İç çiçek Solunum Problemi ve Enfeksiyonlar (resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan reelce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

reelce

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ercan cimbiz
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
Ben Ercan yaru 5 gün sonunda bu hale geldi ağzınnı içinde sarı bişeyler vardı onları kulak temizleme çubugunu limonlu suy ile ıslatarak temizledim ve yarım sarı hap verdim acaba yapmam gereken başka birşey varmıdır yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    308.7 KB · Görüntüleme: 1,788
  • Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    190.3 KB · Görüntüleme: 1,773
merhaba,
kuşta iç çiçek "Trichomoniasis" ve enfeksiyon olmuş, resimde kuşun ağzı açık görünmekte bu da solunum problemlerine işaret etmektedir. ağız içindeki lezyonlar büyüyüp yemek yemesini ve solunumu engeller. tedavi edilmezse yüzündeki şişlik büyüyüp gözlerine doğru ilerleyen kalın bir tabaka/krater oluşur. tedavi yanı sıra; eu bolic göz temizleme solusyonuyla temizlendikten sonra gözlerine 5-7 gün gentakut göz damlasından 1-2'şer damla damlatınız ve göze ve çevresine cortymycine göz merhemi kullanınız. her gün pamuklu kulak çöpüyle ağız içini temizleyiniz. kuşu korunaklı ve rahat bir ortamda karantinaya alınız. kuşun önüne temiz su, hazmı kolay gıdalardan galeta unu ve muhabbet kuşu yeminden oluşan küçük taneli gıdalar koyunuz. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa dökümanda anlatıldığı şekilde dikkatlice boşaltılmalıdır. konuları siteden arama yapabilir veya gerekli karma tedavisi için buradaki dökümandan faydalanabilirsiniz https://goo.gl/TVOLqb dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. yanaktaki kitle büyümeye başlarsa aynı dökümandan sert beyaz kitle konusunu aratıp bulunuz. geçmiş olsun..

Hocam yardmınız için teşekkür ederim.

est. rica ederim. tekrar geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri