hünkarilerimin kanatlarındaki delikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan e3tr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

e3tr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vedat kutlay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
s.a arkadaşlar bu foruma yaklaşık 10 gündür taılıyorum buda ilk sorum yardım ederseniz sevinirim

bir çif hünkari güvercinim var kanat ve kuyruk tüleri sanki iğneyle delinmiş gözenekler var bunun sebebi ne olabilir acaba

Ekli dosyalar

• 100_5294.webp
    100_5294.webp
    193.6 KB · Görüntüleme: 1,204
bunun sebebi genel olarak bitlerdir kuşlarında bir varsa bit ilacı kullan.

kusbaz123' Alıntı:

uygulama şekli nasıl olur bunun :hayir:

vedat abi şimdi en yakın pet shop yada kanarya için yem satan yerlere git ve 1 ktu avidust isminde bir ilaç var kutusu 10 tl sanırım. Al o ilacı kuşların kanat altlarına serp kuyruk altlarına vede boyun altına serp elinle sıvazla.Sonra kuşlarını yemlik suluk vs. dışarı al kümesin belli yerlerinede serp 10 dk bekledikten sonra kuşları yemlik vs. koy içeri tamamdır. Bu ilaç 6 ay kuşlardan çıkmıyo ve o yüzdende sık sık ilaç yapmana gerek yok.

Saygılarımla........ ( Reis )

e3tr' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:

güvercin pazarına yakınlıgı nvarsa yada gidebiliceksen yada güversin satan bir dükkan biliyorsan oraya git ve bit ilacı iste benım kulandıgım bit ilaci beyaz renkte sıvı halde aslıdna bu toz seklındedır ama suyla karıstırılır ben hep suyla karıstırımıs halını alıyorum.ve fıs fıs ıle kusalrın kanat altlarıan kuyruk aldı belıne falan sıkıyorum 3-4 saat sonra bakıyorum 1 tane bıle bit kalmıyor 2 haftada bir ilaclıyorum ne bit nede böcek kalıyo kümeste.
yuvadakı her sandıga duvarlara yanı heryerıne sıkıyorum yavrualrı cıkartıyorum dısar ıılaclama yapıyorum 30 dk sonra yavrualrı yuvalarına koyuyorum.bu ilaclamayayı yapınca kusların kumesini acık tut sal dısarıda gezsınler cunkü ilacın kokusu biraz keskin kapalı kümeste havasızlık yapabılır.

kusbaz123' Alıntı:
e3tr' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:

güvercin pazarına yakınlıgı nvarsa yada gidebiliceksen yada güversin satan bir dükkan biliyorsan oraya git ve bit ilacı iste benım kulandıgım bit ilaci beyaz renkte sıvı halde aslıdna bu toz seklındedır ama suyla karıstırılır ben hep suyla karıstırımıs halını alıyorum.ve fıs fıs ıle kusalrın kanat altlarıan kuyruk aldı belıne falan sıkıyorum 3-4 saat sonra bakıyorum 1 tane bıle bit kalmıyor 2 haftada bir ilaclıyorum ne bit nede böcek kalıyo kümeste.
yuvadakı her sandıga duvarlara yanı heryerıne sıkıyorum yavrualrı cıkartıyorum dısar ıılaclama yapıyorum 30 dk sonra yavrualrı yuvalarına koyuyorum.bu ilaclamayayı yapınca kusların kumesini acık tut sal dısarıda gezsınler cunkü ilacın kokusu biraz keskin kapalı kümeste havasızlık yapabılır.
hepinize teşekkür ederim bugün fısfıslı ilaç aldım bütün kuşları elden geçirdim durumları iyi gözüküyor kaşınmalar felan durdu :heyo:

kuşlar ya kepekten kaşınır yada bitten bit yoksa kepek vardır.kepeği yok etmek için kuşların banyo yapmasını sağlayın bir kaba su koyun ve yıkansınlar. yaz kış fark etmez kuşlar için yıkanmak.

kusbaz123' Alıntı:
kuşlar ya kepekten kaşınır yada bitten bit yoksa kepek vardır.kepeği yok etmek için kuşların banyo yapmasını sağlayın bir kaba su koyun ve yıkansınlar. yaz kış fark etmez kuşlar için yıkanmak.

kuşlar tüyde, 4-5 günde bir banyo yaptırıyom yarın kısmet olursa bi daha yaptırırım bu seeferde elma sirkesiyle deneyecem

bence sirke kulanma bit ilacı kesin çözüm veriyorsa sirke kullanma.sirke koku yapabilir hayvanda

Geri