İLAÇ FİRMALARI HASTALIKLAR BİTSİN İSTER Mİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK

YA BİTERSE .İLAÇ SATILMAZSA .KOSKOCA TESİS KAPANIR.HASTALIK OLACAK Kİ , İLAÇ BOL BOL ÜRETİLSİN.BABASININ HAYRINA AÇMADI Kİ .HAYIR İŞİ YA DA KURUMU OLSA ONA DA EL ATILIR. YOLSUZLUKLA PARA KAZANILIR.DÜNYADA BUNU GÖRMÜYORMUYUZ ? LUX YAŞANTI İNSANLARI HIRSLARA GÖTÜRMEKTEDİR.DOĞRU YOLDAN ,DÜRÜSTLÜKTEN SÖZ EDEMİYORUZ .

İLACI ÜRETMİŞ ; DİYOR Kİ, GÜNÜNÜ TAKİP EDECEKSİN ÖRNEK 6 AY SONRA MUTLAKA TEKRAR BU İLACI AMA BU İLACI KULLANMAK ZORUNDASIN.RAND BUNLAR. PARA TUZAKLARI.KAZANÇ ,SENİN KUŞUNUN HİÇ BİR ŞEKİLDE O NUN İÇİN ÖNEMİ YOK.O NUN İÇİN TEK ÖNEMLİ ŞEY PARA KAZANMAK.

SÜT İLE KARIŞTIRILAN BİR İLAÇ VAR.İSİM OLMASIN.DÜZENLİ OLARAK KULLANIRSAN(PARA VERİRSEN YANİ HARAÇ VERECEĞİZ.VERMEZSEN ÖLECEKLER.HADİ VERME.) YAŞIYORLAR FAKAAT NASIL YAŞIYORLAR BİLİYORMUSUNUZ.TAŞIYICI OLARAK DAĞITICI OLARAK .YANİ İLAÇ SATMAK İÇİN YİNE BİR ZEMİN İLAÇ FİRMASI İÇİN.NE KADAR HASTA VEYA TAŞIYICI KUŞ OLURSA O KADAR PARA KAZANMAK DEMEKTİR.

KİM DÜŞÜNÜYOR DOĞAYI , DENGEYİ .KİMİN UMURUNDA Kİ .TÜRKİYEDE ÇİN GRİBİ DEDİLER.AŞI MUTLAKA ŞART DEDİLER. SAĞLIK BAKANI MUHTEREM KİŞİ ,İLACIN SATIŞINA DAHİ EL ATMADI MI? HERKES AŞIYA KAMPANYASI OLMADI MI.İŞTE BU VE BENZERLERİ R A N D .

HASTALANACAK KORKUSUYLA NEREDEYSE LABORATUVARLARDA KUŞLARIMIZI BESLEYEBİLECEĞİZ.

UYAN TÜRKİYE' M

TORUNLARIMIZA BIRAKABİLECEĞİMİZ SAĞLIKLI GÜVERCİNLERİMİZ OLMAYACAK.

S A HASTANEMZDE YATMAK TA OLAN VETERİNER FAKÜLTESİ PROF DOKTORLARINDAN BİR HOCAMIZA SORDUM

HOCAM BİZLER CAMİA OLARAK BU GÜVERCİN TUTKUSU BU UGRASA GÖNÜL VERENLER İÇİN VAZGEÇILMEZ AMA SÖZ KONUSU HASTALIK OLDUGUNDA KUSLARI GÖTÜRÜP TEDAVİ ETTİREBİLECEGİMİZ YADA KUSLARIMIZIN DİLİNDEN ANLAYACAK HEKİMLERE RASTLAYAMIYORUZ BASTAN SAVULUYORUZ KUSLARIMIZIN TEDAVİSİNİ YAPACAK HEKİMLERİMİZ NEDEN YOK NEDEN BU KONUYA EGİLİM VE ÖZEN GÖSTERİLMİYOR DEDİGİMDE HOCAMIZIN SÖYLEDİGİ AYNEN SUDUR

