.
Besleyen arkadaşlardan yorumlarını istiyorum bu cinsle ilgili önemli bilgileri paylaşırlarsa sevinirim.tşk.

Merhaba arkadaşım hünkariye başlamadan önce ne tür hünkari besleyecegine karar vermiş olman gerekli.Yerli hünkari besleyeceksen yavrularına bakabilirler üremesi ve yavru alması kolay oluyor.Hollanda bulondonet veya satanet besleyeceksen ilk önce bakıcı kuş şart daha sonra hunkariyi begenip almak kolay.Aldıgın hunkari ister yerli ister diğer cinslerden olsun iyi bir damızlıkçıdan veya sürekli aynı kanı besleyen garanti birinden almanı tavsiye ederim.Başlangıç itibarıyle fazla çivte gerek yok.Az kuşla daha güzel ilgilenirsin.Alacagın kuşun gagası kısa desenleri güzel olmasına dikkat et. Forumda resimlere bak gerekli özellikleri daha detaylı ögrenebilirsin.Alacagın kuş hakkında detaylı bilgi sahibi olursan çok güzel kuşları bilinçli bir şekilde seçersin.Yeni bir arkadaşımızın daha hunkariye başlaması beni sevindirdi.Elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.

fatih Eroğlu' Alıntı:
Merhaba arkadaşım hünkariye başlamadan önce ne tür hünkari besleyecegine karar vermiş olman gerekli.Yerli hünkari besleyeceksen yavrularına bakabilirler üremesi ve yavru alması kolay oluyor.Hollanda bulondonet veya satanet besleyeceksen ilk önce bakıcı kuş şart daha sonra hunkariyi begenip almak kolay.Aldıgın hunkari ister yerli ister diğer cinslerden olsun iyi bir damızlıkçıdan veya sürekli aynı kanı besleyen garanti birinden almanı tavsiye ederim.Başlangıç itibarıyle fazla çivte gerek yok.Az kuşla daha güzel ilgilenirsin.Alacagın kuşun gagası kısa desenleri güzel olmasına dikkat et. Forumda resimlere bak gerekli özellikleri daha detaylı ögrenebilirsin.Alacagın kuş hakkında detaylı bilgi sahibi olursan çok güzel kuşları bilinçli bir şekilde seçersin.Yeni bir arkadaşımızın daha hunkariye başlaması beni sevindirdi.Elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.

Fatih ,bilgiler için teşekkürler.Resimlerinden hünkari ilgimi çekmeye başladı.Daha canlı canlı göremedim.Bu kuşu almadan önce gerekli donanıma sahip olmak istoyorum.

Detaylı bilgileri formdan ve bazı farklı web sayfalarından bulabilirsin lakin arkadaşlarnda degindigi gibi öncelikle yeri bakıcı bir kuş ve sevgidir beslemenin şartları şimdiden kolaylıklar vesselam

S.A

Değerli arkadaşlar ve abilerim

Bu konuyu açarken hünkari cinsi güvercin beslemeyi düşünüyor idim,hala düşünüyorum,bir türlü hünkari alamadım.
mezatta takip ediyorum 2 kez çıktı benim bütçemi aşan fiyatlar olduğu için alamadım.Kararım yerli ırk bir hünkari beslemek ,fakat kuşun ırkının bozuk olup olmadığını ve hünkarinin ne özelliklerine bakmam gerektiğini tam bilemediğim için bir türlü besleyemdim.Dün yolum gebzeye düştü bir çift kuşa 60 tl istedi ben kuşçuyu tanımadığım açıkçası kuştan da pek anlamadığım için 30 tl önerdim (fazla param da yoktu :hhh: )tabii anlaşamadık.

Bana bu anlamda biraz yardımcı olmanızı istiyorum,hünkari alırken nelere dikkat edeceğim,kuşta kırılma var mı yok mu nasıl anlaşılır,desenleri,gözü,nasıl olucak
bilgi ve tecrübe edindiklerinizi rica ediyorum ,tabii beleş :oley:

Saygılarımla

Kardeşim merhaba yerli guzel bir hunkariyi takım 50 ile 250 arasında alırsın kuşuna göre ve kuşcuya göre değişir.Birde pazardan almayı düşünüyorsan hiç yoktan garanti birinden olsun.Alacagın hunkari gagası kısa duruşu güzel renk ve desenleri uyumlu olmalı kuş ne kadar ucuz olursa olsun albenisi olmalı.Bence sen paraya biraz kıy güzel sağlam bir yerden al sonra üzülme kolay gelsin.

Geri