İlerlere gidiyorlar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese merhaba;
1 ay önce kar nedeniyle çatıya konamayan tipim kaybolmuştu.2 hafta önce geri geldi ve eşini hala unutmamış.Tipi 1 haftadır uçuyorum.Eşiyle birlikte ilerde uçuyor.Bunları hiç göremiyorum,yarım saat sonra tekrar geliyorlar.Yerde korkabileceği birşey yok.Poşette sallamıyorum.Yeni kuş alıştırıcam ama ileriye götürcekler ve kaybedicek diye diğerlerini salmıyorum.
1-)Tavsiyeleriniz nelerdir?
2-)Tip ve eşinin kanadını bantlayıp 1 ay salmazsam tekrar saldığımda yine aynı şey olurmu?
3-)Eski yerine gidiyor olabilir mi ?
Şimdiden herkese teşekkürler.

daha öncede bu tip durumlarla karşılaştım. Büyük ihtimal eski yerine geri gidiyordur. Belki orada eşi bile vardır. Benim bir kuş böyle gidip gelirken yanında 2 tanede kuş getirmişti, başka bir kuşsa hiç geri dönmemişti. Bence yumurtlayana kadar kanatlarını bantlayın. Yumurtladıktan sonra tekrar uçurabilirsiniz.

Teşekkür ederim abi.En iyisi öyle olcak.Kuş damar geri geldi ama heralde orda eşe attılar.En iyisi yumurta aldıktan sonra uçurayım.

Bende arkadaşlara katılıyorum başka bir yerde yakalınıp eşe atılmış olabilir ancak bana göre 1-2 hafta hiç uçurmazsan yada eşiyle değilde başka güvendiğin kuşlarınla uçurup kısa süre uçmasını sağlayabilirsen gene 1-2 haftaya alışır dalıcı kuşlarla uçur 15 dk sonra pırıltı ver daha ilerlere gidemeden dönmek zorunda kalır. tabi bu benim nacizane fikrim. hadi kolay gelsin:

kuşları eşe eş uçurursan böyle açılmaları normaldir. kuşları eşe eş atma havada ozaman çatının üstünde dolaşırlar. tipin erkeğini atın havaya yanınada baska bir kus atın ucurun bir süre sonra dişisini aşagıdan gösterin erkegi iner hemen. yada dişisinin kanadını bantlayın . eger ozaman erkek hala ilerlere gidiyorsa bir süre bantta tutun 1 hafta gibi sonra hafiif ucurum açılmaya basladıgında pırıltı verın açılmalarına musade etmeyın.

eşe eş ucan kuslar sehir turuna çıkabilirlerr xD

arkadaşların dediklerine ilave olarak ben de ; aç olarak uçurmanı tavsiye ederim çok iyi sonuç alacağını düşünüyorum kolay gelsin

Hepinize çok teşekkür ederim.1 hafta bantlı tutcam tipi.1 hafta sonra sadece tipi salıcam ileri gitmesine izin vermicem pırıltı çakcam.Eşi bantlı kalcak.Eğerki ilerlere gitmezse 1-2 hafta sonrada eşini salarım.
Teşekkürler..

eşe eş uçan kuşlar daima açılırlar bunu unutma xD

Aynen Ekrem abi çok saol.Bugün dişiyi bantlayıp erkeği saldım.Bu sefer istediğim gibi uçtular.

hakanfiliz' Alıntı:
Aynen Ekrem abi çok saol.Bugün dişiyi bantlayıp erkeği saldım.Bu sefer istediğim gibi uçtular.

bu işi selanikcilerden öğrendim. erkeği uçuruyosan dişiyi salmıcan dişiy iuçuruyosan erkeği salmıcan yoksa eş olurlarken zevke gelip yerde duran kalkınca vur kanadı üsküdara diyoo xD kuşları aşırıyo çok uyuzluk oluyo. dişinin kanat banklı durursa erkek daima çatının çevresinde uçar biyere ayrılmaz.

Geri