Ilginc bir hikaye ve yardim cagrisi ANKARA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kennymo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kennymo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kenny Mo
Meslek
Ogrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Oncelikle herkese iyi aksamlar diliyorum.

Gecenlerde evimin onunde memesinde sorun olan disi bir kediyi veterinere goturdum ve veterinerin tavsiyeleri dogrultusunda 10 gun boyunca antibiyotik/sicak kompres ile memesindeki apseyi indirerek ve besleyerek saglikli duruma getirdim.

10. gunde eve gelirken bakimini yaptigim bu kedinin bir guvercin yakaladigini gordum ve hemen guvercini kedinin ellerinden kurtardim, ama guvercinin de teslim olmaya niyeti yoktu, oldugu yerde (belki de bilincsizce?) pencelerini cikartarak kedinin uzerine dogru yerden yerden ucuyordu. Cesur bir hayvan!

Hemen veterinere goturdum, bir gun orada kaldi, boynunda boydan boya dikis var ve kursagi da disari cikmis, o da dikilmis. Veteriner bu tedaviyi 100 milyona gerceklestirdi, hayvani gercekten iyi edebildiyse helal olsun bu para, cok umrumda degil.

2 gun boyunca sekerli su vermemi soyledi bu gunun sonunda da bulgur vermemi soyledi (dikisleri oldugu icin 2 gun bulgur yemesin dedi)... 10 gun sonunda kendine gelecegini ve 1 ay icerisinde de tamamen iyilesecegini soyledi. Su anda evde, bir kedi tasima sepetinde, yarin ona buyuk bir karton kutu bulacagim.

Tecrubelerinize dayanarak size danismak istiyorum, yapabilecegim baska bir sey var mi? Daha da onemlisi, bu ergen guvercine bakabilecek yeri olan var mi? Ankara Bahceli'de zemin katta 2 odali bir evde yasiyorum ve evde 2 adet kedi var... Amacim ne guvercinin ne kedilerin strese girmemesi... Ote yandan guvercin besleme konusunda tecrubeli degilim bu kritik donemde ona iyi bakabilecek birisi var mi?

Sevgi ve saygilarimla....

selamunaleykum serkan bey
yasadiklariniz gercekten cok ilginc ayrica sizi duyarliligizdan dolayi teprik ediyorum umarim en kisa zamanda bir arkadasimiz gonullu olarak bakiciligini uslenir guvercinin
kuscular org hos geldiniz
saygilarla

helal olsun..

valla kardeşim senin gibi insanların bu dönemde olması beni mutlu etti umarım kedin ve kuşun iyileşir bence sen kuşa uçana kadar bak sonrada salarsın zaten evcilse o kendine yeni bir yuva bulur evcil degilsede kendi soydaşları zaten dışarda onu bekliyodur saygılar.

bravo serkan bey hiç üşenmeyip veterinere de götürmüşsünüz aslında okadar da para almaması lazımdı sizin evcil güvercininiz değilmiş sonuçta...bence siz ona büyük bir kutu bulun beyaz eşyacılardan çamaşır makinesi kutusu gibi bşy bulabilirsiniz. içine gazetesini serin devrilmeyecek bir kaba su ve yem koyun ( bulgurdan sonra ulustan gidip güvercin yemi alabilirsiniz az miktarda ) daha çabuk toparlar diye düşünüyorum...bir de tabi kedilerden uzak bir yerde tutacağınız bu kutunun etrafına pencereler açın küçük küçük hem uçmaya çalışarak kendine zarar vermez hem de hava almış olur...

Merhaba Arkadaslar,

Oncelikle yorumlariniz icin tesekkur ederim. Merak eden olur diye Kursak'in durumunu yazmak istedim. Ameliyatindan 3 gun gecti, artik yavastan yemek (bulgur) koymaya basladim onune 2. gunden itibaren. Suyunu da koyuyorum yalniz ilginc bir sekilde ya su kabina ya da yemek kabina yapiyor kakasini... Yemeginden yiyor mu emin olamiyorum, kakasi bazen yesil ve sulu bazen de siyah/beyaz karisik kati sekilde cikiyor... Bu arada hindistan cevizi rendesi gibi tuyleri dokuluyor... ama bu dikisle alakli diye dusunuyorum? ya da tuy mu degistiriyor nedir:)

Son olarak ben bu hayvana bulgur'dan daha kaliteli ve onu iyi besleyecek ne yedirebilirim? Bende kaldigi surece krallar gibi yasasin istiyorum sonrasinda onu zorlu bir kis bekliyor cunku:)

Sevgiler, saygilar...

