içerde 3 takla dışarda yok

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar elimde bir çift sabuni var. dişisi içerde tavana yapışıyor en az 3 takla çeviriyor. Fakat dışarıda bırakın fişek almayı daha düz takla attığını görmedim. bu kuş dışarıda oynamadan içerde nasıl böyle oynuyor anlamış değilim. Acaba biraz sık uçursam dışardada sökermi kendini? kuş öyle yaşlı yatık filanda değil genç kuş ve uçtuğu zaman en az 30 dk. ucuyor.bu kuşa nasıl davranmalıyım?

melihodaman' Alıntı:
Arkadaşlar elimde bir çift sabuni var. dişisi içerde tavana yapışıyor en az 3 takla çeviriyor. Fakat dışarıda bırakın fişek almayı daha düz takla attığını görmedim. bu kuş dışarıda oynamadan içerde nasıl böyle oynuyor anlamış değilim. Acaba biraz sık uçursam dışardada sökermi kendini? kuş öyle yaşlı yatık filanda değil genç kuş ve uçtuğu zaman en az 30 dk. ucuyor.bu kuşa nasıl davranmalıyım?

bazı kuslar kendi kendilerine kümeste oyun açabilirler dısarda bir sey yapmayabilir bu sekildir düzenli uçurmayla varsa içinde seferli hale gelebilir güle güle uçurun besleyin melih kardesim

saygılar

Muharrem abinin dediği gibi bazı kuşlar içeride bile sökülmektedirler.Sizin bahsettiğiniz kuşta böyle olabilir büyük ihtimalle.Bazı kuşlarda vardır ki dışarıda çok iyi oyun yaptığı halde içeride yabaniden farkı olmayan (:

kardeş bendede var çatı görmemiş içerde sökmüş kuşlar var fakat bu kuşlar takla atışları biraz geniş olur taklayı geniş yavaş çevirir içerde açtığını bilirsin
bide yıllar önce bi sabuni almıştım ihaleden kuş içerde tavana yapışıyordu içerde 3-4 taklası vardı havada 1 takla attığını görmedim altından 2 yavru aldık yavruları 6 ay göt bile atmadı tülekten çıkınca ikiside birden oyun açtılar güzelde oynuyollardı

tolga40' Alıntı:
kardeş bendede var çatı görmemiş içerde sökmüş kuşlar var fakat bu kuşlar takla atışları biraz geniş olur taklayı geniş yavaş çevirir içerde açtığını bilirsin
bide yıllar önce bi sabuni almıştım ihaleden kuş içerde tavana yapışıyordu içerde 3-4 taklası vardı havada 1 takla attığını görmedim altından 2 yavru aldık yavruları 6 ay göt bile atmadı tülekten çıkınca ikiside birden oyun açtılar güzelde oynuyollardı
Ya aksine bunun taklası çok sert takla çevirirken cat diye sesini duyuyorsun. arkadaşların dediği gibi bol bol uçuracağım. kuş güzelde uçuyor ama bazen çabuk iniyor. şu kış çıksın havalar biraz düzelsinde icabına bakacağım. Zaten şu an yere inmiş yavruları var. yavrular biraz zayıf bakalım inşallah büyürlerde uçurabilirim.

bu tür kuşlara kümes söküğü derler.soyundan gelen bir özelliktir.lakın ıcerde takla dönmesi iyi olacak yada kötü olacak anlamı taşımaz.bol bol ucurup görecen belkide sıra kuştur.bunu ucurarak sen göreceksin

icerde oynaya bilir normaldir ama dışarda farklıysa o kuş boş kuşdur beslemeye degmez

bol takla atan kuşunla 1 hafta beraber uçur, sonrasında kuşu teke düşür öyle uçur, Muhtemelen 15 gün içerisinde dışarıda da sökülüp fişeklemeye başlar.

Geri