İÇME SULARINA VE BANYOLARINA DEZENFEKTAN OLARAK PERMASOL .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
PERMASOL eczanelerde bulunmakta, 7 Tl kutusunda 20 tablet içerir.bir tablet küçük pet su şisesinde eritilir.bu sulu çözeltiden kuşlarımızın suluklarına uçuk pembe renk tonuna gelinceye kadar damlatılır.başka ilçlarla kariştırak tabii ki kullanmamalıdır.(vit, antibiyotik verirken ). banyo sularına da damlatmaktayım. K2MnO4 içerikli potasyum 5 permanganat barsak mikroorganizmalarını temizleyici dış parazit gidericidir. 1980 li yıllardan beri kullanmaktayım. Aynı zamanda akvaryum balıklarıma da bu çözeltiden haftada bir damlatmaktayım. köpeklerim de var. irlanda seteri onların suluklarına da yine aynı oranda damlatmaktayım. PAYLAŞMAK İSTEDİM..

Zaman zaman bende bu ürünü kullanıyorum ( potasyum permanganat ) harici mantarlar için faydalı , sindirim sistemi parazit leri bakterileri mantarları için, banyo suyu olarak, kümes temizliğinde yıkama suyu olarak , belli dönemlere'' Kür '' olarak önerebilirim ..
Tabletler çok küçük olmasına karşın oldukça bol miktarda suyu temizleye biliyor .. Bir tek tablet 10 lt civarı su için yeterli oluyor .. ..
Burada içme suyu için onemli olanı dozunun ayarlana bilmesi ... Fazlası kuşlarda kusamaya zehirlenmeye , nadirende ölümlere yol açabilir, çok küçük bir parça eritilip içirilirse daha güvenli oluyor ..
Bu ürün Askeriyede Hamam larda girişe çözelti olarak konuluyor, ayak mantarı içinde birebir faydalı ..
Ayrıca Sebze ve Meyvelerin yıkanması için kısıtlı su bulunduğu ortamlarda Sebze ve Meyvelerin yıkanması içinde kullanıla biliyor.. Hazırlanan çözelti ye sokulup çıkarılan Sebze ve Meyveler mikrobunlan arınıyor ..
Ülkemizde su sorunu olmadığı için bol su ile yıkama imkanı var , ancak su sıkıntısı olan Ülkelerde Endüstriyel alanda
( konservecilik -endüstriyel mutfak vs .. ) bu yöntem tercih ediliyor ..Yıllar önce bende bu ürünü kuşçu bir büyüğümüz de gördüm . Kümesin de hiç hastalık olmazdı .
Bunun yanında günümüzde kuş Trafiğinin yoğunluğu da göz önüne alınırsa Aşılama ve kümese kuş koyarken seçici davranmak ta çok mühim ..
Belimizi kıran toplu kuş ölümleri ile mücadelenin başlıcaları arasıda Aşılama - kuş trafiğinde seçicilik ve karantina önlemleri- Belli başlı vitamin mineral takviyeleri- Hijyenik ortamın muhafazası için kullanılan belli takvimler ve tüm bu sıralalanları içine alan belli periyodik kürler önemli bir iki başlık olarak sayılabilir .. selamlarŞEREF

[No message]

Ekli dosyalar

• UÇUK PEMBE.webp
    UÇUK PEMBE.webp
    1.3 KB · Görüntüleme: 3,908
YENİ DOĞMUŞ YAVRU BALIKLARA DAHİ ZARARI YOK. YAVRU KUŞLARA OLMADIĞI GİBİ. İÇME SUYUNUN HAZIRLANMIŞ RENGİ AÇIK - UÇUK PEMBEYİ GEÇMESİN.DİKKAT EDELİM YETER.. SEVGİLERİMLE..

Mesala siz 5 lt bir suluğa ne kadar damalatıyorsunuz.

5 LİTRE SULUĞUMA, DAMLATTIĞIM ÇÖZELTİ UÇUK PEMBE RENK ALDIRMALI. YAKLAŞIK KONAN ÖLÇÜ 5cc kadardır.

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0059.webp
    PICT0059.webp
    826.3 KB · Görüntüleme: 2,958
Re: İÇME SULARINA VE BANYOLARINA DEZENFEKTAN OLARAK PERMASOL

Foto. için teşekkürler.

BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMLARINIZIN DEVAMINI BEKLİYORUM...

İÇME SULARINA KOYMAMIZ ,AYNI ZAMANDA BİRBİRLERİNE HASTALIK BULAŞMAMASINI SAĞLAYACAKTIR .ÖZELLİKLE GÜVERCİN ALIM -SATIMI YAPMAKTA OLAN PET SHOP , DERNEK , KUŞÇULAR İÇİN FAYDASI OLACAKTIR..

Abi ilacın prospektüsünde oral yolla alınmaz yazıyor muallakta kaldım, uzun vadede bi zararı olmasın abi.

DERVİŞ' Alıntı:
Abi ilacın prospektüsünde oral yolla alınmaz yazıyor muallakta kaldım, uzun vadede bi zararı olmasın abi.

:haha: uzun vade derken ; 1980 lerden beri kullanmaktayım.. :slm: :tamam: ,,

sıkıntı yok..

[email protected]' Alıntı:
DERVİŞ' Alıntı:

:haha: uzun vade derken ; 1980 lerden beri kullanmaktayım.. :slm: :tamam: ,,

sıkıntı yok..

Uzun vade derken, kuşun sindirim,solunum,dolaşım sistemine falan zarar veriyor mu diye sordum abi. İçki-sigara gibi zararını uzun vadede gösteriyor olabilir diye.

[email protected]' Alıntı:
İÇME SULARINA KOYMAMIZ ,AYNI ZAMANDA BİRBİRLERİNE HASTALIK BULAŞMAMASINI SAĞLAYACAKTIR .ÖZELLİKLE GÜVERCİN ALIM -SATIMI YAPMAKTA OLAN PET SHOP , DERNEK , KUŞÇULAR İÇİN FAYDASI OLACAKTIR..

bugun nobetci eczaneden aldim denemeyi bugun 12 yasinda drahtar av kopegimde yaptim.emektara birsey olmadi kuslara hicbir sey olmaz rahat rahat kullanin sadece dozu asmayin.guvercinlere de yavrular 2 haftalik olduktan sonra vericem.yavru guvercinlere verilmesinden pek yana degilim cunku onlar kursak sutu ile beraber kendileri icin yararli bakterileri de aliyolar.Kanimca bu bakterileri de oldurur ve kusun gelisimi yavaslar. Emektar onayli :-)

halilkursat96' Alıntı:
bugun nobetci eczaneden aldim denemeyi bugun 12 yasinda drahtar av kopegimde yaptim.emektara birsey olmadi kuslara hicbir sey olmaz rahat rahat kullanin sadece dozu asmayin.guvercinlere de yavrular 2 haftalik olduktan sonra vericem.yavru guvercinlere verilmesinden pek yana degilim cunku onlar kursak sutu ile beraber kendileri icin yararli bakterileri de aliyolar.Kanimca bu bakterileri de oldurur ve kusun gelisimi yavaslar. Emektar onayli :-)
ÇOK GÜZEL BİR TESPİT. :evet:

Arkadaşlar,

Çok önceleri Anadolu' da baharat kutularına 'bir tutam DDT' koyarlardı büceklenmesin diye. Hakikaten böceklenmezdi. Ama ne kadar sağlıklı idi? Kullanım açıklamalarında oral yolla alınmaması gerektiği belirtilen bir şeyi düşük oranda da olsa, kuşlarınıza vermenizi tavsiye etmem. Kısa zamanda bir zararını gözlemleyemeseniz bile kuşlarınıza zarar vermesi çok büyük olasılıktır.

Dışkı girmesini önleyen suluk kullanmanız, suluklarını temiz tutmanız, günlük hatta günde iki kez sularını yenilemeniz ve sularına 1 lt ye 1 kaşık elma sirkesi koymanız yeterlidir.

Ben şahsen sabah 1lt suya 1 paket karbonat (Tüm marketlerde var 5 tanesi 50 kuruş) , öğleden sonra 1 lt suya 1 kaşık elma sirkesi kullanıyorum.

Hüseyin Ener

Geri