İçerde(odada kendiliginden oyun sökme)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba,
Bazı kuşlar(yavrular) odada kendiliginden sökülüyor. veya yavruyu az bir zaman uçuruyorsunuz odada taklaya başlıyor,hareketler yapıyor.

bu tür kuşlar damızlık açısından iyi midir?
bu tür kuşlarda ekstra bir özellik gördünüzü mü? uçuş,oyun performansı vb...
odada kendiliginden takla çeviren kuşlar konusunda tecrübeleriniz,gözlemleriniz var mı??

damardan damara fark var aga kimi uçmay başladğınd girer kimiyavruya kustuğun da ama en güzeli geç açılanıdr ben yıllardan beri gördğüm bu

kuşun damarında varsa yatırsan kaldırsanda oynayacağı varsa oynar

benim şebaplarım var genelde resimkuşu olduğu içun hayvanları fazla uçurmam ama kendiliğinden oyuna girdiler hayvanlar demek damarın da var kuşun oynayacağı varsa oynar.Ama uçurusan kuşu uçarak oyuna girerse ilerde tekerleğedüşmez hayvan oyunu daha tatliolur uçtukça

S.A GELGEL1900 ...

Öncelikle aramiza hosgeldiniz,dilerim bizimle birlikte bir cok güzel konuya imza atar ve bizimle gecirdiginiz zamandan pismanlik duymazsin.

Sorunuza gelince diger arkadaslara katiliyorum,o tamamen kusun kendi icindeki özü ile ilgilidir.Kimi kus hic ucmadan icerde taklayi cevirir kimi kus uctugu halde taklayi cevirmez,bu demek degildir ki birisi iyi digeri kötü o sebeble o nitelik kusun kendi damari ile ilgilidir,gerisine bakarak degerlendirebilirsiniz diye düsünüyorum.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle...

selamunaleykum ii konu
bence oyun kusunun asamali oyunsokmesi makuldur ve tercihimdir tabi kaninin sikiligidanmi bezen benim kuslardada oluyor ve ben gec ucurdugumdan supeleniyorum
saygilarla ferhat

S.A. arkadaşlar benim fikrim benim tecrübelerim erken söken yavrunun sonu hüsranla biter afedersiniz ama bi atasözümüz var ( hıslı giden atın dışkısı seyrek düşer )deneyin doğruluğunu görün . zaman zaman görüyorum kuşları söken kişilerde bakıyorum yavrular daha son 6 teleğe kalmışlar 1 metreye geliyor sefer yapmaya başlamışlar , bakıyorum içerde kendiliğinden perdahlanıyorlar takla atıyorlar , bu gibi kuşlar benim için makbul değildir kimse yanlış anlamasın bunlar insanı sürükleyici birer olumsuz inançlardır , sabrın varsa kuşu bulursun yoksa hiç uğraşmayın yıllarınızı boşuna elinize geçen fırsatları kuş için geri tepmeyin maalesefki şu zamanda iyi kuşu bulmak bitmiş gibi bişey nereye gitseniz kuş uçmuyor kuştan önce sahibi uçuyor saygılar

Alirken ne oldugunu görmek,aldiktan sonra ne olacagini bilmekten daha iyidir.

Mustafa bey çok güzel bir yaklaşım bence

kardeş kardeşi tutmuyor biri vicirtiyi kesmeden yerine inemeyip kayboluyor diğeri yavru görmeden göt bi almıyor.kuşun damarını soy özelliklerini bilmek çok önemli erken açmış geç açmış önemli değil.neymiş işte geç açan kuş iyiymiş erken açan bozarmış bu geç açan kuşlar nerde ozaman bozmuyoda bu kuşlar nedere.yazsınlarda göreyim hersene çeksinler videosunu 1. senesinden --4.5.6. senesi gibi hersene bakalım oyununa nerdeymiş kimdeymiş
bi arkadaşım uçuruyor kuşun 4. senesi bu sene kuşuda sahibinide taktir ettim kuş yavruyken başladı kuşun 4. senesi hiç bi bozulma yok aksine kuş üzerine koyuyor sahibi son günlerde uçurmaz oldu yerine inmekte zoranıyo diye demekki neymiş asil azmaz bal kokmaz

arkadaşlar merak ettiğim bi konu var.şimdi bi yavru hiç uçmadan odada takla atmaya başlar mı?

