iki apartman arası kümes fikirleriniz 2014

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertcan21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mertcan21

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mertcan onay
Meslek
Turizm işletme sahibi
İlgi Alanı
Herkese merhabalar 14 yasimdan beri süre gelen güvercin sevgisi artık bazı imkanların sağlanmasıyla beraber
tekrar aktif hale geldi istanbul yeşilköy semtinde ikamet etmekteyim apartman arazimizin içinde bulunan kapali bir yolumuz war daha onceden araç parkı olarak kullanılmiş ve artık kullanılmiyor fakat iki apartman arasına denk düşüyor bizim apartmanımız 5 karşımızdaki 4 katli tahminen aralarında 40 50 mt bir açıklık mevcut evimiz havalimanına yakın oldugu için ön tarafimiz yol ve bahçe şeklinde ben buraya 10 15 kuşluk ufak ta olsa bir kümes yapmak istiyorum ve sıkı bir miski fanatiğiyim :) yarın mümkünse yerin fotoğraflarını sizinle paylasacagım. lakin yer imkanın kısıtlı olması beslemek istediğim kuşunda oyunlu olması sebebiyle bazı çekincelerim var inebilirmi çıkabilirmi sıkıntı yasarmiyim yoksa dalıcı başka bir tür e mi yönelmem gerekiyor . siz değerli üstadlarımızla tanışıp altın niteliğindeki fikirlerinizi alabilirsem benım için çok kıymetli olur saygılarımla sağlıklı kümesler.

MErhaba oncelıkle hosgeldınız, dedıgınız sekılde ıkı gokdelen arasına ınen oyun kusları bıle gordum ınme konusunda sorun olmaz bıraz ucurmakta ve kusları sokmekte zorlanabılırsınız ama alısttıktan sonra ıner kuslar, bana gore asıl problemınız hırsızlar olur oyle bıryerde cok fazla rısk alırsınız, bu sahsı gorusum, helekı yesılkoyde gezen bazı tıpler dırek pesıne duserler kanat sesının :).

haha :) artık tren olmadıgı için böyle birşeyin söz konusu olablecegini zannetmiyorum :) apartmanın etrafında kamera ve aydınlatma sistemleri mevcut gerekirse elektirik bile vereblirim lakin ben kümesime kilit bile vurmayı düşünmüyorum etrafıma en yakın kuşçu 400 metre ileride taksi durağında sanırım sizde avrupa yakasındasiniz alt komşumla görüştükten sonra ki olumlu insanalar ikiside öğretmen kümes yapimına başlayacagım önemli olan sorun benım için kümes yapimi olacak ben köpek kulubesini kümes e çevirmeyi planlıyordum malesef onuda atmişlar ayrıca en önemli sıkıntılardan biriside kuş bulma sorunu güncel olarak ilanlarını takip edebileceğim bir site bulabilirsem bunuda halletmiş olacagım :)

Canım kardeşim aramıza hoş geldin tahmin ediyorum okulun yakınlarında bir yerde beslemeyi düşünüyorsun yerin oyun kuşları için biraz zor olabilir ama düz uçan kuşlar için ideal bir yer biraz masraf edip demir doğramanın üzerine renkli OSB kaplaya bilir bir de önüne tel salma yaptırır isen zevkini yapar stresini atarsın kuş alma için Edirnekapı kuş pazarına pazar günleri gelirsen kapı girişinde sağdan dördüncü tezgahta Erzurumlu çakır Mehmet in tazgahında 11.00 - 14.00 arası oradayım yardımcı olabilirim.

Üstadim cevabın için çok teşekkür ederim oyunlu kuş biraz zor olucak evet ama miski veya çakmakli düşünüyorum yada sayıca fazla biraz kelebek ilk mesajımda belirttiğim gibi yola cephesi olan komşumla henüz görüşmüş değilim kendileri sabah erken saatte çıkıp gece geç geliyorlar onlarinda inşallah onayini aldiktan sonra 4 veya 6 çift kuş beslemeyi düşünüyorum araştırmalarım devam ediyor :) üstadım ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim umarim sizi kuş konusunda rahatsız ederim:)

evet avrupa yakasındayım, atakoydeydım, yenıbosnaya gectım, sımdı de esenlerde yım :)

fotolarda gordugum kadarıyla burda bıraz sıkıntılı olur oyun kusu ama olmaz dıye bırsey yok :), agaclar cok fazla, onun harıcınde kanat sesı de cok etkıler cevredekılerı, yankı yapar soylıyım, ben apartmanın en ust katında beslıyorum, 10 tane kusu kaldırmaya kalktıgımda apartman ayaga kalkıyo sesten :)

bu arada kara cakmaklılar var elımde ıhtıyacın olursa yardımcı olurum.

maşallah diyelim öncelikle abicim sizin 10 tane kuşunuza :) benım ilk baştaki hedefim damizliklarla başlayıp yavrularla devam etmek bu arada komşumdanda izin koparttım kendisi çok iyi bir insan abi güvercin besleyelim dedim yap görelim dedi o derece:) kendiside kedi hastasi yaklaşık 10 12 tane kedi besliyor sokaktaki bi problem olmaz ise ay başında briket tuğladan bir kümes inşa edecegim 1 adet tuğlanın ağırlığı 20 kg civari çekiyor max 20 kuşluk bir kümes inşaa etmeyi düşünüyorum dayımın inşaatinda staj yaptim bi süre :)

sökülmüş kuş alip oraya alıştirmam bir hayli zor ilk başlarda belki bi kaç yavru kızması posta alip uçuş hevesimi bi nebze kirmak benim daha çok işime gelicek karaçakmaklılar konusunda başınızı ağrıtacagım şuanda kafamda beslemek istediğim ilk 3 tür 1) arap mardin 2) miski 3) yerli hünkari

biraz uzun bi yazı oldu ama ilginiz için çok teşekkür ederim:)

Geri