SİZLERİN BESLEDİGİ KUSLARIN DEVLET OLARAK TİCARI BİR AMACI YOK AMA BİR TAVUK BİR HİNDİ OLMUS OLSA ETİNDEN YUMURTASINDAN FAYDALANILIR ÇÜNKÜ TİCARİ AMAÇ TASIYOR DR BULUNAMAZ NEDENİ İSE BİR DOKTORUN DEVLETE MALİYETİ MİLYARLARA BEDEL HİÇ BİR AMACI OLMAYAN GÜVERCİN İÇİN DR YETİŞTİRMEYE MASRAF ETMEYE DEGMİYOR AMA BİR AT HASTALIGI BİR SAP HASTALIGI OLDUGUNDA NEREDEYSE TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLYOR EGİLİM BU YÖNE DEDİ BÖYLESİNE DAHA ÖNEMLİ DURUMLAR VAR KEN SİZİN KUSLARINIZA İLGİ MALESEF PEK OLMUYOR DEDİ

DEDİM PEKİ HOCAM BÖYLE SÖYLÜYORSUNUZDA BİZ KUSCULAR NE YAPACAGIZ KUSLARIMIZIN SAGLIGINI NASIL KORUYACAGIZ ÇARE NEDİR DİYE SORDUGUMDA SUNLARI SÖYLEDİ YAPACAGINIZ İKİ ÖNEMLİ SEY VAR

1 KUSLARINIZIN SENELİK KORUYUCU ASILARINI YAPTIRMALISINIZ
2 KUMESLERİNİZ GAYET HAVADAR VEDE HİJYENİK OLMALI DEDİ

BİR SEY DİYEMEDİM AMA KUSLARIN NSANLAR İÇİN NE DENLİ FAYDALI ODUGUNUN DA BİLİNCİNDE KENDİSİ GİBİ DR OLAN BİR ARKADASININ KANSER OLUSUNDAN SONRA GÜVERCİN BESLEMEYE BASLAMASI TÜM ZAMAN VE SEVGİSİNİ KUSLARIYLA

PAYLASMASINDAN SONRA KANSERİ YENMİŞ OLMASINIDA GÖZLERİ DOLU DOLU OLARAK ANLATTI DEDİ DÜZGÜN YAPABİLDİGİNİZ ZAMAN BU KUS SEVGİSİ EN BÜYÜK DR DUR ÇÜNKÜ BUNU GÖRDÜM ANLADIM DEDİ
AYRICA BU VETERİNER HEKİM VE TEDAVİ ŞEKİLLERİNE DAHA DA BİLİNÇLİ BİR YAKLASIMLA SİZ ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK ADINA BAHSETTİGİM PROF DR UN KIZIDA VETERİNER FAKÜLTESİNDE PROF KENİDLERİYLE GÖRÜŞTÜM MÜSAİT OLDUKLARINDA İLETİŞİM KURDUKDAN SONRA KENDİSİNİN BENİ YÖNLENDİRECEGİ BİR PROF DR LA DA İLAÇLAR VE TEDAVİ SEKİLLERİ KONULU BİR RÖPÖRTAJ YAPACAGIM HABER BEKLİYORUM

SAYGILAR

BEN ARTIK YILDIM MUHARREM ABİ .

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLIYORUM.ÇOCUK GİBİ.TORUNLARIMA MİRASIM OLMAYACAK.MİLLET RAND PEŞİNDE .GÜVERCİNLERİM SALMONELLA DAN KURTULMUYOR.ATALARIMIN MEZARINI NASIL ZİYARET EDERİM.YAVRULARIM EN FAZLA 2 YAŞINA KADAR YAŞIYOR.DAMIZLIKLARIM TAŞIYICI.AĞLAYARAK YAZIYORUM.ÖMRÜMDE BEN BÖYLE AĞLAMADIM.YILDIM.YETER ARTIK

HERGÜN İLAÇ.

VERMEZSEM YAAŞAMIYOR.

[email protected]' Alıntı:
BEN ARTIK YILDIM MUHARREM ABİ .

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLIYORUM.ÇOCUK GİBİ.TORUNLARIMA MİRASIM OLMAYACAK.MİLLET RAND PEŞİNDE .GÜVERCİNLERİM SALMONELLA DAN KURTULMUYOR.ATALARIMIN MEZARINI NASIL ZİYARET EDERİM.YAVRULARIM EN FAZLA 2 YAŞINA KADAR YAŞIYOR.DAMIZLIKLARIM TAŞIYICI.AĞLAYARAK YAZIYORUM.ÖMRÜMDE BEN BÖYLE AĞLAMADIM.YILDIM.YETER ARTIK

HERGÜN İLAÇ.

