zahirbaba
Üye
- Ad Soyad
- zahir önen
- Meslek
- şelale peyzaj
- İlgi Alanı
- Kediler
kolay gelsin arkadaslar ben uzun zamandır yaptığım arastırmalar ve ve gözlemlediğim kümeslerden izlenimlerimi birleştirerek iyi ve kullanışlı bir kümes nasıl olur sorusunu yanıtladım.Şimdi sşzlerle paylaşıyorum
1..ilk yapacağın şey kümesi ahşap yapmak
2..kümesin en tepe noktasına bir baca yap
3..kümesin ışık alan yerine cam koy
4..kümesin rüzgar almayn yerinin alt tarafına yere yakın veye zemine sıfır sinek telinden havalandırma yap
5..dibine ızgara yap
kümesin hazır sıra folluklada
1..folluk yapabildiin kadar buyuk yap ilerde fadasını görürsün ideal ölçü 40 70 40 tır
2..önü kapatıp açabileceğin bir sistem yap
3..dibine ızgara bırak küçük yemlik ve suluk ayarla
büyük olmasının sebebi yavru zamanı kuşlarını kapatırsın yavrularıyla ilgilenir büyük oluncada rahat eder yeme inen yavrularıda kümese salarsın büyük kuşlar kapalı ise onlarda rahat rahat kümeste büyürler
1..ilk yapacağın şey kümesi ahşap yapmak
2..kümesin en tepe noktasına bir baca yap
3..kümesin ışık alan yerine cam koy
4..kümesin rüzgar almayn yerinin alt tarafına yere yakın veye zemine sıfır sinek telinden havalandırma yap
5..dibine ızgara yap
kümesin hazır sıra folluklada
1..folluk yapabildiin kadar buyuk yap ilerde fadasını görürsün ideal ölçü 40 70 40 tır
2..önü kapatıp açabileceğin bir sistem yap
3..dibine ızgara bırak küçük yemlik ve suluk ayarla
büyük olmasının sebebi yavru zamanı kuşlarını kapatırsın yavrularıyla ilgilenir büyük oluncada rahat eder yeme inen yavrularıda kümese salarsın büyük kuşlar kapalı ise onlarda rahat rahat kümeste büyürler