iç parazitler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömür deniz
Meslek
müdür
İlgi Alanı
Kemirgenler
değerli arkadaşlar güvercin ölümlerinin çoğu iç parazitlerden meydana gelmektedir.iç parazitleri oluşmadan önlemek yapılması gereken en önemli vazifedir.tecrübeyle edinmiş olduğum bilgileri sizlerle paylaşmak istedim tabi bu konuda eğitim almış arkadaşlar (veterinerler) bana katılmayabilir.aktaracak olduğum bilgiler tecrübelerim sayesindedir.iç parazitlerin oluşumunu engellemek için ben devamisin isimli bir ilaç kullanıyorum.20gün arayla kuşların içme suyuna (5litre)icin 1adet eritip 3gün taze su ile veriyorum.tabiki bunun yanında vitamin vermeyi ihmal etmiyorum.(vitaform)

Levamix cok etkili bir ilac bunu tavsiye ediyorum, 1 doz bile etkili 15 gun sonra bir daha verirseniz yumurtalarida dokuyor, 4 ay ara ile kullanildiginda ic parazit olayindan kurtulmus oluyorsunuz.

tearfulchild' Alıntı:
Levamix cok etkili bir ilac bunu tavsiye ediyorum, 1 doz bile etkili 15 gun sonra bir daha verirseniz yumurtalarida dokuyor, 4 ay ara ile kullanildiginda ic parazit olayindan kurtulmus oluyorsunuz.
verdiğiniz bilgiler için sağolun. bu parazitlerinde genelde verilen yemlerden geldiğini duymuştum ne kadar doğru bilen var mı ? acaba :ne: :unlem:

Sevgili arkadasım kuslara yakın köpek kedi gibi hayvanlardan, toprakla temas eden kumeslerde, ve sokak ayakkabısı ıle girilen kumeslerde daha fazla gorulmekte diye okumustum bu kadarını bılıyorum ama yem konusunda ben bırsey dıyemeyecegım ben bu ılacı Ali Hakan abimin tavsiyesi uzerine kullandım, ve su an etkilerini goruyorum gercekten kuslarımın agırlıkları bıle degıstı, hatta performans ve tuy kalıtelerıne bıle etkı etti, bu yuzden ben tum kus besleyen arakdaslarımın bu ılacı kullanmalarını tavsıye edıyorum

bu ilacı herhangi bir eczaneden tedarik edebiliriz diimi bide 15 lt'ye 1 tane eritip taze suyla verin ne demek tam açıklarsanız sevinirim yaa

emre bey merhaba bahsettiğim ilac veteriner ilacı satan yerlerde var.fiyatı 6ytl.bir kutusunda 12adet var.üç gün verirsin.5litre suluk içine bir adet hapı eritip verirsin.ertesi gün kalan ilaçlı suyu dök.temiz suyun içine yine 5litre su içine bir hapı erit ver.3-4gün aynen uygula.vitamin vermeyi ihmal etme.kolay gelsin.

Arkadaşlar ben iç parazit için '' Nilverm ''adlı toz ilacı kullanıyorum.2lt suya yarım çay kaşığı 7 gün arayla 3 kür uyduluyorum bu ilaçtan gayet memlunum.Diğer bilgi paylaşımlarınız için teşekkürederim.

S.a ömür bey vermiş olduğunuz ilacı bende kullanıyorum çok etkili ve çok işe yarıyor.
Saygılarımla
Ahmet

cüneyt arkın' Alıntı:
emre bey merhaba bahsettiğim ilac veteriner ilacı satan yerlerde var.fiyatı 6ytl.bir kutusunda 12adet var.üç gün verirsin.5litre suluk içine bir adet hapı eritip verirsin.ertesi gün kalan ilaçlı suyu dök.temiz suyun içine yine 5litre su içine bir hapı erit ver.3-4gün aynen uygula.vitamin vermeyi ihmal etme.kolay gelsin.
verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Cahilliğimizi bağışlayın öncedende belirttiğim gibi bu işe çok yeni başladım ama kendimi geliştirdiğime inanıyorum tekrar teşekkür ederim (Gelişmemde sizin sayenizde oluyor bu arada)