VERMEZSEM YAAŞAMIYOR.
İNANIN ÇOK ÜZÜLDÜM TÜRKER KARDESİM TABİKİ BİZLERİN KUSLARININ BU DURUMUNU ELLERİNİ OVUSTURARAK BEKLEYENLER OLDUKCA FAZLA İSTE MALESEF YETERSİZLİGİMİZDEN DOLAYI ÇIKAR YOLU BULMAKDA ZORLANIYORUZ ZATEN BULAMADIKDA BU DURUMUN ÇÖZÜLEBLMESİNİN YOLU KENDİMCE BİRLİK BERABERLİKLE OLACAGIDIR BU DÜŞÜNCEYİ HEP TASIDIM HER ZAMANDA TASIYACAGIM İNSALLAH BİR GÜN AMACIMIZA ULASIRIZ

TASIYICI KUŞLARINA GELİNCE BELKİ SENİN İÇİN ZOR OLACAK DA HANGİSİYSE TASIYICI OLAN İMHASIDIR TEK ÇARESİ BENDE YASADIM GÜNAH ZOR AMA BASKA ÇARESİDE YOK

SAYGILAR

İstemez Tabi Para Kazanmak Icın Hastalanmalarınıda cok ıster

BU KUŞUMUN İSMİ METİN' DİR.

BABAMIN VE OĞLUMUN İSMİNİ TAŞIYOR.

SALMONELLA TAŞIYICISI .YAVRULARI DA İLAÇ İLE YAŞIYOR.

Ekli dosyalar

• PICT0036.webp
    PICT0036.webp
    574.3 KB · Görüntüleme: 2,183
YAVRULARINDAN BİR TANESİ,

Ekli dosyalar

• PICT0056.webp
    PICT0056.webp
    785.4 KB · Görüntüleme: 2,150
Geçmiş olsun Türker abi. Çok doğru şeyler yazmışsın ama ben olaya farklı açıdan bakıyorum. Bundan 30 sene 50 sene evvel böyle kimyasal ilaçlar var mıydı kuşlar için, yoktu. Eski kuşçular doğal yollarla tedavi edebiliyorlardı hastalıkları. Yeterli olmayınca da kuşlar ölüyordu. Şimdi yeni yeni hastalıklar çıkmış okuduğum kadarıyla. Yeni nesil hastalık deniyor bunlara. Durup dururken çıktığına inanmıyorum ben, çok fantastik olacak ama dediğin gibi bu işten rant sağlayan kişiler yada kurumlar kobay niyetine kuşlarla oynaya oynaya bu yeni nesil hastalıkların çıkmasına zemin hazırlamış olabilirler.

Kuşları geç daha insan canına değer verilmiyor ne dünyada ne Türkiye'de. Hayvanlara hiç mi hiç değer verilmez. Ancak bu rant saülayan kurumlara bilinçli yada bilinçsiz hizmet eden kuşçular da yok değildir elbet. Eğer bazı kuşçular hastalıkta direk kimyasal ilaçlara koşmak yerine diğer alternatif yolları deneselerdi belki durum bu noktaya kadar gelmezdi. Bu firmaları destekleyen diğer bir güç ise kuşçulara bir meta gibi görmek, onları ticaret için kullanmaktır bence. Herşeyden evvel şu sorulması lazım; niçin kuş besliyorsun? Verilecek cevap önemli, ticaret amaçlı mı, ekmek kapısı amaçlı mı, hobi için mi, sevilen bir uğraş olduğu için mi yoksa hayvan sevgisinden dolayı mı? Benim şu 1-2 ayda gözlemlediğimmalesef bir ticari mal olarak görüldüğü bu kuşların.

