İLAÇLAMA SONRASI HALSİZLİK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mysterio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

mysterio

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
uğur YASSI
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar benim kuşlarda bite rastladım ve forumda araştırmalarım sonucu blotic adlı ilacı aldım ve dün öğleden sonra kuşlara uyguladım ama kuşlar çok halsizleştiler ve çok durgunlar ilaçlamadan sonra ne yem yediler nede su,kuşlardan bitanesi de çok sık bi şekilde kafasını sallıyo bu kafa sallama hani gagasında pislik olur sallarya o şekilde gerçekleşiyo.Acaba bunlar olağanmıdır ve ne zaman geçer.Teşekkürler

Blotic ilacı tedarik ettikten sonra aldığım yer bana birde fıs fıs kap verdi ve bu kaba ne kadar ilaç koymam gerektiğini gösterdi 10 mg olması gerekiyo galiba ve kabın üzerini tamamen suyla doldurmamı söyledi,ve kuşun kanat altlarına bacak aralarına ve boyun bölgelerine deriyle temas edene kadar sıkmam gerektiğini söyledi.bende aynen bu süreci uyguladım.acaba ilacı biraz fazlamı kaçırdım veya çokmu sıktım?

valla bende blotic denen ilacı kullandım fakat sıkma olayın bilmiyorumda ben 5 lt suya bı kapak koydum kuşun kafası girmemek suretıyle soktum her tarafı ıslanacak şekilde ve daha sonra kuşlar ayaklarını yere vurmaya başlıyorlar oda anlaşıldığı gibi parazitlerin son çırpınışları normal şekli yada ben öyle biliyorum benim kullanış şeklim buydu selamlar

Ya ben ilacı biraz fazla koydum galiba.adamın dediği oranla senin dediğin oran çok farklı,acaba fazla ilacın çok büyük etkileri olurmu.

hasan_22' Alıntı:
valla bende blotic denen ilacı kullandım fakat sıkma olayın bilmiyorumda ben 5 lt suya bı kapak koydum kuşun kafası girmemek suretıyle soktum her tarafı ıslanacak şekilde ve daha sonra kuşlar ayaklarını yere vurmaya başlıyorlar oda anlaşıldığı gibi parazitlerin son çırpınışları normal şekli yada ben öyle biliyorum benim kullanış şeklim buydu selamlar

Bende bu şekilde kullanıyorum, fısfıs yapınca, göze ve nefesine zarar vermiş olabilirsin, birde bu işlemi yaparken eldiven kullanın, bu blotic kullanmak istemeyenler, ardap marka sprey var, onu kuşa püskürtebilirler, bu daha az zararlı, kuşlar varken kümesede sıkılabilir.Yanlızca suluk ve yemliği kümesten alın.

usta kuslara sen normal suyla bi yıka dısarı günese sal kutulansın acele et.
Saygılar...

merhabalar,dozun fazla olduğunu kanat altına bakarak anlayabilirsin,kızarıklık ve sarımsı yaralar oluşur, birdahaki sefere sen kafasını avucuna alıp denersen daha sağlıklı olur yani 2 kişiyle :slm:

Keşke aldığım adama güvenmeyip forumda sorsaydım,dozajı felan neyse arkadaşlar öğrenmiş oldum çok teşekkürler.
Kuşlar bugün biraz yemlerini yediler su içtiler ama kafa sallama olayı 2 tanesinde devam ediyo geçicidir inşallah.Yarında geçmesse önerebileceğiniz bişey varmı.

merhabalar, sprey sıkarken agzına ve burnuna deymiş olmalı, sinir sistemine etki etmiş olabilir,antibiyotik ilacın varsa yada sarımsak verirsen belki düzelebilir,ben at sineği olmadıkça blotik kullanmama kanısındayım,neguvan toz kullanmanı tavsiye ederim, :slm:

Sarmısağı ağızdan veriyoruz dimi,uygulama şeklini anlatırmısın.Dün mahalledekiler bitane miski bulmuşlar bana getirdiler ondada bit vardı ayrı kümesim olmadığı için onuda kümese koymadan ilaçlamak istedim ve sizin tariflerinize göre ilaçladım,bu sabah baktığımda kuş ayaklarını yere vurup duruyodu ama aynı kafa sallama olayını bundada görüyorum sanırım bu hareketi kaşıntıdan dolayı yapıyolar.

Aynı kafa sallama benim kuşlarımdada oldu 2 gün kafa sallıyorlar sonra düzeliyorlar. Benim uygulama şeklimde 400 ml su içerisine ilacın 4/3 ünü yani yarısından fazlasını döküp üstünü su ile tamamladım süt gibi bembeyaz oluyor. Birer fıs kanat altlarına 2 fıs kuyruğa 1 fıs ayak aralına . İlacı sıktından sonra bir müdded kuşu yere bırakmayıp ilacın emilmesini bekledim tek telekte hiçyoksa 100 tane bit vardı şimdi 1 tane bile kalmamış fakat bu siprey kan emen at sineklerine fayda etmiyor doz okadar yoğun olmasına rağmen gitmediler denemek için bir kuşuda komple ilaçlı suya daldırdım ama nafile. Blotic güvercinler için iyi bir çözüm değil birdahaki sefere ardap deneyeceğim.

dönek güvercinimvar pusup gözerini 10sn aralıgıyla kapatıp açıyo.tüylerini kabartıyor .ve gün geçtikçe zayıflıyyor ne yapmalıyım

Geri