Evet kuşu ankaradan getirmiştim evim orda, geçici burdayım uçurayım diye getirdim.Ankarada atmayaca yem ederim diye kıyamadım uçurmaya yerden kalkmaz diye bantlamamıştım yerden kalktı bir kaç tur atınca ,geniş geziyodu zaten ya yeri bulamadı yada eski yerini aradı yaklaşık 7-8 km öbür tarafta iki kasaba geçip bir çatıya inmiş yakalayan gençle 2 ay sonra konuştum abi öldü dedi çelişkili cevaplar verdi.Para da teklif ettim ama bişey çıkmadı.İki tane yavrusu vardı ikiside dişi
biri çok perdahlıydı oda kayboldu beğenmemiştim.Babanın renginde olan güzel başladı uzunda gidiyodu kanat patlattı
bir iki kez taklasız kondu bilmem soyunda var bilmem kanattan yaptı.Makaslamıştım ankarada 10-15 güne kanattan ve ince tüyden çıkacakmış uçurup bakacağız beğenirsem kalacak yoksa gidecek.
Ama babasını dediğim gibi çok sevdim yar olmadı. En çok üzüldüğüm de ağız tadıyla uçurup son noktasını görememek
kısmet yoksa hareketleri çok güzeldi.Aldığımda makaslıydı yürürken pat dönüyodu,bi kaç kez kalktı anında yükselip geniş geziyodu kısa mesafelerden atıp tabanlı 3-4 takla yapıyodu sanırım yarım kalmış ama asla es geçmiyodu ve en önemlisi yerine iniyodu.Kadife gibi yumuşacık tüylüydü.Annede kanat açmadı babada ,ama yavrunun biri açtı.
Belki kapatır bilemiyorum.
Bir resim daha ekleyecem bunları bilgi paylaşımı olarak veriyorum.Bu kuşlarda köyde ya gelincik ya hırsız kurbanı oldu.
Yani kuştan soğuttular beni bu dumanlı benekli erkeği arkadaşım hediye etti.İyi kuşcudur,bu kuşu izleyen 3-4 kuşcu arkadaşımızında dediği gözün göremediği noktadan atlayıp nokta halinde kanat açmadan hedefe kadar gelip oynuyomuş kısa ama o kadar yavru almışlar yavrular olmamış.Bende damızlık yapıp,dişilerle deneyecektim uçurup atmasınıda izleyecektim oda kısmet olmadı.
İşte burda sanal kuşculuk yapıyoruz.
Yani diyeceğim iyinin altından iyi çıkmayabiliyor.
Sana da takıldım yanlış anlama