arkadaş birisi yuva oyunu söken kuşlrı uçuran var mı bu kuşlrın oyun özellikleri farklılık gösteriyor mu demiş . bakıyorum bir tane yaklaşan cevap yok konu erken açan geç açan tartışmasına doğru sürüklenirken neyse ki durmuş.

gelgel1900' Alıntı:
Merhaba,
Bazı kuşlar(yavrular) odada kendiliginden sökülüyor. veya yavruyu az bir zaman uçuruyorsunuz odada taklaya başlıyor,hareketler yapıyor.

bu tür kuşlar damızlık açısından iyi midir?
bu tür kuşlarda ekstra bir özellik gördünüzü mü? uçuş,oyun performansı vb...
odada kendiliginden takla çeviren kuşlar konusunda tecrübeleriniz,gözlemleriniz var mı??

ÇOK UZUN ZAMAN ÖNCE AÇILMIŞ BİR KONU AMA GÖZDEN KAÇMIŞ SANIRIM.ARKADAŞLAR PEK KATKI SAĞLAMAMIŞ YORUMLARINDA.BENİMDE YENİ GÖZÜME ÇARPTI BİLDİĞİM KADARI İLE KONUYA KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞAYIM.

İÇERDE OYUN AÇAN KUŞLAR OYUN GENİ ÇOK BASKIN OLAN KUŞLARDIR.UÇUMLARI GECİKTİĞİ İÇİN KENDİ KENDİNE TAKLA DÖNENİ HATTA YATIĞA DÜŞENLERİ OLUR.YANLIZ BU KUŞLAR BU TARZ OYUNA BAŞLADIKTAN SONRA UÇUMU YAPILDIĞI TAKTİRDE PERFORMANS OLARAK HİÇ BİR VERİM VEREMEZLER.SADECE DAMIZLIK OLARAK KULŞLANILABİLİRLER.İÇERİDE NE KADAR OYUNLU OLURLARSA OLSUN DIŞARIYA ÇIKARILIP UÇURULDUKLARINDA DÜZ UÇAR SADECE İNİŞTE VE KELKIŞTA TAKLA ÇEVİRİR BU KUŞLAR.

KİMİ İYİ KUŞUN UÇMADIĞI TAKTİRDE YAPTIĞI BİR DAVRANIŞ YALNIZ HER İYİ KUŞ BUNU YAPACAK DİYE BİR KAİDE YOKTUR....

SAYGILAR......

teşekkürler hüseyin abi bende de öyle bir dişi var merak ediyordum . peki damızlık yaparken yani eşlerken nasıl bir erkekle eşlenmeli sence. çünkü ilk yavrularından erkek olanı sardı kendini açamadı. tek takla yerine yuvarlayıp 2 3 takla vuruyor. daha sonra da kendini yere vuruyordu . şu an bir erkeğim var altından gelen yavruları oyun stili olarak çok beğeniyorum fakat takla adetleri 2 3 takla. ikisinin birbirini tamamlayacağını düşünüyorum sen ne deersin

maskeler' Alıntı:
teşekkürler hüseyin abi bende de öyle bir dişi var merak ediyordum . peki damızlık yaparken yani eşlerken nasıl bir erkekle eşlenmeli sence. çünkü ilk yavrularından erkek olanı sardı kendini açamadı. tek takla yerine yuvarlayıp 2 3 takla vuruyor. daha sonra da kendini yere vuruyordu . şu an bir erkeğim var altından gelen yavruları oyun stili olarak çok beğeniyorum fakat takla adetleri 2 3 takla. ikisinin birbirini tamamlayacağını düşünüyorum sen ne deersin

