İlginç bir olay!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yavuzcuhadar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yavuz çuhadar
Meslek
spor giyim
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bana ilginç geldi,paylaşmak istedim.

25 Mayıs Çarşamba günü Ömerli'de sakin bir yolda arabayla geçerken yol kenarından yürüyen açık renkli,paçalı güzel bir güvercin gördüm.Kedi köpek yemesin güzel kuşu diye yakalamak istedim kısa mesafeli uçuşlarla kaçtı benden ama uzun otların arasına girince yakaladım.Bundan 20 sene önce 15 yaşlarındayken bahçemizde çok amatörce kısa süreli olarak 10 tane kadar güvercin beslemiştim.Bir koli bulup eve getirdim.Evim 5. katta,kullanmadığımız 70 ekran tv için camlı bir sehpamız vardı.Onu balkona koyup,kuşuda kanatlarını hafif bantlayıp balkona saldım.Ekmek,buğday ve suyunu verip 3 gün balkonda besledim ama Cumartesi günü bu foruma girip biraz bilgi edinince balkonda tek güvercin beslemenin zorluklarını görünce kuşun kanatlarını açıp saldım ama Pazar günü öğleden sonra geri döndü :) Hem çok şaşırdım hemde sevindim..Güvercin artık bizim ve kaçacağınıda sanmam,bu akşam döndüğümde de yerindeydi.Bana ne tavsiye edersiniz? Bir eş almalımıyım? 2 adet güvercinden fazlasını asla düşünmüyorum.

Rengi ve ırkına uygun bir eş alıp besleyin.. En azındanonlara bakarken stresiniz azalır.. selamlar..

demek iyi bakmışsınız yerinden memnunnuş.. etrafıda görüp evini öğrenmiş sanırım.. kuşun cinsi nedir ?

İyi mi baktım bilmiyorum ama aç susuz bırakmadım.1 metrelik duvardan etrafıda görmedi aslında.O kadar zayıfım ki bu konuda inanın cinsini bile bilmiyorum.Öğrenirim veya foto eklerim.

peki üstadım hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz :)

Yavuz bey bir resmini ekleyin bakalım yardımcı olalım size

Kuş bunun hemen hemen aynısı

Ekli dosyalar

• imagesCAHIJ8P6.webp
    imagesCAHIJ8P6.webp
    8.2 KB · Görüntüleme: 1,693
abi bahsettiğin kuş gök kanat yada kuyrukta beyazlık varmı bide kuşun dişi yada erkekmi olduğunu biliyormusunuz

Bunun tam olarak aynısı.Kuyruğuna akşam tekrar bakarım.Biraz anlayan bir arkadaşım var gagasından tutup çekti dişi olduğunu söyledi..

Gagadan tutup aşağı sallayıp bakma ile tespiti biz taaaaaaa çocukken yapardık yok gıdığına bakıp söylediyse okey

thundereblue' Alıntı:
Gagadan tutup aşağı sallayıp bakma ile tespiti biz taaaaaaa çocukken yapardık yok gıdığına bakıp söylediyse okey

Valla ben hiç anlamam ama bencede dişi.Erkekler daha iri ve duruşları gösterişli oluyor diye biliyorum.

sabuni Dir Bu Abicim ;)

Balkonda tek başına iki üç gün boyunda beslediğiniz bir güvercinin geri dönmesi gerçekten çok ilginç olmuş , sanırım kuşa çok iyi bakmışsınız ve yerinden memnunmuş ki geri gelmiş. Dişi mi erkek mi olduğunu öğrenip bir eş alırsanız göz zevkiniz ve kuş adına daha iyi olacaktır .. Zaten herkez kuşçuluğa böyle başlar, ileride yavruları olup kuşlar çoğaldı mı iyice merakınız artacağınıza eminim :)
Saygılar..

Balkonda tek başına iki üç gün boyunda beslediğiniz bir güvercinin geri dönmesi gerçekten çok ilginç olmuş , sanırım kuşa çok iyi bakmışsınız ve yerinden memnunmuş ki geri gelmiş. Dişi mi erkek mi olduğunu öğrenip bir eş alırsanız göz zevkiniz ve kuş adına daha iyi olacaktır .. Zaten herkez kuşçuluğa böyle başlar, ileride yavruları olup kuşlar çoğaldı mı iyice merakınız artacağınıza eminim :)
Saygılar..

bu kuş oyun kuşuıdur taklacı mardin denilen kuştur eger oyunluysa yanına eş al yavrularını satarsın :)

bence hıc bulaşmayın guvercın besleyen bırıne verın baksın etrafınızda ıllakı vardır 2 kusla olmuyor ıllakı ılerde cogalıyor bence hıc geregı yok bırakın gıtsın

Abi önce selamlar bu kuş mavi mardine benziyo bence 3 günde alışması normaldir ona kesinlikle bir çift almalısın :evet:

Geri