İdeal folluklar yapmak istiyorum yardımcı olabilecek ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-Pasha61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

Tr-Pasha61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan ÇAKICI
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
Baslıktaki gibi elimde malzemem var suntadan(osb) folluklar yapmayı dusunuyorum.Ama boyutları ne olmalı ( ufak ufak folluklar dusunuyorum) nasıl yapmalıyım ? Yani daha once yapmadım nasıl yapmam gerektiğini felan bilmiyorum yardımcı olabilecek varsa gerçekten cok sevınırım.

Şimdiden teşekkürler.

Ölçüleri 30*30*30 olabilir yerin büyükse biraz daha büyütebilirsiniz.

Uploaded with ImageShack.us

Yuvaların önü temizlik zamanında çıkarılabilecek bir malzeme ile 8 cm kapatılmış.Izgarada koyulabilir.

Oğuz Odabaş' Alıntı:
Ölçüleri 30*30*30 olabilir yerin büyükse biraz daha büyütebilirsiniz.

Uploaded with ImageShack.us

Yuvaların önü temizlik zamanında çıkarılabilecek bir malzeme ile 8 cm kapatılmış.Izgarada koyulabilir.

Bende boyle birşey istiyorum ama bunun montesi felan nasıl yapılıcak onu dusunuyorum sımdı :)

Bence 30*30*45 yap çünkü folluklar 30*30*30 olursa eşlerden biri yumurtada yatarken diğeri oraya sığamıyor mecburen başka bir folluğa geçiyor.. Bu yüzden her eş 2-3 tane folluğu işgal ediyor.. bu yüzden ben 30*30*45 yapmanı tavsiye ederim mesela ben de geçen gün kümes yaptım folluklar 30*30*45....

Follukların ıcıne yumurtalık kullanmıycam 30x30x30 olursa yükseklik 200 cm genişlik 125 cm bir duvarı tamamen kaplıycak sekilde kac metre sunta gerekir bana ?

eger damızlık içinse 50 uzunluk 30 yükseklik yap iki yumurtalık sıgacak şekilde kuş birinde yawru büyütürken digerinde yumurtaya yatabilir ve forumda araştır resimlerini bulursun folluklarda ufak bi giriş bırakılır gerisine 1 cm kalınlığında çıtalar çakılır sebebi de kuş yumurtada yatarken erkek kapıda nöbet tutar diger erkekler gelip yatan kuşa atlamasın diye

BENİM FOLLUK LAR 40X30X25 İYİMİ SİZCE

Ben şöyle bir şey yaptım. yerınız uygunsa ve ımkanınız varsa tavsıye ederım. üretim için, kuşları eş etmek ıcın vs son derece saglıklı oluyor.

20j5yrk.jpg

2qcdruo.jpg

resim029zl.jpg

Diğer küçük mümesimde ise şu şekilde. Böyle de yapabılırsınız. Ön platform çıkabılıyor. Ortadan ıkıye de ayrılabılıyor.

resim006cge.jpg

limon kasalarını al üstüste koy bence.yıllardır kullanıyorum tavsiye ederim

Herşeyden önce kuşların folluklarını çiftlerin içlerinde rahatça çiftleşebilecekleri gibi yaparsan en makbulü olur, bunu dikkate alıp başlarsan çok güzel olur ilerde sorun yaşamazsın...saygılar

İdeal yuva ölçüleri EnxBoyxYükseklik olarak 50x70x40cm olmalıdır. Çünkü piyasada satılan folluklar 30 cm çapındadır. Her yuva içinde birçok arkadaşın da belirttiği nedenlerden dolayı 2 adet folluk bulunmalıdır. Ayrıca her yuva tabanı plastik ızgara ile kaplanmalı ve ızgaraların altlarında pisliklerin kısa zamanda kurumasına yardımcı olmak amacı ile gazete serilmelidir. Çıkarılabilir raylı yuva tabanları, yuva içlerinin temizlikleri esnasında büyük kolaylık sağlar. Unutmayalım, ancak kuşlarımıza rahat edebilecekleri uygunlukta temiz yaşam alanları sağlarsak sorunsuz yavru alımı gerçekleşmektedir.

Geri