İç parazitte Levamin-10 kullanımı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar Levamin-10 adlı iç parazit ilacı aldım 2 litre suya yarım silme çay kaşığı kullandım, tek doz ertesi sabah kuşların dışkılarında solucanlar cıktı,bu ilacı kullanan arkadaşlar varmı ? güvercinler için suya katılan tam dozajı bilmiyorum, yanlız solucanları görünce bu ilaçı daha önce neden kullanmamışım ,tavsiye ederim.

İlacın özellikleri;
Bileşimi
1 g’ında 150 mg Levamizol hidroklorür bulunur.
Endikasyonları
Sığır ve koyunlarda, akciğer, mide-bağırsak kıl kurtları, göz nematodları ile kanatlıların kör bağırsaklarında, solunum yollarında ve kursaklarında yaşayan askaritlere karşı kullanılır
Kullanım Şekli ve Dozu;
Sığır ve koyularda; 7,5 mg / kg canlı ağırlık dozunda oral yolla Kanatlılarda ; 18 - 36 mg / kg canlı ağırlık dozunda oral yolla kullanılır.

Veteriner ilacı satan yemciden aldım, fiyatı 4 lira 10. gr. lık toz halinde.

gokay saol bende bır alayım bakalım ne var ıclerınde :)

Al arkadaşım sonucu mutlaka buraya yaz.Unutma tek doz veriyosunuz, anlattığım gibi.

tek silme cday kasıgı nasıl oluyor?? cay kasıgınımı sılcem once birde nasıl gundemı bır toz yoksa hafdadamı ? bır toz

2 litre suya silme yarım çay kaşığı tek doz, 15 gun sonra yarım çay kaşığı, tekrar et solucanların yumurtasını dökmesi için,

Yani bugun yarım çay kaşığı ver
15 gün sonra yarım çay kaşığı ver ,tamamdır daha verme devam ettirme yani.

gökay' Alıntı:
2 litre suya silme yarım çay kaşığı tek doz, 15 gun sonra yarım çay kaşığı, tekrar et solucanların yumurtasını dökmesi için,

Yani bugun yarım çay kaşığı ver
15 gün sonra yarım çay kaşığı ver ,tamamdır daha verme devam ettirme yani.

Merhabalar arkadaşlar,levamin-10 iç parazit için güzel bir seçim ve faydalı bir ilaç benimde kuşlarıma uyguladığım bir ilac.Uygulama şekli '''2lt temiz suya''yarım çay kaşığı veya silme çay kaşığı bu oranlar birbirine eşittir.Sürekli silme çay kaşığı veya yarım çay kaşığını karıştırmamamız açısından belirtiyorum yarım çay kaşığı denmesi bence yeterli çünkü aynı ölcek söz konusu.2lt suya ilk dozu verdikten sonra diğer uygulama dozu ''9''gün sonradır.15 gün hem uzun bir zaman hemde ilacın kısa vade de ki faydasını yok eden bir zaman dilimi!Şahsen 9 gün aralıklarla uyguluyorum kullanıyorum ve bu şekilde biliyorum ve bu veterinerimin bana söylediği uygulama şeklidir.
Yılda en az 2 duruma göre de yani hastalık belirtilerine göre de en fazla 4 defa uygulanan bir ilaç ve her uygulandığında koruma amaçlı 2 kür halinde 9 gün aralıklarla uyguluyorum kısacası yıl da toplam 3 kez 3 ve 4 ay arayla 3 kür uyguluyorum benim levamin kullanma şeklim bu bunu veteriner tarafından öğrendiğim için sizlerle paylaşıyorum diğer arkadaşlar da fikir ve bilgi belirtirlerse faydalı olur Ülkemiz de gerçekten ilaç ve kullanımı konusunda çok fazla sıkıntı yaşıyoruz bu konuları daha fazla konuşmamız tecrubeli yetiştiricilerle daha fazla soru cevap şeklide sohbetler etmeliyiz unutmayalım ki ilaç kullanımlarında bir doğru vardır iki tane değil ama görüyoruz kü hepimiz den farklı bir uygulama çıkıyor bunları en aza indirgemek için daha çok bilgi paylaşalım geçmiş olsun iyi zamanlar.

levamin kullandığımızda yeni çıkan yavrulara zararı olurmu yada yumurta yapacak kuşlara?

adnan3444' Alıntı:
levamin kullandığımızda yeni çıkan yavrulara zararı olurmu yada yumurta yapacak kuşlara?