Hatta lafı da esirgemiyorum söylüyorum, bu forumda gördüğüm mesajlar da var. Öldür gitsin, uyut gitsin, at gitsin, uçur gitsin.. Bu insanlar nasıl kuşçular anlam veremiyorum. Hem seviyorum kuşları diyor kendine kuşçu dedirtiyor ondan sonra para etmeyecek bir yavru çıktığında hemen imha ediyor. Hesabını Allah'a verecek bu kişiler, Allah'a havalelik insan bunlar. İşte bu mantalite, bu düşünce yapısı silinmediği müddetçe ne bu rant sağlayan kurumlar biter ne de kuşçular nefes alır. Sana şunu söylüyorum Türker abi; önce kendi içimizdeki düşmanı yok etmek lazım, gerisi sonradan gelir. Eğer kuşçu kültürü bu gibi insanlardan arındırılır, geliştirilir ve güzelleştirilirse senin bahsettiğin bu sorunlar da bitecektirinan.

Son olarak şunu söylemek istiyorum! Televizyonda rahvan atlarıyla ilgili çekilen bir belgeselde, urfalı bir at sahibinin söylediği laf:
Hayvan sevmeyen kendini sevmez, kendini sevmeyen insan sevmez, insan sevmeyen Allah sevmez. Çok güzel bir laf bu ve herşeyi anlatıyor.

SALMONELLA İLE MÜCADELEDE ;

periyodik çizelge ile , SULFA GRUBU 4 GÜN

TETRASIKLIN,DOXISIKLIN,OKSITETRASIKLIN ( Bu ilaç ismi olarak ORNI...vs firma demiyorum.) 14 gün

... FLOKSASIN etkenli ilacı 10 GÜN kullanmak gerektiği kanaatindeyim.

bunları kullandığım takdirde 1995 TEN BU YANA HİÇ KUŞUM HASTALANARAK ÖLMEDİ.TEK PROBLEM 2 YAŞINDAN SONRA
TEK KUŞ ANİ ÖLÜMÜ MEVCUTTUR.BELİRTİSİZ BÜNYE İFLASI OLMAKTA DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

NEFES ALAN HER GÜVERCİN HEPİMİZİNDİR.

Günümüzde cok etkili yurtdışı kaynaklı ilaçlar var, ölüyü diriltiyorlar , fakat ulkemizde bu ilaca ulaşmak hem zor hemde ucuk fiyatlar.Eskiden ilaç kullanımı fazla yoktu, hastalanan kuş ölüyordu bir yandan doğal temizlik oluyordu güçlü olan yaşamayı hak eder hesabı.Eskiden her türlü kuş ucurulurdu ,değerli değersiz rant yoktu çoğu kumesler toprak üstündeydi ,şimdi kuşların coğu catı aralarında salmada besleniyor, taşa, kuma bile para veriyoruz, kuşlara gereken ortamı sağlıyamıyoruz, hastalıklar başgösteriyor en önemlisi bilinçsiz ilaç kullanımı.Hastalıkları yaratan ilaç firmaları değil bizleriz.

çok dogru bı konuya degınmıssın sayın abıcım turker abı sızden ogrenıcek daha cok seyımız var ...

HEPİMİZİN ÖĞRENECEĞİ O KADAR ÇOOK ŞEY VAR Kİ ..

BİR DE ÖĞRENMEK İSTESEK .

MAŞALLAH , BAREKALLAH DİYELİM. NAZAR DEĞMESİN .

VİRÜSLER; Tek hücreli erkeği ve dişisi olmayan LABORATUVAR ortamlarında geliştirilebilen mikroskobik canlılardır.
VİRÜSLER; İlaç firmalarının askerleridir.Geçmişten günümüze gelmediler.Ataları vardı,fakat geliştirildiler.Muhtemelen
daha da güçlenerek tüm Dünyaya yayılacaklardır.Kanaatindeyim.

A Ş I HERKES TEN ALINMAZ. TAŞIMA VE MUHAFAZA KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİDİR.HER ZAMAN BULABİLMELİSİNİZ . GÜNÜ GELDİĞİNDE HEMEN BULABİLMELİSİNİZ.

BULAMADIN ; KUŞLARIN TAKLA ....VİRÜSÜ VERDİN ELİNLE BİR KERE VURACAKSIN DAİM AŞIYI ..ANLADIN SEN O NU..

İTHAL İLACA VERECEK PARAM YOK BENİM.

