ilginç..!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erhn61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Erhn61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erhan SEYİS
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
merhaba..daha önce arkadaşımla trakya makaracısı besliyorduk belli bir süre sonra çoğalmaya başladılar ama erkek den çok dişi yavrular oluyordu ve dişilerin sayısı erkeklerin 2 katına çıktı boşta kalan 2 dişi kuşun boş bir yuvaya girip bağırdığını gördüm sanki eş gibiydiler sonra yumurtladılar ama 2 yerine 4 yumurta vardı ilk defa böyle bir durumla karşılaştığım için ne yapacağımı şaşırmıştım aslında-yavruların çıkmasını bekledim biri çıkmadı 3 tane çıktı 1i küçük, diğer 2si büyüktü küçüğü belli bir süre sonra öldü 2 tane yi büyüttüler yavrular da gayet sağlıklı çıktılar daha sonra fazla olan dişileri makul bir fiyata sattım..erkeksiz yavru büyütülebilirmi acaba? yada dişiler daha önce başka bir erkekle çiftleşmiş olabilirmi?

Muhtemelen daha önce bir erkekle çiftleşmişler.Normal iki dişi eş olup yumurtlar ancak yumurtalar gelişmez.

iki dişinin yavru büyütmesi mantıklı bende iki erkek büyütüyor gerçi ben yumurta sürdüm ama

bazen bu durum görülebiliyor boşta olan dişiler kızgınlıktan eş alıyorlar ve ıkısıde yumurtluyolar fakat yumurtalar dölsüz yumurta oluyor saygılar
haa unutmadan bır an once eşle onları :)

gfbilker58' Alıntı:
Muhtemelen daha önce bir erkekle çiftleşmişler.Normal iki dişi eş olup yumurtlar ancak yumurtalar gelişmez.
Arkadaş tamamiyle haklı, aynı durum benim başıma gelmişti. Dişimin erkeği öldükten sonra başka bir dişiyle eşleşmişti, ölen erkek döllediği için yumurtaları olmuştu 2 tane. 2 dişi yavruları büyütmüştü. Burası Dünya burası TÜRKİYE, Kuşlarımız bile bir farklı yahuu :heyo:

görüşleriniz için teşekkürler..!
SAYGILARIMLA...

yeni yavrularım

bu sezonun ilk yavrularım

Ekli dosyalar

• kirmizi yavrular1.webp
    kirmizi yavrular1.webp
    404.6 KB · Görüntüleme: 1,485
  • kirmizi yavrular2.webp
    kirmizi yavrular2.webp
    378.8 KB · Görüntüleme: 1,459
  • suat (2).webp
    suat (2).webp
    241.8 KB · Görüntüleme: 1,408
MASALLAH MASALLAH GÜLE GÜLE BESLE ÇOK GÜZELLER

maşallah tuyunce ömürlerini görün

güle güle besle.. hayrını gör kardş:]

dişilerin ikisinde başka erkek eşlemiştir o yüzden yumurtalar dolu çıkmıştır.. 2 dişi kuş normalde eşlendiqinde yavru çıkmaz :)

Noreme Bndede vardı kuş erkekti yumurtaladı disi artık erkekti kesin ötüyordu erkek gibi..

kızgınlıktan 2 dişi yuva kızdırabilir ancak her öten erkeğin altına yatarlar o nedenle yumurtalar dolu çıkabilir bu olağan bişeydir kümesin aynı ırk kuşlardansa sorun olmaz ancak karma ise yavrular kırma çıkar normal bişey by

teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :)

Geri