Ben bir zararını görmedim,bir sefer kullan tek doz, ölçülü kullan zaten dışkıda solucan görürsen 15 gün sonra dozu tekrarla, baktınli ilk dozda solucan yok tekrar etmene gerek kalmaz.Bu ilacı kuşları eşe atmadan kullanmak en sağlıksı.

merhaba abıler bu ilacın tam adı degılmi bende almak için araştırcam bu kadar guzelse kullanmak isterim bilgi için teşekür ederim

Slm bende bu ilaci deneyecim ,paylasim icin tesekur ederim.

gökay' Alıntı:
Veteriner ilacı satan yemciden aldım, fiyatı 4 lira 10. gr. lık toz halinde.
s.a bugün ecza deposundan 20 grlık 3 tl ye aldım ecza depolarında daha ucuz oluyor.Sizlerede tavsiye ederim.saygılar

nizam bey önerdiğin ilaç için sağol.çok güzel ve etkili bir ilaç kullandım ve faydasını gördüm.saygılar. ÖMÜR DENİZ.

levamin kurt dökücü ilaçlardan yan etkisi hiç olmayandır. gönül rahatlığı ile verebilirsiniz, mart ve eylül aylarında kurt dökümü için uygun zamanlardır, ilk verdiğinizden 15 gün sonra ikinci kürü yaparsanız çok sağlıklı sonuçlar alınır, sürekli kullandığım kürdür, herkese tavsiye ederim.

selam bilgiler için teşekkürler birde ben deneyeyim bu ilacı faydası olur elbette

saygılar

emre kalender

s.a öncelıkle gecmış olsun benım bu konuyla bı bılgım yok ama sana yardımcı olanların banada yardımcı olmalarını ıstıyorum..3 tane kızma kelebek lerım vardı suan bı tanesı kaldı 2 sını sallabas oldugu için öldurmek zorunda kaldım.ve suan tek kalan yavru kızmasıda aynı hastalıga yakalandı bana yardımcı olursanız sevınırım.sallabaş hastalıgından nasıl kurtulabılırım acaba..ben sınop ta kus beslıyorum ve o neden le ılac ve vıtamın takvıyesı yapamıyorum..

şimdiden sağolun..

SAYGILAR..

sallabaş hastalığının tamamen iyileştiren bir ilacı olduğunu bilmiyorum, ama kuşlarına belli dönemlerde yapacağın bakım kürleri ile bu hastalığı kümesinden uzak tutabilirsin, kümesinin bol bol temiz hava alması çok önemli, ve salmomix 2 lt. tozlar dan belli dönemlerinde kullanman bakım kürü olarak faydalı olacaktır. sallabaş olmuş kuşun eski haline dönmesi imkansız gibi birşey,

arkadaşlar herkese merhaba levamin her kümeste uygulanması gereken ve çok faydalı olduğunu bildiğim bi ilaç fakat levamini verdikten sonra kuşlarda iç kanama oluyo yüzde 70 ihtimalle onun için levaminin arkasından hemen AVİT K ADLI İLACI uygularsanız hem iç kanamayı durdurur hemde daha faydalı olur ben bu şekilde kullanıyorum

levamin 10 iç parazit ilacını uyguladım kuşlara 5lt suya 2 çay kaşığı fakat suyu içen kuş kustu. bu normal bir etki mi arkadaşlar birde ilaçlı su 2 gün durcak dediler, ben baktım kuşlar kusup duruyo 1 gün durdurdum.ilaçlı sudan kuşlar nekadar süreyle içmeli 2 gün doğru bir uygulama şeklimi?

5 litre suya 2 cay kaşığı doğru doz, yanlız cay kaşığının cukurunu dolduracak şekilde olacak ilaç, silme diyoruz, çay kaşığını tepeleme daldırdıysan ilaç çok gelmiştir.Bu ilaç bir gün uygulanacak.Kuşları biraz susuz bırak, ilaçlı su önlerinde 4 saat kalsın sonra ilaçı dök, 2 gün ilaçlı su durursa zehirlenme yapar.İlacın suda durma süresi en fazla 8 saattir.

gökay' Alıntı:
5 litre suya 2 cay kaşığı doğru doz, yanlız cay kaşığının cukurunu dolduracak şekilde olacak ilaç, silme diyoruz, çay kaşığını tepeleme daldırdıysan ilaç çok gelmiştir.Bu ilaç bir gün uygulanacak.Kuşları biraz susuz bırak, ilaçlı su önlerinde 4 saat kalsın sonra ilaçı dök, 2 gün ilaçlı su durursa zehirlenme yapar.İlacın suda durma süresi en fazla 8 saattir.
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.bilginiz varsa bi sorum daha olacak size.levamini verip ardından veba aşısını verebilirmiyiz yoksa levaminden sonra vitamin takviyesi yapıp ondan sonra mı veba aşısı vermeliyiz.(vitamin olarak berovit b12 uygunmudur) yada sizin aşıdan önce uyguladığınız kürü öğrenebilirmiyim Gökay bey