Sevgili Güvercin Sever arkadaşlar ülkemizde güvercinin posta kuşu haricinde çok fazla ekonomik boyutu olmadığından veteriner hekim arkadaşların güvercinle ilgili çalışmaları ancak kendi özel ilgileriyle orantılıdır. Ülkemizde güvercin ekonomik olmadığından yetiştiricinin hasta olan kuşunu veterinere götürme olanağıda yok denecek kadar azdır.""istisna olanlar vardır mutlaka ama istisnalar yaşanan gerçeklerin üstünü örtemez.""
Bu yüzden güvercin hobisine gönül vermiş olan yetiştiriciler ister istemez tecrübeli arkadaşların bilgisine müracat ederler ve hastalıklara çare aramaya başlarlar burada dikkat edilecek nokta her söylenenin yazılanın ne kadar doğru olduğudur,YUKARIDA İÇ PARAZİTLE İLGİLİ YAZILAN DEVAMİSİN OBLET AĞIR BİR ANTİBİYOTİKTİR ve parazit tedavisinde kullanılmaz kullanıldığı yerler başkadır . bence veteriner hekim tavsiyesi olmadan gerekmedikçe kullanılmamalıdır .Bence kuşlar hastalanmadan mutlaka onlara hastalanmadan yaşayabilecekleri bir sağlıklı ortam oluşturmalı temizliğe , yem ve mineral gerekirse vitamin takviyeleriyle kuşları sağlıklı tutmağa gayret göstermeliyiz hastalandıktan sonra çare bulmak bize çok pahalıya malolabilir sözlerimi Rahmi BOZKIR,ın bir cümlesi ile noktalamak isterim bir gram önlem bin gram tedaviden daha faydalıdır .Herkese hastalıksız kümesler temennisiyle. Selamlar Saygılar.

Selamlar Mehmet Bey,

Yazınızda belirtmiş olduğunuz konulara katılmamak elde değil hele ki antibiyotik kullanımı konusunda bizler için bile doktorlarımız yan etkileri ve ileri de doğabilecek komplikasyonları konularında hassasiyet göstererek tedavi amaçlı kullandırmaktadırlar. Kuşlarımız için biz yetiştiricilere düşen görevler temiz, hijenik bir ortamda az ve öz sayıda kuş beslemek kuşlarımıza rütin bir şekilde bir yemleme, vitamin ve minarel uygulama proğramı yaprak bunu uygulamak olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

ömür abi söylediğin ilaçları aldım eve gidince vermeyi düşünüyorum ama ikisini berabermi karıştıracağım sularına ayrı ayrı mı vereceğim birde vitaform u 5 litre su için ne kadar karıştırmam lazım.şimdiden teşekkürler abi

Merhaba arkadaşlar,mehmet beyin söylediklerine aynen katılıyorum.zaten kuşlara gerekli hijyen ortam mineraller gerekli bakım ı(dış parazitleri yok etmek)yapmadığınız taktirde ne kullanırsanız kullanın hiç bir sekilde sağlıklı ve üretken kuşlara sahip olamazsınız.gelelim tavsiye ettiğim DEVAMİSİN e ben bu ilacı veteriner tavsiyesi ile yaklaşık bir yıldır kullanıyorum.bu bir yıl içinde kümesimden iki tane kuşum öldü.bir tane dahi yavru fire vermeden çok şükür bu sezonu geçirdim.fakat ben dışardan kümesime kesinlikle yabancı kuş koymam.elbette bununda etkisi var.ÖNDER kardeşim ben DEVAMİSİNİ 20-25 gün aralıkla 5litre suya 1adet eritip veriyorum.kalan suyu ertesi gün döküyorum.3 gün bu şekilde veriyorum.vitaformuda 15 gün arayla 5 litre suya 1çay kaşığı 2 gun veriyorum.benim uygulamam bu şekilde.TÜM ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNİ BİR KONUYA ÇEKMEK İSTİYORUM.İLAÇ NE OLURSA OLSUN VİTAMİN VEYA ANTİBİYOTİK.KESİNLİKLE ,BU GÜN HAZIRLANAN İLACI BU GÜN VERİN,YARIN AYNI İLACLI SUYU KUŞLARA VERMEYİN .DÖKÜN VE TAZE HAZIRLAYIP VERİN
SAYGILAR ÖMÜR DENİZ

Merhaba önder kardeşim ben uygulama şeklimi ve ilaçların verimli olduğunu açıkladım.devamisin ağır bir antibiyotik.ayrıca vitaformda antibiyotit içeren bir vitamin .aynı anda ikisini kullanma ağır gelebilir.ilaçlar birbiriyle çakışmasın.SAYGILAR
ÖMÜR DENİZ

s.a ömür abi ben ikisini beraber karıştırmıştım kuşlarımdan iki üç tanesi büzülmeye başladı ağır geldi heralde ya iyilik edelim derken kötülük etmişim heralde kuşlara bugün devamisini kesip sadece vitaform karıştırdım sularına inşallah iyi olurlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri