ICERDE OYNAYAN DISARDA UCARMI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

efe40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yüksel torun
Meslek
amele
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaslar 1 cift kus aldim, kümesim 2 metre yükseklikte kuslari 1 metreden birakiyorum yukari cekip 4-5 takla atmadan inmiyorlar,bu kuslar disarda ucarmi yoksa ugrasmaya bile gerek yokmu?disarda güzel oynayan kuslar icerde oynamiyo o yüzden sordum

oynar nıye oynamasın bendede bır sut beyaz var anlattın gıbı oda her ucurdugumda gayet ıyı ve uzun surelı ucuslar yapıyo ... yanlız bazen ıstısnalar olabılıyor kusu sadece kapalı ortamda bakıyorlar kusu sokup taklaya gırdıkten sonra satıyolar kus dıs ortamı gorunce afallıyo halıylen ıyıce alıstırıp ucumlarını ızlemek gerek

20 senedir kuş besliyom 1 metre kümeste 4-5 takla vuran kuşum hiç olmadı dışarı çıkartma bastıraman

Valla tolga kardeşim benim içerde çekince perdah alan,yerde yürürken dönen,havaya makastan çıktığı halde kalkınca uçan(45 dak.),ve ihaleden 22 tl ye aldığım ve afyonda şantiyede kaybedip kuştan soğuduğum resimde ki gibi bile kuşum oldu senin gibi kuş uzmanı bir arkadaşın böyle bir kuşu görmemesi çok ilginç.
Saygılar..

Ekli dosyalar

• samury1.webp
    samury1.webp
    71 KB · Görüntüleme: 1,877
  • samuray2.webp
    samuray2.webp
    100.7 KB · Görüntüleme: 1,884
HER SEY UÇTUGUNDA BELLİ OLUR İÇERDE TAVANDAN İNEMEYİP DISARDA TAKLA VURMAYANLARDA OLABİLİR UÇURUP GÖRMEK EN İYİSİ KUS HAVADA

oguz kardeşim ben içerde tavana yapışıp 2,3 takla vurmadan inemeyen bi sabununiyi dışarda uçurduğumda kuş bırak oyunu takla bile atmazdı altından gelenlerde ilk tüleği bitenece göt atar tüleği bitince birden oyuna başlardı yada bazı kuşlar var kuşu istediğin kadar çek içerde takla atmaz dışarda ayağı yerden kesilincede dört dörtlük oynar ben sana şunu diyeyim kuşu içerde çektiğinde takladan sonra kuş yukarıya zorluyosa başını kaldırıyosa o kuş dışardada oynar fakat taklayı vurunca aşağı salıyosa kuşa kötü demem fakat yatmış olabilr kaybettiğin kuş güzelmiş afyonda böyle taklacılar olduğunu pek duymadım kuşu dışardanmı getirmiştin ?
benim içerde 4-5 takla kuşlarımın çogu vurur fakat biz kuşu 2.00m odada çekeriz en az 1 metrelik kümeste okadar takla vural kuş lastik gibi olmalı saygılar

Evet kuşu ankaradan getirmiştim evim orda, geçici burdayım uçurayım diye getirdim.Ankarada atmayaca yem ederim diye kıyamadım uçurmaya yerden kalkmaz diye bantlamamıştım yerden kalktı bir kaç tur atınca ,geniş geziyodu zaten ya yeri bulamadı yada eski yerini aradı yaklaşık 7-8 km öbür tarafta iki kasaba geçip bir çatıya inmiş yakalayan gençle 2 ay sonra konuştum abi öldü dedi çelişkili cevaplar verdi.Para da teklif ettim ama bişey çıkmadı.İki tane yavrusu vardı ikiside dişi
biri çok perdahlıydı oda kayboldu beğenmemiştim.Babanın renginde olan güzel başladı uzunda gidiyodu kanat patlattı
bir iki kez taklasız kondu bilmem soyunda var bilmem kanattan yaptı.Makaslamıştım ankarada 10-15 güne kanattan ve ince tüyden çıkacakmış uçurup bakacağız beğenirsem kalacak yoksa gidecek.
Ama babasını dediğim gibi çok sevdim yar olmadı. En çok üzüldüğüm de ağız tadıyla uçurup son noktasını görememek
kısmet yoksa hareketleri çok güzeldi.Aldığımda makaslıydı yürürken pat dönüyodu,bi kaç kez kalktı anında yükselip geniş geziyodu kısa mesafelerden atıp tabanlı 3-4 takla yapıyodu sanırım yarım kalmış ama asla es geçmiyodu ve en önemlisi yerine iniyodu.Kadife gibi yumuşacık tüylüydü.Annede kanat açmadı babada ,ama yavrunun biri açtı.
Belki kapatır bilemiyorum.
Bir resim daha ekleyecem bunları bilgi paylaşımı olarak veriyorum.Bu kuşlarda köyde ya gelincik ya hırsız kurbanı oldu.
Yani kuştan soğuttular beni bu dumanlı benekli erkeği arkadaşım hediye etti.İyi kuşcudur,bu kuşu izleyen 3-4 kuşcu arkadaşımızında dediği gözün göremediği noktadan atlayıp nokta halinde kanat açmadan hedefe kadar gelip oynuyomuş kısa ama o kadar yavru almışlar yavrular olmamış.Bende damızlık yapıp,dişilerle deneyecektim uçurup atmasınıda izleyecektim oda kısmet olmadı.
İşte burda sanal kuşculuk yapıyoruz.
Yani diyeceğim iyinin altından iyi çıkmayabiliyor.
Sana da takıldım yanlış anlama :)

Ekli dosyalar

• kamikaze.webp
    kamikaze.webp
    109.8 KB · Görüntüleme: 1,871
resimdeki kuşlar güzel ben ne kuşlar kaybettik oguz bey arayış yıllarında zamanla bişey öğrendim bi kuş sana nasip olacaksa 40 dağın ardından çıkar gelir eğer nasip olmayacaksa elinden kaçar gider 10 sene önce beslediğim yanardöner dişimi çok severdim altından gelenlerde güzel oynuyodu ozamanlar o kuşa bişey olsa kuşçuluğu bırakırım diye düşünüyodum zamanla kuşun kanadında ur çıktı uçamaz oldu çalındı. bırakamadım kuşçuluğu devam ettim şimdiki beslediğim kuşlarla kıyaslama yapıyorumda o kuş belki şimdi gelse kümese koymam yıllar geçtikçe çok güzel kuşlarım oldu izlediğim sağlam kuşlardan edindim yavrularını uçurdum,uçutturdum şu an 30 kadar hepsi birbirinden üstün damızlıklarım var bu sıralar uçuramıyorum beni bitirende bu aslında kuşları dizmişim uçuramıyorum
damar kuş herzaman ihale kuşundan üstündür damar kuş edinirseniz kanından ne çıkacağını az çok bilirsiniz yavru kanat açtı ırsimi değilmi yavruları kaç günde söküllür gibi o uzaktan atlayıp gelen kuşta çıkma kuşlardan gelme olabilir başkasının aldığı yavrusu oynamıyorsa sizinde oynatma şansınız azdır.saygılar

kardeşim salak mısın yoksa ne diye soruyon bunu içerde takla atan kuşu sen catıya zor indirrisn o derece cok ucar takladan inemez kamil

Kasap126' Alıntı:
kardeşim salak mısın yoksa ne diye soruyon bunu içerde takla atan kuşu sen catıya zor indirrisn o derece cok ucar takladan inemez kamil
bi akıllı sen misin :).insanlar başkasına hakaret etme hakkını nerden alıyorlar anlamış değilim

saygılı bi ortam olunca forum tadından yenmiyor tabi terside oldukça geçerli...

Muho' Alıntı:
saygılı bi ortam olunca forum tadından yenmiyor tabi terside oldukça geçerli...

adı gecen kişi tarafımdan uyarılmıstır zaten her kes duymak istedikleri gibi konusursa saygı sevgi eksik olmaz

VALLA İŞİNİZ ZORMUS MUHARREM BEY BU KADAR İNSANLA UGRASABİLMEK
HER KES DÜŞÜNEREK KONUSSA DAHA RAHAT OLURSUNUZDA İŞTE KİME NE DERSİN DERSEN NE DERLER

Geri