Bu arada biti kanlandi, altini temizlemek istedigimde garip sesler cikartip kanat ve gaga atiyor bana:)

benim bildiğim tek yer ulusta olduğu için orayı tavsiye edeceğim Ankara'daymışsınız madem. heykelin yukarısına doğru yürüyüp (anafartalara doğru)sağa dönün karşıda aktarlar, baharatçılar var ayrıca hayvan çarşısı var kuş, balık, güvercin vs satılıyor...oradan güvercin karışığı ve kırık bulgur veya ördek yemi olarak satılan mısırlı yağlı bir yem alıp karışık verebilirsiniz çok pahalı olmaz en fazla 3-4 tl...çok besleyici olur diye tahmin ediyorum...:)

kırık bulgur yazmışım pardon kırık buğday :)

Merhabalar,

Elimden gelen her seyi yapmama ragmen Kursak bey'i bu sabah kaybettik. O kucucuk bedeniyle onca yaraya ve dikise dayanmaya calisti ama gucu yetmedi garibimin herhalde. Ilk anda mudahelede bulunmamak, 4-5 gun aci cekmesinden daha mi iyiydi acaba diye icim icimi yedi tum gun boyunca. Sabah cansiz bedenini buldugumda boynunu yana bukmus, gozleri acik, sanki aglamis gibi hafif damlalar vardi. Cok uzuldum, cok...

Gokyuzunde ucmak nasip olmadi ama belki cennette istedigi gibi ucar... Yardim eden herkese cok tesekkur ediyorum.

Aslında o veteriner o kuşa hiç müdahale etmeden uyutacaktı o kuşu.10 Tane kuşumu kedi kaptı bugüne kadar hiç birisi yaşamadı,en fazla yaşayan 3 gün, bilmem kedinin salyasında bir madde (zehirli) var ondan ölüyor diyende oldu ödü patlayıp ölür diyende oldu,bildiğim şu bu memlekette kuşçuluğa verilen değerde ortada,veterinerim diye diplomayı asan sonrada daha kuşun tüyünden haberi olmayanlarda ortada.Yazık olmuş çok üzüldüm şahsen, genede elinizden geleni yapmışsınız tamamen veterinerin suçu......bilgisizlik....

O kuşun ölmesi yarasının büyüklüğüyle dikişiyle alakalı değil.Ben çevremde ne kuşçular görüyorumki adam atmaca vuran kuşu ameliyat ediyor,yabani kuştan kursak alıp kendi kuşuna dikenimi,kanadını komple kesenimi,tümör kesenlerimi,neler neler ama tasvip etmiyorum tabiki,ve soruyorum neden başka bir yırtıcının atmaca şahin vs. yaraladığı kuş ölmüyorda kedinin hafif yaralamasıyla ölüyor bu araştırılması açıklanması gereken bir konu buda bilimsel veri ister.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir ve eminimki bu konudan benim sizin gibi çok müzdarip olanlar vardır.
15 yıl evvel çok büyük paralara satın aldığım bir çift kuşumu evin bahçesine kümesime koydum,artık işim gücüm bu kuşları seyretmek olmuştu,bir ara çayımı doldurmak için eve girdim tam çıktığımda kuş kedinin ağzında ve zar zor kovalayıp aldım ağzından,çok küçük bir yarası vardı kursağında,hemen apar topar taksiyle veterinere götürdüm dikti ve mavi bir dezafektan sıktı yarayı tertemiz yaptı ben çok sevinçliydim hiç birşey olmaz bundan yarası küçük dedi.Ama bir gariplik hissttim ben, kuş sürekli kafasını arkasına doğru çekiyordu.Kursağını sanki bu fener kuyruk süs kuşları gibi geri çekip şişiriyordu ve 3.gün öldü...
Amcadan tekrar gidip bir erkek daha satın aldım biraz daha ucuza verdi 500 tl.ne gariptirki oturduğum binanın toprak sahibi aynı zamanda yöneticisi olan hacı dayım fare zehiri atmış en üst kattan bahçeye kuşlarım hep öldü.:(((

Geri