HÜNKARİNİN GÜZELİ(İSTANBUL)M.KALKANLI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mezarci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

mezarci

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa kalkanlı
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kemirgenler

MUSTAFA KALKANLI
0537 484 99 00

Bir senedir balkonumda hünkari besliyorum internette gezinirken bu güzellikleri gördüm ve cok hoşuma gitti ilk besledigim güvercindir doğayı ve hayvanları cok severim bir kovan arı ve discus balıklarım var insanın ruhunu dinlendiren güzellikler bunlardır herkesin kümesinde bir çift hünkari bulunması dileğimle.Saygılar

Yavru almak gerçekten zor yavrular öldü bu sene ilgilenicem inşallah güzel yavrular alıcam.

İlk başlamak için yanlış seçmişiniz eğer ki hünkari beslicektiniz yerliyle başlasaydınız daha iyi olurdu deneyim bakımından.hünkarilere bakıcı kuş alın(posta) bakıcılarla hünkariler yumurtlarını değiştirin bunlar yardımcı olcaktır.

Merhaba taner bey
Başlamak için cok güzel bir seçim bence, bakıcı olayı kolay iş ama bazı şansızlıklar oldu yavrular yaşamadı kısmetsizlik diyelim.

Maşallah güzel kuşlar bende de bir çift var kümese renk katıyorlar maskot gıbı :)
Yavru durumunda bende talıhsızlıkler yasadım bır hafta anca bakabılıyorlar maya kusmayı bırakıp bugday
kusmaya basladılarmı yavruyu besleyemıyorlar zayıf kalıyor son anda farketdım yavrunun bırını kurtarabıldım
mardınlerın altına surdum gayet guzel bakıyolar kocaman oldu kısacası sana tavsıyem uzun gagalı bır kusa baktır
ama duydugum kadarıyla uzun gagalı kus yavrusu altlarına koydugun zaman bakabılıyorlarmıs denemek nasıp olmadı besleyenlerın tecrubesı buda

Güle Güle Besle,
Saygılar...

merhaba :tamam: maaşallah arkadaşım diskus besleyenede hünkari yakışır,alırsan yanlarına bir çiftte beyaz takka perçem al birbirlerinin yavrularına baksınlar sende mest ol, :heyo: keşke diskuslarında resminide ataydın sağlıcakla kal

Bi arkadaşım Posta kuşlarına baktır demiş Bu çok yanlış bir bilgi biz abilerimizden öğrendiğimize göre ve kendi gözlemimize göre Posta kuşuna baktırdın mı hayvanların yapısı değişiyor uzuyo bu hayvanlar ...

NobleBlooD' Alıntı:
Bi arkadaşım Posta kuşlarına baktır demiş Bu çok yanlış bir bilgi biz abilerimizden öğrendiğimize göre ve kendi gözlemimize göre Posta kuşuna baktırdın mı hayvanların yapısı değişiyor uzuyo bu hayvanlar ...

kustuğu maya evrime yol açacağını sanmıyom onu sebebi iyi baktıklarından yapı olarak irileşmesidir Hünkaride zaten avrupa olanlar yapı olarak büyüktür.birçok arkadaşın hünkari resimleri var arkada bakıcılardan çıkmış dikkat ederseniz hepsi posta güvercini bunda yanlışlık yok bende bakıcı olarak postaları kullanıyorum gayette iyi bakıyorlar.

mezarci' Alıntı:
Merhaba taner bey
Başlamak için cok güzel bir seçim bence, bakıcı olayı kolay iş ama bazı şansızlıklar oldu yavrular yaşamadı kısmetsizlik diyelim.

Bu yüzden dedim başlamak için yanlış diye yavrularını zor büyüten bir ırk biraz deneyim gerektiriyo tabi kaybettiginiz yavrular deneyim olmustur hünkarida bakıcı şart ne yazıkki.

Gökay,Hakan,Taner,Göksal,Oktay bey bu güzel dilekleriniz ve konuma katılmanızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.Benim ticari bir amacım olmadığı için üretim açısından pek endişem yok taner abimin dediği gibi posta güvercini iriliği ve kursağının büyüklüğü nedeniyle yavruya kustuğu zaman yavrunun kursağını ağzından taşana kadar doldurabiliyor :D ama başka kuşlarada baktırılabilir iri kuşlar çok yem yiyip cok kusacakları için bunlar seçiliyor kısacası.Mama olayını bitirdikten sonra kendim bakıcı elbisemi giyip :D elimde en büyük şırında ekmek kırıntısı,su,winmix,belga süpervit,pikpot,vitemineral,posta yavru hapı karışımıyla beslicem vericeklerimle nasıl bir büyüme evresi geçirecekler bende test edicem artık horoz olup kovalamaz beni inş :D burdan yavruların resimlerini kısmet olursa paylaşıcam.Göksal bey sizde benim gibi discus cusunuz sanırım ankaralı olunurda discus beslenmezmi :) sizin için ve discus u tanıtmak adına bir resim ekleyim rad-map erkeğim.Herkese sağlıklı güzel bol yavrulu kümesler.

hay maşallah ,kuşlardan sonra balığa hastayım, balıktada diskusu tek geçerim insanı rahatlatan en iyi seçim :heyo: bekarken bakıyordum şimdi zor ,malum akvaryumun boyutları büyük olmalı,sizi teşekkür ederim resim için sağlıcakla besleyin maşallah demeyi unutmayım :tamam: :slm:

göksal balcı' Alıntı:
hay maşallah ,kuşlardan sonra balığa hastayım, balıktada diskusu tek geçerim insanı rahatlatan en iyi seçim :heyo: bekarken bakıyordum şimdi zor ,malum akvaryumun boyutları büyük olmalı,sizi teşekkür ederim resim için sağlıcakla besleyin maşallah demeyi unutmayım :tamam: :slm:

Beğenmene sevindim bende yeni evliyim çıtır (: valla eşim açısından ben cok şanslıyım kendiside cok seviyor ve ilgili,hergün yem veririz seyrederiz mutluluk kaynağımız bizim onlar.Evet akvaryum biraz büyük olmalı.Ben teşekkür ederim asıl bu güzel sohbet için sizde sağlıcakla kalın.Sağlıklı yavrular diliyorum size.

Geri