içme suyuna maden suyu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Kuşların içme suyuna maden suyu karıştırmanın bir sakıncası olurmu diye merak ediyorum. Maden suları mineral açısından zengin olduğu için kuşların mineral ihtiyacını bu yolla karşılamak zekice olmaz mı? :kitap:

cok ilginc bir öneri, hic deneyende olmamiş galiba bir cevap veren olmamış bi denesekmi acaba

s.a kardeş biz genelde kuşların suyuna değilde yedikleri taşlık ve kumluğa karıştırıyoruz.

umut 17' Alıntı:
cok ilginc bir öneri, hic deneyende olmamiş galiba bir cevap veren olmamış bi denesekmi acaba
bende duydum verildihini ama bende versem diye düşündüm ben de seni dinliyom bakalım cevap gelicekmi

selam
ben kuşlarıma bazen veriyorum
5 lt suya yarım limon sıkıyorum 2 adet maden sodası karıştırıp veriyorum

İlginç gerçekten biraz massraflımı olur acaba? .Birde maden suyu mineralli olmasının yanında gazlıda, bunu kuş içermi? herhalde asidini kaçırıp daha sonra kuşlara veriliyordur . Mineral açısından verile bilecek katkılı sıvılar var. Suya katılan ayrıca toz minerallerve taşlarda var . Kuşlarınız toprağa basıyor ise çokta gerek yok .
Ben arasıra sofra tuzu veriyorum kuşlarımda toprağa basıyor zaten tuzuda az vermek lazım ,kuş tadını tam bilmiyor çok verirsen çok yiyor buda daha sonra sıvı kaybına yol aça biliyor . Bu sebeptan az veriyorum .
Diğer yem ve suya katılan mineralleri de denedim ,tamamaını olmasada bir bölümünü ,kuşlarım pek iştahla tüketmedi açıkta geze bilme şansları oduğu için belkide .Taş ,toprak bolca yiyorlar zaten .
Bu maden suyu olayınıda pek bilmiyorum çok faydalı olacağını düşünmüyorum . Biraz fantaziye kaçmak gibi geliyor bana ,bilmiyorum siznedersiniz ..selamlar.ŞEREF

yha arkadaşlar eğer gerçekten deneyen arkadaşlar varsa bilgi versin ki yoksa kuşlara bi zararı falan olur....

saygılar...

30 SENEDİR MADEN SUYU KOYMAKTAYIM. RAHAT OLUN .VEREBİLİRSİNİZ.YAAALNIZ ULUDAĞ,KINIK, vb ...BURSA DA ÜRETİLMİŞ MADEN SUYU OLSUN LÜTFEN. :haha: :slm:

Gerçekten çok ilginç bir öneri aslında doğru maden suyu minerallerle dolu ama gazda yapabiliyor bide biz deneyelim gözlemlerimi size aktarırım

[email protected]' Alıntı:
30 SENEDİR MADEN SUYU KOYMAKTAYIM. RAHAT OLUN .VEREBİLİRSİNİZ.YAAALNIZ ULUDAĞ,KINIK, vb ...BURSA DA ÜRETİLMİŞ MADEN SUYU OLSUN LÜTFEN. :haha: :slm:

ne kadar vericez sularına gercekten işe yarıyormu

3-4 LİTRE SUYA 1 ŞİŞE MADEN SUYUNU BOŞALTMAKTAYIM.SU İLE KARIŞINCA GAZI KALMIYOR.

BAHÇEDE BESLEMEDİĞİM İÇİN KUŞLARIMIN MİNERALE İHTİYAÇ DUYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

3-4 LİTRE SUYA 1 ŞİŞE MADEN SUYUNU BOŞALTMAKTAYIM.SU İLE KARIŞINCA GAZI KALMIYOR.

BAHÇEDE BESLEMEDİĞİM İÇİN KUŞLARIMIN MİNERALE İHTİYAÇ DUYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

:tamam: :tamam: :tamam:

:slm:

Türker abi naptın sen ya 1 ŞİŞE :haha: çok fazla değilmi ben en fazla 2 çay kaşığı düşünüyodum

ELİNİ KORKAK ALIŞTIRMA TOLUNAY.. EN FAZLA GAAAG YAPARLAR.. :haha: :slm:

Bir kaç ay önce konuyu gördükten sonra yaklaşık 1-2 hafta bende sularına maden suyu koydum ancak sonradan ne gibi bir faydası oldugunu tam olarak anlamadıgımdan şuan vermiyorum. Yani koysakta koymasakta aynı hastalık aynı sağlık. Mineral kumlarını devamlı verdikten sonra bir gereği olmuyor gibi.

TAŞLIKLARI OLAN KANATLI HAYVANLARIN ÇAKIL ,ÇUKULU ''' YEMLERİ ÖĞÜTMESİ (DEĞİRMEN GİBİ ) İÇİN ''' VERMEKTEYİZ TAŞLARI MİNERAL ALMASI İÇİN VERMİYORUZ TAŞLARDA HERHANGİ BİR VİTAMİN DE MEVCUT DEĞİLDİR..

SİNDİRİM SİSTEMİ TAŞ YEMEZSE ÇÖKER..MİNERALLER ŞUNLAR OLABİLİR.MAĞNEZYUM,...http://cendam.blogcu.com/maden-suyu-sod ... er/9136497

ben kuşlara veterinerden vitamin alıyom 3tl civarı :tamam:

Türker abi böyle bişey olduğunu duymuştum senle doğruladım teşekkürler (: yine övmüşsün bursa'yıda maden suları falan :D

içme sularına maden suyu konur !faydalıdır.

Geri