ilaçlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adige55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

adige55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ensar haktan
Meslek
callcenter
İlgi Alanı
Diğer
s.aleyküm değerli kardeşlerim abilerim sadece baska besleyicisiyim kuşlarımı ilaçlamam gerekıyor bolfomu kullanayım bloticmi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kesinlikle blotic kullanmanı tavsiye ediyorum daha dün ilaçladım mükemmel sonuç aldım

arkadaşlar blotic i kuşlarda kullanırken 1 litre suya kaç gr veya kaç cc konulacağını iyi öğrenmeden ilaçlama yapmayın ve en önemlisi de altında et yavrusu olanları bu ilaçlamadan muaf tutun.Ben altında yeni kazık tüyleri çıkmış yavrusu olan kuşları ilaçladığımda 1 takım çok güzel yavrular kaybetttim.Muaf tutulan kuşlarınızı opigal5 toz ilaç ile ilaçlayınız.

0,5 LT lik su dolu pet şişeye bir çay kaşığı blotic koy, güzelce çalkala, sonrasında bir sprey (camsil spreyi olabilir) şişeye dök, kuşların dışarıda gezerken, dip köşe her yere güzelce sık, yavru olan follukların ön kısımda çıkıntı var ise sadece oraya sık, ilaçlama yaparken kümes kapın kapalı olsun, 10 dk sonra kümesi aç havalandır, işlem tamam. (Eline aldığında bit gördüğün kuş olursa, kuşun kafasına gelmeyecek şekilde sırtın, kanat altlarına ve kuyruğuna direk sık, kuşu yere bırak, kuş başta azer bülbül gibi titremeye başlayacak sonrasında silkelenecek gagası ile kalanları temizleyecek, (kuşun bu işlemleri yaptığı yere gidip dikkatli bakarsan bitleri yerde ölü olarak görebilirsin) ve rahatlayacak, sonrasında hava sıcaksa, kuşun leğende yıkanmasına müsade edersen, bitten eser kalmaz. İçme sularına karıştırmanı kesinlikle önermem, içme sularına sirke karıştır, o da iç dezenfekteyi yapar. işlem tamamlanır.

guvercin bakmaya baslayali 1 yil oldu.opigal 5 adli toz ilaci kullanarak av kopegimzi ve guvercinlerimi babamin cin tavuklarini kuslarin kafalarina gozune ilac gelmeyecek sekilde guzelce ilacliyorum.kopekte kene ve biti kuslarda biti olduruyor.Etkili bi ilac.guvercinlerin suyuna da elma sirkesi karistirmanizi ya da limon sikmanizi oneririm bu sekilde kuslarda olusabilecek hastaliklari engellersiniz belli bir oranda cunku bakteriler asidik ortami sevmiyor.bunun disinda baska bi ilac kullanmiyorum.siz de uygulayabilirsiniz.sadece opigal5 i kusun her yerine ulastirmaniz gerekiyor.bunun disinda kuslarin banyo yaprigi suya elma sirkesi ekleyerek dis parazit gelmemesini saglayabilirsiniz. Bunlar benim kullandigim yontemler herkesin kendi yontemleri vardir.

Kesinlikle BLOTİC fakat kullanmasını bilmiyoarsan öğrenmelisin abi (: çok tehlikeli hem kuşlar için hem senin için.toz ilaç kullanma abi çünkü kuşlar kanat çırptıkları zaman tozlar kalar kuşların solunum yollarını etkiler.

blatic duymustum gecen hafta arkdasın kusları zıyaretıne gıttıgımde 50 tane kusunu tek tek 5lt kovaya kafası suya gırmıcek sekılde ılacladı ve kuslar bır zamandan sonra tepınmeye basladılar bunu uygulucam tiyoları aldım sıvı olarak cam şişede satılıyor bir ömür gider zaten yılda 2 kere yapıldımı yeterlı bılgı ve paylasımlarınız için çok tesekkur edıyorum bol yavrulu sezonlar arkdaslar

kuşlarınızı opigal5 dış parazit toz ilaçı kullanırken tabikide kümes dışında yapmalısınız. her şey 1 tl olan züccaciyecilerden büyükçe bir tuzluk alıp tuzluğun içine opigal5 i doldurun. kümesten aldığın kuşun sırtına kanatlarının ve kuyruklarının altına ve üstüne her döktüğümde, döktüğüm yeri toz ilaç nüfus etsin diye ovalarım. sonra kuşu yere bırakır kuşta silkinince toz ilaç kümes dışında kalır.

göz neslesi

merhaba

mavi baska yavru kızmasının bir gözünda kızarmalar başlamış göz nezleesi olacak belli kuş hangi lacı kullanmamı tavsiye edersiniz formlarda 10 tane ilaç onerılıyor ama bunlardan bır tanesı etkılı olmalı yardımınızı rıca ederım hayırlı günler

Geri