TÜRKİYEM YETERSİZ DEĞİLDİR, İLAÇ ÜRETİMİNDE .ŞİFA BEKLERKEN 'AYETEL KÜRSİİ'MİZ DE VAR BİZİM.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

EUZU BESMELE
''Bismi'lllahir-Rahmani'r-Rahim;
''Allahü la ilahe illa Hüve'l -Hayyü'l-Kayyuüm.Lae te ' hüzuhu sinetün velae nevm. Lehü mae fi's-semaevati vemae fi'l-ard.Men ze'l-lezii yeşfeu indehü illaa biiznih.Yağlemu mae beyne eydihim ve mae halfehüm.Ve lae yuhitune bişey'in min ilmihi illa bima şae.Vesia kürsiyyühü's-semavati ve'lard.Ve la yeudühü hıfzıhüma.Ve Hüve'l-Aliyyü'l-Azim.''

AYNI ZAMANDA ''AYETEL KÜRSİİ'' NAZAR İÇİN DE ŞİFA VERİCİDİR. SEVGİ VE SAYGILARIMLA.

23 yıldır güvercin beslemekteyim babamda kuşçuydu son 2 yıla kadar ilaç nedir bilmezdim,hep doğal yollarla tedavi ederdim kuşlarımı (sarımsak,elma sirkesi,semiz otu vs.)ve çokta sağlıklılardı ama maalesefki ilaç kullanmaya başladım başlayalı kuşlarım hastalıktan kurtulmuyo benim herkeze tavsiyem kuşlarımızı doğal yollarla tedavi etmek...

AMİRİM ; AYNEN ÖYLE .KATILIYORUM.MİLLET İLAÇ SATIP PARA KAZANMA DERDİNDE..GİRMİŞ ÇARK IN İÇİNE .

HERKES , ÇORBADA KİM UMURSUYOR Kİ KUŞU MUŞU ...TABİATI,DENGEYİ..BİR DE ÇOOK BİLİYOR GİBİ ...

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE. memleketim ilaç üretiminde yetersiz değildir. RAHAT OLUN. ZORNİ ,GOMBİ ...YE İHTİYAÇ YOKTUR. :slm:

Ekli dosyalar

• DSCI0024.webp
    DSCI0024.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,067
[No message]

Ekli dosyalar

• hareketli-bayrak-donen[1].gif
    hareketli-bayrak-donen[1].gif
    74.3 KB · Görüntüleme: 1,285
HASTALIK OLMAZSA FİRMALAR NERDEN KAZANACAK YAPAY HASTALIKDA ÜRETİLİYOR BELKİDE AZ KUS BESLEYİP KÜMESİMİZİ TEMİZ TUTUP YABANCI KUS KATMAMAK GEREKKİ ZAİYAT VERMEYELİM İLAÇ KULLANMAK BİR YERİ YAPARKEN BASKA YERİDE YIKIYOR PEK DOGRU DEGİL İLAÇ KULLANMAK BANA GÖRE AMA HASTALIKLADA UGRASMANIN BASKA YOLLARIDA YOK HER HALDE

[No message]

Ekli dosyalar

• DSCI0153.webp
    DSCI0153.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,697
kuscu_marik' Alıntı:
S A HASTANEMZDE YATMAK TA OLAN VETERİNER FAKÜLTESİ PROF DOKTORLARINDAN BİR HOCAMIZA SORDUM

HOCAM BİZLER CAMİA OLARAK BU GÜVERCİN TUTKUSU BU UGRASA GÖNÜL VERENLER İÇİN VAZGEÇILMEZ AMA SÖZ KONUSU HASTALIK OLDUGUNDA KUSLARI GÖTÜRÜP TEDAVİ ETTİREBİLECEGİMİZ YADA KUSLARIMIZIN DİLİNDEN ANLAYACAK HEKİMLERE RASTLAYAMIYORUZ BASTAN SAVULUYORUZ KUSLARIMIZIN TEDAVİSİNİ YAPACAK HEKİMLERİMİZ NEDEN YOK NEDEN BU KONUYA EGİLİM VE ÖZEN GÖSTERİLMİYOR DEDİGİMDE HOCAMIZIN SÖYLEDİGİ AYNEN SUDUR

SİZLERİN BESLEDİGİ KUSLARIN DEVLET OLARAK TİCARI BİR AMACI YOK AMA BİR TAVUK BİR HİNDİ OLMUS OLSA ETİNDEN YUMURTASINDAN FAYDALANILIR ÇÜNKÜ TİCARİ AMAÇ TASIYOR DR BULUNAMAZ NEDENİ İSE BİR DOKTORUN DEVLETE MALİYETİ MİLYARLARA BEDEL HİÇ BİR AMACI OLMAYAN GÜVERCİN İÇİN DR YETİŞTİRMEYE MASRAF ETMEYE DEGMİYOR AMA BİR AT HASTALIGI BİR SAP HASTALIGI OLDUGUNDA NEREDEYSE TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLYOR EGİLİM BU YÖNE DEDİ BÖYLESİNE DAHA ÖNEMLİ DURUMLAR VAR KEN SİZİN KUSLARINIZA İLGİ MALESEF PEK OLMUYOR DEDİ

DEDİM PEKİ HOCAM BÖYLE SÖYLÜYORSUNUZDA BİZ KUSCULAR NE YAPACAGIZ KUSLARIMIZIN SAGLIGINI NASIL KORUYACAGIZ ÇARE NEDİR DİYE SORDUGUMDA SUNLARI SÖYLEDİ YAPACAGINIZ İKİ ÖNEMLİ SEY VAR

1 KUSLARINIZIN SENELİK KORUYUCU ASILARINI YAPTIRMALISINIZ
2 KUMESLERİNİZ GAYET HAVADAR VEDE HİJYENİK OLMALI DEDİ

BİR SEY DİYEMEDİM AMA KUSLARIN NSANLAR İÇİN NE DENLİ FAYDALI ODUGUNUN DA BİLİNCİNDE KENDİSİ GİBİ DR OLAN BİR ARKADASININ KANSER OLUSUNDAN SONRA GÜVERCİN BESLEMEYE BASLAMASI TÜM ZAMAN VE SEVGİSİNİ KUSLARIYLA

PAYLASMASINDAN SONRA KANSERİ YENMİŞ OLMASINIDA GÖZLERİ DOLU DOLU OLARAK ANLATTI DEDİ DÜZGÜN YAPABİLDİGİNİZ ZAMAN BU KUS SEVGİSİ EN BÜYÜK DR DUR ÇÜNKÜ BUNU GÖRDÜM ANLADIM DEDİ
AYRICA BU VETERİNER HEKİM VE TEDAVİ ŞEKİLLERİNE DAHA DA BİLİNÇLİ BİR YAKLASIMLA SİZ ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK ADINA BAHSETTİGİM PROF DR UN KIZIDA VETERİNER FAKÜLTESİNDE PROF KENİDLERİYLE GÖRÜŞTÜM MÜSAİT OLDUKLARINDA İLETİŞİM KURDUKDAN SONRA KENDİSİNİN BENİ YÖNLENDİRECEGİ BİR PROF DR LA DA İLAÇLAR VE TEDAVİ SEKİLLERİ KONULU BİR RÖPÖRTAJ YAPACAGIM HABER BEKLİYORUM

SAYGILAR

Arkadaşlar bende bir kuş sever olarak bağsetmiş olduğunuz bu ilaç firmalarına ve şağıslara hiç güven mediğim için kuşlarıma bu kişilerin ve firmaların ürettiği ilaçların hiç birini kullanmıyorum.Vitamin vereceğim zaman çocuklarımda kullanmakta olduğum vitamin ilaçından antibiyotik olarakta genta kullanıyorum.Allahıma şükürler olsun ne kendilerinde nede yavrularımda her hangi bir sorun yaşıyorum.Ne kadar doğrudur bilmiyorum fakat mantıklı olarak düşündüğümüzde Dr.ların bile kendi çocuklarında kullanmış olduğu vitamin ve antibiyotiği veriyorum.Diye bilirsinizki İnsanlarla kuşların sindirim sistemleri ynı mı fakat benim bulunduğum bölgede çok bilen yaşca çok büyük abilerimden bile daha sağlıklı kuşlar büyütüyorum.Ayrıcada dışarıdan hiç bir kuşu kümesime sokmuyorum.Belkide Tesadüftür fakat ben Bu konuda çok şanslıyım.:)

barsak kurdu , nezle ve koksidiyoz için çözüm bulmalısın.İleride tıkanabilirsin.

TETRASİKLİN, LEVASOL, KOKSIDIN YA DA SULFAMEZATIN E İHTİYAÇ DUYABİLİRSİN.(fnart)

Meraba arkadaslar.

Aranıza yenı katıldım.Yıllarca Hollandada kuş besledım ve şimdi ülkemizde tekrar kuş besliyorum.Bende ilaclar hakkında nacızhane goruslerimı yazmak istedım.

Keşke her turlu onlemı alabilsekte hic ilac kullanmasak.Ben bir şeye dikkat cekmek ıstıyorum acaba kacımız bır arkadasımızın kuslarına bakmaya gıttıgımızde,kus mezatlarına gıdıp geldıgımızde ayakkabılarımızı ve uzerımızdekı elbıselerı degıstırıp kendı kumesımıze gırıyoruz yada bır yerden yenı kus aldıgımızda o kusları garantınaya alıp her hangı bır hastalık tasıyıp taşımadıgından emın olmadan kusu kumesımıze koymuyoruz.Onceden alınacak bır kac ufak tedbır bır cok hastalıgın kumesımıze gırmesını onleyecektır.

Malesef kuslarda gorulen butun hastalıklar buna iç ve dis parazıtlerde dahıl bulaşıdır.Her ne kadar ilac kullanmak istemesekte kullanmak zorunda kaldıgımız ılacın o vırus veya hastalıga ne kadar faydalı oldugunu bilmek zorundayız.

Ulkemızde gordugum kadarı ıle bu sadece kuslar ıcın degıl kopeklerde beşeri ilaclar kullanılıyor.Acaba bu ilaclar kuslarda gorulen hastalıklar icin ne kadar faydalı oluyor,buda ayrı bir konu.

Saygılar.

ABDULLAH ARAMIZA KATILMANA ÇOK SEVİNDİM.

BEN BEŞERİ İLAÇ KULLANMAKTAYIM.ÇÖZÜME ULAŞIYORUM.DAHA KOLAY TEMİN EDİYORUM ÜSTELİK.ECZANELER 24 SAAT AÇIK.BİR DE BEŞERİ İLAÇ GÜVERCİN RESİMLİ İLAÇLARA GÖRE ÇOOK DAHA UCUZ.BU DA MADDİ YÖNÜ.

ÖNEMLİ OLAN HANGİ ETKEN MADDENİN, KAÇ GÜN KULLANILMASINI BİLMEK VE DOZAJI İYİ AYARLAMAK.

TETRASİKLİN; ORNITOSIS(BULAŞICI NEZLE İÇİN 14 GÜN)
FLOKSASİN; SALMONELLA, POX,KISIRLIK,AYAK TUTULMASI (10 GÜN SABAH-AKŞAM 1/2 TABLET )
AMOKSİSİLİN;UR (10 GÜN SABAH AKŞAM 1/2 TABLET)
NİDAZOL,FLAGYL; (DAMAKTA NOKTALAR , PAMUCUK.TRICOMANIAS) 5-7 GÜN
ERCEFURYL ;E-KOLI,KOLI BASILI (3 GÜN)

NİSTATIN; KURSAK ŞİŞKİNLİĞİ ,MANTAR, KUSMALAR (3 GÜN)

ABDULLAH MADEM HİJYENDEN VE BEŞERİ İLAÇLARDAN BAHSETTİN SENİN BU YAZ 2012 DE NASIL YAVRU ALACAĞINI HEP BERABER GÖRELİM. SENDEN BOL BOL YAVRU RESİMLERİ BEKLİYORUM ...HADİ BAKALIM. AVRUPAI ÇÖZÜMLERE İHTİYACIMIZ VAR. BEN YENİLİKLERE AÇIĞIM.

Turker ınsallah devamlı faydasınıda gorursun.Ben yıne Hollandada kulandıgım ılacları kullanmaya devam edecegım gerektıgı takdırde.Yozgatta kopek cıftlıgım var yukardada belırttıgım gıbı kopeklerdede beserı ılaclar kullanmak zorunda kalıyoruz ve pek faydasını gordugumu soyleyemem.Kuslardada bu boyle ve ben sahsen faydalı olacagını dusunmuyorum.Ayrıca yıne yukarda belırttıgım gıbı en guzelı tedbır alarak kumeslerımıze hastalık gırmesını onlemek taraftarıyım neıcee hangı ılac olursa olsun ıllakı bır yan etkısı vardır dıye dusunuyorum.Insallah yazın sızınde dedıgınız gıbı bol yavru almak kısmet olur.

[No message]

Ekli dosyalar

• hareketli-bayrak-donen[1].gif
    hareketli-bayrak-donen[1].gif
    74.3 KB · Görüntüleme: 1,672
MEVSİMSEL OLARAK HAVADAN GELEBİLECEK VİRAL HASTALIKLARDAN KUSLARIMIZI KORUMAK İÇİN TEDBİRLERİMİZİ ALALIM KÜMESLERİMİZİN HİJYENİNE HAVALANDIRMALARINA DİKKAT EDELİM KÜCÜCÜK ÖNLEMLER BÜYÜK FELAKETLERİ ÖNLEYEBİLİR KUSLARIMIZ İÇİN GEREKEN İTİNAYI GÖSTERELİM

SAYGILAR

[email protected]' Alıntı:

YA BİTERSE .İLAÇ SATILMAZSA .KOSKOCA TESİS KAPANIR.HASTALIK OLACAK Kİ , İLAÇ BOL BOL ÜRETİLSİN.BABASININ HAYRINA AÇMADI Kİ .HAYIR İŞİ YA DA KURUMU OLSA ONA DA EL ATILIR. YOLSUZLUKLA PARA KAZANILIR.DÜNYADA BUNU GÖRMÜYORMUYUZ ? LUX YAŞANTI İNSANLARI HIRSLARA GÖTÜRMEKTEDİR.DOĞRU YOLDAN ,DÜRÜSTLÜKTEN SÖZ EDEMİYORUZ .

İLACI ÜRETMİŞ ; DİYOR Kİ, GÜNÜNÜ TAKİP EDECEKSİN ÖRNEK 6 AY SONRA MUTLAKA TEKRAR BU İLACI AMA BU İLACI KULLANMAK ZORUNDASIN.RAND BUNLAR. PARA TUZAKLARI.KAZANÇ ,SENİN KUŞUNUN HİÇ BİR ŞEKİLDE O NUN İÇİN ÖNEMİ YOK.O NUN İÇİN TEK ÖNEMLİ ŞEY PARA KAZANMAK.

SÜT İLE KARIŞTIRILAN BİR İLAÇ VAR.İSİM OLMASIN.DÜZENLİ OLARAK KULLANIRSAN(PARA VERİRSEN YANİ HARAÇ VERECEĞİZ.VERMEZSEN ÖLECEKLER.HADİ VERME.) YAŞIYORLAR FAKAAT NASIL YAŞIYORLAR BİLİYORMUSUNUZ.TAŞIYICI OLARAK DAĞITICI OLARAK .YANİ İLAÇ SATMAK İÇİN YİNE BİR ZEMİN İLAÇ FİRMASI İÇİN.NE KADAR HASTA VEYA TAŞIYICI KUŞ OLURSA O KADAR PARA KAZANMAK DEMEKTİR.

KİM DÜŞÜNÜYOR DOĞAYI , DENGEYİ .KİMİN UMURUNDA Kİ .TÜRKİYEDE ÇİN GRİBİ DEDİLER.AŞI MUTLAKA ŞART DEDİLER. SAĞLIK BAKANI MUHTEREM KİŞİ ,İLACIN SATIŞINA DAHİ EL ATMADI MI? HERKES AŞIYA KAMPANYASI OLMADI MI.İŞTE BU VE BENZERLERİ R A N D .

HASTALANACAK KORKUSUYLA NEREDEYSE LABORATUVARLARDA KUŞLARIMIZI BESLEYEBİLECEĞİZ.

UYAN TÜRKİYE' M

TORUNLARIMIZA BIRAKABİLECEĞİMİZ SAĞLIKLI GÜVERCİNLERİMİZ OLMAYACAK.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri