iki yawrudan birini beslemiyolar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hikmet27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hikmet27

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hikmet Özperto
Meslek
yok
İlgi Alanı
öncelikle selam arkadaşlar benm güvercin çiflerinden biri yawrular çıktında ikisinide besliyolardı ama daha sonra sadece birini beslemeye basladılar diger yawru nerdeyse ölecek açlıktan napmalıyım bilgisi olan varmı

S.a , Yavruları olan kuşların günde 2 kere yemlenmesi iyi olur.(Kuşların önünde 24 saat yem durmasının iyi olmadığını düşünüyorum).Ayrıca yavruları tok tutucak karışık yem takviyesi , palet yemi takviyesi ve vitamin yavruların daha sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olur.-Tabi birde her dakika kuşları kurcalayıp , yavrudan-yuvadan soğutmamak lazım.-
Tüm bunların yanında en büyük etmen olarak birde anaçların yavruya bakmaları geliyor.Her şey yapılıpta yinede yavrular ölüyor veya yanık(verimsiz) büyüyorlarsa anaçlar düzgün bakmıyordur yavrulara.

aynı şekilde bendede olmuştu bazı kuşlar belli zamandan sonra yavru seçiyor büyük olana bakıyor ben günde bir kere palet yemi suyla çok cıvık su gibi karıştırarak şırınga ile verdim yavru büyüdü ama buseferde bahçeye köpek gelmiş bu kuş kaçamayıp ölmüştü olmayacaksa olmuyor kader

şimdi bu yawruyu ben bırakim mi yoksa alıp benmi beslim acaba

Hikmet27' Alıntı:
şimdi bu yawruyu ben bırakim mi yoksa alıp benmi beslim acaba

Ölecek gibiyse , göz göre göre ölüme bırakmak yerine takviye yapabilirsiniz.

diger yawru baya büyüdü gursagıda hep dolu ama buna hiç yem vermiyolar bu gidişle ölecek zaten

Kerim TÜRK' Alıntı:
S.a , Yavruları olan kuşların günde 2 kere yemlenmesi iyi olur.(Kuşların önünde 24 saat yem durmasının iyi olmadığını düşünüyorum).Ayrıca yavruları tok tutucak karışık yem takviyesi , palet yemi takviyesi ve vitamin yavruların daha sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olur.-Tabi birde her dakika kuşları kurcalayıp , yavrudan-yuvadan soğutmamak lazım.-
Tüm bunların yanında en büyük etmen olarak birde anaçların yavruya bakmaları geliyor.Her şey yapılıpta yinede yavrular ölüyor veya yanık(verimsiz) büyüyorlarsa anaçlar düzgün bakmıyordur yavrulara.

Gerekli açıklamayı kerim fazlasıyla yapmış.(Yavruyu ölüme terketmek yerine siz besleyin) :slm:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri