İki Tane Baska aldım bu gün.Bakabilirmisiniz...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
Evet arkadaşlar bugün biri erkek biri dişi olmak üzere iki tane BASKA güvercini aldım.Daha önce hiç güvercin yetiştirmediğim için deneyimim yok.Neyse eve getirdim güvercinleri.Daha kümes yapmadım.İşlerim olduğundan dolayı anca gelecek haftasonu kümes yapabileceğim.Neyse kuşlar şu anda kolideler ve buğday veriyorum yemiyorlar.Su verdim içmediler.
Birde erkek güvercin dişi güvercine durmadan saldırıyor.Gözlerini oyacak diye korkuyorum valla.
Deneyimli kardeşlerden yardımları bekliyorum.
Tşekkürler...

Koli içinde 1 haftada perişan olur onlar. Al bi tane domates sandığı ters çevir koy içinde dursunlar sen kümes yapana kadar. hem çevreyi görürler hem yemi hem suyu.

kanatları çekilikmi yada bantlımı çekilik veya bantlıysa hayvanı balkonuna sal sonra da bir kasanın içine koy şimdilik

çekilik veya bantlı değil .bantlayacam ama nasıl bantlayacağımı bilmiyorum açıkçası.

C39' Alıntı:
Koli içinde 1 haftada perişan olur onlar. Al bi tane domates sandığı ters çevir koy içinde dursunlar sen kümes yapana kadar. hem çevreyi görürler hem yemi hem suyu.

Muz kolisindeler.Koli biraz geniş içinde hareket ediyorlar.

Bana kalırsa yeni aldığın için kuşların kanatlarını çek
Kanat çekme işlemini şöyle yapıcaz baştan 2 kanat kalıcak diger 5 kanadı çek kanatlar 30-45 gün içerisinde gelecektir hem çevreyi tanımış olurlar hemde biyere kaçamazlar kanatlarını bantlarsan kuşlar gagalarıyla oynuyo vs yeniden açılabiliyo başıma geldi farkında olmazsan kaçabilirler
Başka sorun var ise elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım iyi forumlar

balkondamı yerdemi besliyosun yerdeyse işin zor balkonyada terasdaysa kanatlarınıçek bencede alışırlar çıkana kadar dişi erkekde anlaşır onlar bir iki güne yem sudaaçıkınca terler içerler merak etme bugday ve su ver ama ihmaletme ölürler havalar ısınıyorsu önemli kavgaetmez bir birlerini tanımayaçalışıyorlardır alışırlar merak etme balıkesirden saygılar.

YEMİ YEMİYORLARSA AŞURELİK BUĞDAYDIR SEN YEMLIK BUĞDAY AL ONLARI VER AŞURELİK BUDAYI YEMEZLER YADA KARIŞIK GÜVERCİN YEMİ VER

Tavsiyeleriniz için sağolun gönül dostlarım.En kısa zamanda baskaların resmini de koyacam.
Hepinize iyi geceler.

adnan.tutar' Alıntı:
Bana kalırsa yeni aldığın için kuşların kanatlarını çek
Kanat çekme işlemini şöyle yapıcaz baştan 2 kanat kalıcak diger 5 kanadı çek kanatlar 30-45 gün içerisinde gelecektir hem çevreyi tanımış olurlar hemde biyere kaçamazlar kanatlarını bantlarsan kuşlar gagalarıyla oynuyo vs yeniden açılabiliyo başıma geldi farkında olmazsan kaçabilirler
Başka sorun var ise elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım iyi forumlar

Kanatlarını çekcem ama valla bir acemilik yapıp canlarını acıtmaktan korkuyorum.Siz yine de bantlama yöntemini anlatında onu uygulayayım kardeşler.

Başdaki kanattan başlayarak 8 kanadın alt tarafından sıkıca bantla ama dediğim gibi bi kaç güne çıkar bantları bi bakmışın kaçıvermişler bende ilk aldığımda 3 gün bantladım 2 güne bi bantları değiştiriyosun kuşuda ele almak istemediğimden kanatlarını çektim
Kardeşim sonuç itibari ile kanatlar tekrar çıkıcak ilk 2 kanat hariç 5 ini çekiceksindibinden tut ve asıl zaten kolay çıkıyo hiç güvercin yetiştirmedigin için bu faydalı olucaktır bantla uğraşamazsın bence kuşu her zaman ele almak mantıklı bişey değil bence onun yerine uzunca bi sopa ile yönlendirebilirsin

!KUŞUN KANADINI ÇEKMEYİ BEN ÖNERMİYORUM ENYİSİ BANT ODA 15 GÜN BANTLI KALSIN ONDAN SONRA BANTI CIKAR O KÜMESİN ETRAFINI ÖĞRENMIS OLUR KOVALAMASAN(ÜRKÜTMESEN) KUŞ UÇMAZ.
ONDAN SONRA OLEDE 15 GÜN DAHA YEM VER ETRAFI TANISIN

TOPLAMDA 1 AY OLDUĞUNDA UÇURABİLİRSİN

!!!ALIŞACAK KUŞ BİR AYDA ALIŞIR ALIŞMAYACAK KUŞU 2 AY TUT HİNEDE ALIŞMAZ!!!

malumat' Alıntı:
çekilik veya bantlı değil .bantlayacam ama nasıl bantlayacağımı bilmiyorum açıkçası.
s.a usta tut kanatları 5-6 arasunda kapa bantla :)

koli genişte olsa hayvanlar havasızlıktan ölürler
domates biber patlıcan kasası al iyi olur

kanatları çekerek hayvanlara acı vermeyin derim

bi kasa fln vrsa ona koy yada kanatlarını bantla kümesi yapçan yere sal

Geri