MERHABA SİNAN;
BU TARZ KUŞLARIN OYUN GENİNİN ÇOK BASKIN OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA OYUN TARZI HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN YAPISIN VE KANAT SALLAMASINI GÖRMEK LAZIM.YADA AYNI SOYDAN KUŞLARIN OYUN TARZINI BİLMEK LAZIM.ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM AMA BU ARZ OYNAYAN KUŞLAR OMZUNA OYNAYAN PERDAHI VE AYAĞI İYİ OLAN KUŞLAR.(GENETİK ÖZELLİK AÇISINDAN.)O YÜZDEN TAKLA VE İNİŞ KONUSUNDA PROBLEM AÇMAZ YAVRUDA BU KUŞLAR İYİ EŞLEME İLE.KAFA DİKEREK ,ÇİFT ÇEPER OYNAYAN SERİ BİR ERKEK İLE KIRARSAN KUŞU BÜYÜK İHTİMALLE İYİ BİR SONUÇ ALIRSIN.ÇÜNKÜ BU TARZ KUŞLARIN GENELDE İÇ ÇEPERLERİ ÇOK GÜÇLÜDÜR.BENCE ZATEN İYİ KUŞUN OLMASI GEREKEN ÖZELLİKTE ODUR.PERDAHINI AZALTACAK TARZDA EŞLEMEN GEREKİYOR TAKLAYI AZALTMASI İÇİN ODA ANCAK ÇİFT ÇEPER KULLANAN ÖZELLİKTE BİR ERKEKLE MÜMKÜN....

SAYGILAR......

hüseyin turan' Alıntı:
maskeler' Alıntı:

MERHABA SİNAN;
BU TARZ KUŞLARIN OYUN GENİNİN ÇOK BASKIN OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA OYUN TARZI HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN YAPISIN VE KANAT SALLAMASINI GÖRMEK LAZIM.YADA AYNI SOYDAN KUŞLARIN OYUN TARZINI BİLMEK LAZIM.ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM AMA BU ARZ OYNAYAN KUŞLAR OMZUNA OYNAYAN PERDAHI VE AYAĞI İYİ OLAN KUŞLAR.(GENETİK ÖZELLİK AÇISINDAN.)O YÜZDEN TAKLA VE İNİŞ KONUSUNDA PROBLEM AÇMAZ YAVRUDA BU KUŞLAR İYİ EŞLEME İLE.KAFA DİKEREK ,ÇİFT ÇEPER OYNAYAN SERİ BİR ERKEK İLE KIRARSAN KUŞU BÜYÜK İHTİMALLE İYİ BİR SONUÇ ALIRSIN.ÇÜNKÜ BU TARZ KUŞLARIN GENELDE İÇ ÇEPERLERİ ÇOK GÜÇLÜDÜR.BENCE ZATEN İYİ KUŞUN OLMASI GEREKEN ÖZELLİKTE ODUR.PERDAHINI AZALTACAK TARZDA EŞLEMEN GEREKİYOR TAKLAYI AZALTMASI İÇİN ODA ANCAK ÇİFT ÇEPER KULLANAN ÖZELLİKTE BİR ERKEKLE MÜMKÜN....
SAYGILAR......
hüseyin abi teşekkürler. bu dişinin kanı kimileri tarafından beğenilmeyen kimileri tarafından da yere göğe sığdırılamayan kuşlardan geliyor.malum tartışmalar sürüyor hala :) buNlar bol Taklayla çok uzun oynayan kuşLar atma gezme püskürme yavruluk dönemlerinde çok doyurucu yanlız ekeliklerini ben izlemedim. diyceksinki kanat sallamaları ayakları fişekteki hareketleri hakkında tecrübe eedebileceğim bilgiye daha sahip değilim öğrenme aşamasındayım umarım da öğrenebiliriz. şunu söyleyebilirim dirsek açmazlar kanat yemezler sesleri gayet iyidir fakat inişte problem yaşadıkları oluyor. bu arada affına sığınarak kuştaki çeper olayından biraz bahsedebilir misin
saygılar hüseyin Bİ

Geri