Ilginc durumlar..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Her kuscu bazen ilginc olaylar yasar , misal bir erkek kusun bir erkege binmesi veya yavrulara babasi ve anasi haricinde bir baska kusunda yavruya sahiplenmesi gibi ilginc olaylar.
Bu baslik altinda tecrubelerinizi paylasirsaniz hepmizde bir nevi eylenmis oluruz (:

oncelikle ben yazayim birtane.

Benim kumesim 2 gozlu yani ikiye ayrilik.Bir tarafinda ucan kuslarim var diger tarafinda damizliklar felan.
Simdi bir tarafta benim bir cift kusumun 1 cift yavrulari var daha 2 haftalik.Hergun ucurdugum kuslar var , duzenli olarak ucurdugum 1 kus var Beyaz 5 aylik felan kendisi bir Erkek ve esi yok.3-4 gun once ilginc bir olayla karsilastim , kuslari yemlerken bu Beyaz kumesin diger tarafina daldi ve yavrularin ustune yatti.Sonra yavrularin babasi gelerek bunu kovamaya calisti ama kus yavrulari sahiplenmek istedi diye dusundum.Aldim beyazi disari firlattim sonra hemen geri uctu yuvaya , yine kavga felan..aradan 1 gun gecti yine ayni durum , baktim yavrularin kafalarini oksuyor , bende kardes sevgisidir (kardesini atmaca kapmisti) kendi kardesini ozluyordur felan diye dusunmeye basladim..fazlada ustune varmadim ama yavrularin babasi geldigi zaman bogusma oluyordu yavrulkarda altta eziliyordu hemen kusu kapip disari atiyordum ama sonra hemen geri geldiginden dolayi kumesin diger tarafina kapatiyordum bu kusu.Neyse Dun tekrar hepsini yemlerken kus yem yedikten sonra tekrar yavrulara yoneldi.dedim icimden simdi iyicene bakacagim yavrulara ne yapiyor diye ve sok oldum.Bu kus 2 haftalik yavrulara tecavuz ediyordu , kuslarin ustune yatip sinsice tecavuz ediyordu.Neden boyle yaptigini anlamiyorum , cunku ciftlessin diye yanina ben 2-3 gun bir disi attim ama ciftlesmedi o kusla akli surekli o yavrularda.
Lan senin pipini keserim dedim adam ol dedim bakacagiz artik bir caresine :haha:

Umarim sizde boyle ilginc tecrubelerinizi paylasirsiniz , saygilarimi iletir kalin saglicakla.

İlginç bir olay bir ara bizde de var dı ama ne nedenle gidiyordu bilmiyorum sonra bi kuşla eş oldu bıraktı yavrların yanına gitmeyi

merhabalar bir anımı anlatayım,ikinci kuş besleme girişimimdi ancak kuşlardan hiç anlamazdım kardeşim yolda bir arap aynalı yakalamış hafta sonuda dışkapıdan ona eş almıştık adama 3 kez dişimi amca diye sormuş garantiye almıştık kuşları yuvaya koyduk haftasında eş aldılar arap irice bir erkekti üstüne çıkıyor sonrada çırpınıyorlardı 1 ay sonra arap kaçtığında gök dişinin yabanilere nasıl öttüğünü gördüğümüzde helede DİŞİ aldığımızda hemen yumurtlattığında gülmekten yerlere yattığımızı anımsarım aylarca tecavüze maruz kalmıştı yazık :ckmk: .Ancak iki erkeği eşleyip yumurta çekip çokda güzel yavru alanlarıda bilirim :slm:

ali kardeş gerçekten okurken çok komiğime gitti helede tecavüz ediyor dediğiniz yer:D kuşlardada böyle sapıklar var demekki neyse ceza vermeyin daha küçük aklı yetmiyor:D şaka bir yana gerçekten ilginç bir durum küçük yavruların büyük kuşlarla eşleştiğini çok gördümde bu çok acayip kolay gelsin sağlıcakla kalın...

Bende anlatayım anılarımdan bir tanesini 1 çift sığırcık almıştım pazardan adam dişi erk dedi ama eş değillerdi kavga ediolardı herneyse ben kapayım dedim bunları eşe ve eş oldular.Kime gösterdiyse erk dişi bunlar dediler.Bende bekledim 1 - 1,5 ay çöp topladılar ama yumurtlamadılar sonra avareden 1 dişi arap kelebek yakaladım.Dişi sandığım sığırcık onla eş oldu diğer erk bozuldu ve 2 3 gün ağladı çapak tutu desem yeri var ama hastalık değil bi akşam üstü kalktı gidiş o gidiş bir daha da gelmedi. :D

salih kardeş sen bir sığırcık kuşuyla farklı bir tür olan kelebek güvercininin eş olduğunumu söylüyorsun yoksa benmi yanlış anladım? gerçekten ilginçten fazla inanılmaz bir olay daha sonra ne oldu pekiyi?

bende bir anımı anlatmak istiyorum:
benim bir dumanlı ile mavi vardı bunlar eştiler neyse yavruları cıktı mavi erkekti ve kümesimdeki arap ile eş oldular yavrusu olduğu halde neyse birgün kümese giderken kapının camından seyrettim dişi olan dumanlı yani aldatılan yavruya kustu sonra yuvalıktan cıktı ardından mavinin sonradan eş olduğu arap yuvalığa girdi ve kendi yavrusu olmamasına rağmen yavruya kustu cok şaşırdım o günden sonra dumanlı mavi ve arap yavruyu besledi yavruyu bir hafta sonra ölü buldum birde baktım kursağı batlamış artık nasıl besledilerse:)

merhabalar,gerçekten sığırcık bir güvercin cinsimi,renk olarakmı diyorsunuz crazy arkadaş bu daha ilginç doğrusu :haha: cevap yazarsan sevinirim :slm:

Bizim burda şeş kelebeğin fazla beyaz olursa sığırcık diyorlar. BUrsa:D

bir tanede ben yazayım ama buna cevapta vermenizi isterim..

yerli sabuni dişi yumurtladı kuluçka falan yavrular çıktı.yavrularada çok iyi bakıyordu sonra yavrular tüylenmeye başladı. anne kuş daha yeme bile düşmemiş yavrusunun ağzına kustu sonra yavrunun üstüne çıktı çiftleşmeye çalıştı

Çocukluk yıllarımda bir sütbeyaz erkek taklacı ile birtane kırkanat Arap dişim vardı, bunlar ilk kuşlarımdan yani, ozaman üç beş kuşa ancak sahibim kuş bulmak yada temin etmek çokkalay değildi belki, bu günlerdeki kadar .
Neyse bu iki kuştan bir silik arap yavru büyüttüm yavru çatıya çıktı anne ve baba da yanında bende keyifle izliyorum çok ta mutluoluyorum, yavruları ile beraber onları izleyince , ben bunları izlerken kargasesine yakın bir ses geldi ve birden kuşlar telaşla uçup kaçışmaya başladı , ne olduğunu anlamaya çalışırken yeni büyüyen yavruyu bir atmacanın önüne katıp kovaladığını gördüm, bu durum bana okadar zor geldiki imkanım olsa uçup yavruyu kurtaracağım belkii, Bu kovalamaca sürerken anne arap ve baba beyazda çaprazdan atmacanın önünden hızlı dalışlar yapıyor atmacanın yönünü değiştirmesi için çaba harcıyordu, atmaca bir müdet sonra babanın peşine düştü, onu kovalamaya başladı , bu sefer de dişisi erkeği kovalayan atmacanın önünden yine hızla çapraz dalışlar yaparak bir müddet te böyle mücadele ettiler, bu anlattıklarım çok kısa bir süre içinde ve okadar hızklı olduki insan olsa düşünmek için biraz zaman ayırması lazım .
Belki içgüdüsel olarak böyle bir davranış içine girip bir birlerini müdafaa ettiler atmacaya karşı . Sonuçta atmaca kuşların birini kapmayı dahi başaramadı ve kuşlar çatıya sağ sağlim indi .. Daha sonra bu taz bir durum la yıllardır karşılaşmadım .. sizlerle paylaşmak istedim bu konu başlığı altında .. selamlar.ŞEREF

1 ay 3 haftalik canak yavrularin ciftlesmesini gordum ya bugun artik dunya dursa sasmam.
Ayrica benim kumeste 3 tane bosta disi var , birde bir cift arap ile yanar doner var ve 4 gunluk yavrulari var.
Arap olani erkek , bu erkek hem kendi esine biniyor , hem bir cakmakliya biniyor , hem bir boza biniyor , hem miskiye biniyor ..ve bunlari goren diger baska bir diside Arapa sulanmaya basladi ama arap bunu tiye almiyor :haha:
Yani istese 5 tane disi kusla binisebiliyor (: , bazen hepsi folluga girmeye calisiyorlar hepsi birbirine giriyor :haha:
Cok acayip birsey..

Selamlar bende başımdan geçen bir olayı anlatayım.

Ben kışın kuşlara tüyde olduklarından yavru çıkrttırmam onun yerine yumurtladıklarında yumurtalarını alır ispenç dediğimizküçük tavukların yumurtalarından koyar onları çıkartırır sonrada ampul ışığında kendim bakarım.
yine bi gün kuşların altına koydum 21 gün geçti çıktı yumurtalar.Civcivleri almadan kuşları doyurayım öyle alırım altından hem kuş kalkmış olur dedim.Kuşları yemledim ve civcivleri çıkarttığım yavru delisi dişi kaplanım yemi yedi suyu çekti gitti civcivlere kusmaya çalışıyo.Bende ellemedim seyretmeye başladım civcivin birine kusmaya çalışırken hayvanın ağzı burnu maya oldu.Sonrada altından aldım.Buda böyle bir ilginç hikaye. :evet: :evet: :evet:

Ekli dosyalar

• DSC00800.webp
    DSC00800.webp
    93.3 KB · Görüntüleme: 1,156
selam bende bi olay anlatayim esli bir cift elmabas kelebek yakalamistim iri bi erkek ufak bi disi ama sonradan baktigimda ufak olan da erkek cikti inanamazsiniz bu kadar kücük bi erkek herneyse kümeste ne kadar yawru warsa basladi bunlar beslemeye gecen ay 14 tane yawru wardi 14 ünüde beslediler annesi we babasi haric

arkdaşlar bende bi olay anlatıyım başımdan geçen ama benimki komik deil üzücü bi tane şekeri aldım süper oyunlu bir kuş hemen kantlrını yoldum baş celenkleri neyse eşi yumurtladı bende kaldırdım şekeriyi kuş 2
3 saat uçtu ama 5 gün karşı çatıda yatı 6 gün mrtılar kuuşu o çatıda yemiş sanırım benim kümesi beyenmedi yada hakir gördü 1,5 2 ay bekledim ve kargalara yem oldu

Geri