İlaçlardan bir gün sonra vitamin takviyesi yapabilirsin, aynı anda uygularsan ilaçların etkileri karışabilir.Aşıları kuşlar sağlıklıyken yapmalısınız.Ben aşı kullanmıyorum, uyguladığım herhangi bir kür yok, kuşlar kendi halinde, ne kadar kür uygulasamda değişmiyor, ilaca verdiğim para yem parasının 3-5 katı, kümes ortamı ve kuş sayısını ayarla, dışardan gelen kuşa karantina uygula, yem olarak %80 buğday, %20 karışık yem kullanıyorum.Umarım yardımcı olmuşumdur.

gökay' Alıntı:
İlaçlardan bir gün sonra vitamin takviyesi yapabilirsin, aynı anda uygularsan ilaçların etkileri karışabilir.Aşıları kuşlar sağlıklıyken yapmalısınız.Ben aşı kullanmıyorum, uyguladığım herhangi bir kür yok, kuşlar kendi halinde, ne kadar kür uygulasamda değişmiyor, ilaca verdiğim para yem parasının 3-5 katı, kümes ortamı ve kuş sayısını ayarla, dışardan gelen kuşa karantina uygula, yem olarak %80 buğday, %20 karışık yem kullanıyorum.Umarım yardımcı olmuşumdur.
teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün ilk defa kendi kuşlarımda iç parazit gördüm yani bağırsak solucanı. Birçok parazit görünmez zaten. Burdan okuyup Levamin almak istedim fakat bulamadım. Ben de genelde çocuk hastalarda kullandığımız Sitraks şuruptan getirttim. Etken maddesi aynı zaten yani levamizol. Bunun kullanımı da 1 litreye yarım ölçek yani 2.5 ml koymak yeterli. Tek doz yeterlidir yani bir defa uygulama. Dilerseniz 9 ya da 10 gün sonra bir defa daha uygulayabilirsiniz bu tedaviyi. Ama bunu 3 ya da 4 ayda bir uygulamak da gerekir görünmeyen parazitler dolayısı ile. Fiyatı da uygun, bildiğim kadarıyla 2 tl. Bu bir şişe ilaç size en az 10 uygulama yeter. Eğer olur da siz de benim gibi Levamin bulamayacak olursanız size yardımcı olmak adına bu bilgileri paylaşmak istedim.
Sağlıklı kuşlarınız olması dileğiyle.

DrFazz' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün ilk defa kendi kuşlarımda iç parazit gördüm yani bağırsak solucanı. Birçok parazit görünmez zaten. Burdan okuyup Levamin almak istedim fakat bulamadım. Ben de genelde çocuk hastalarda kullandığımız Sitraks şuruptan getirttim. Etken maddesi aynı zaten yani levamizol. Bunun kullanımı da 1 litreye yarım ölçek yani 2.5 ml koymak yeterli. Tek doz yeterlidir yani bir defa uygulama. Dilerseniz 9 ya da 10 gün sonra bir defa daha uygulayabilirsiniz bu tedaviyi. Ama bunu 3 ya da 4 ayda bir uygulamak da gerekir görünmeyen parazitler dolayısı ile. Fiyatı da uygun, bildiğim kadarıyla 2 tl. Bu bir şişe ilaç size en az 10 uygulama yeter. Eğer olur da siz de benim gibi Levamin bulamayacak olursanız size yardımcı olmak adına bu bilgileri paylaşmak istedim.
Sağlıklı kuşlarınız olması dileğiyle.

Levamin artık üretilmiyor diye biliyorum onun yerine Nilverm de kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar levamin hakikatten çok faydalı bir parazit söktürücü dökülen parazitler tek,tek veyahut aşırı ilerlemiş ise kese şeklinde düşer çıplak gözlede bazen görülebilir 9 - 10 sonrasında ikinci bir uygulama gerektirir mümkün ise kurt olduğundan şüphelenilen kuşlar ayrı bir bölümde veya salmada akşamdan kuşların önündeki sular alınıp iki lt suya bir çay kaşığı şeklinde içirilmeye çalışılır daha sonra avit-K veya suparavit,veya berovit -B takviyesi mutlaka yapılmalıdırselamlar.

levamizol içerikli ; barsak kurt ilaçları 3 ayda bir gün tek içimlik tercih ederim ..ve az miktar hazırlar. kalanını dökerim..

fazla miktar içtiklerinde dozaj uygun dahi olsa kustuklarını görüyorum..

Türker hocam, Levamin-10 mu Sitraks mı daha iyi ? Sitraks şurup halinde olduğundan, daha iyi etki eder diye düşünüyorum.

scutaro' Alıntı:
Türker hocam, Levamin-10 mu Sitraks mı daha iyi ? Sitraks şurup halinde olduğundan, daha iyi etki eder diye düşünüyorum.
GÖKHAN' IM , ;
HER KÖŞE BAŞI * ECZANE * SİTRAKS ŞURUP SIVI , TADI DA LEZZETLİ 2 TL MAKUL DA FİYAT..

levamizol içermesi yeterli ..ve SİTRAKS ŞURUP TERCİHİM.

SEVGİLERİMLE.

Geri