İlk defa besliyorum yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aybars1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Aybars1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet Kağan KÖSE
Meslek
Finans
İlgi Alanı
Slm,
ilk defa besliyorum. 1 çift (çiftmi ondanda emin değilim) güvercin aldım bazı sorularım var yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum,

1- erken ve dişimi?? (biri diğerinin sürekli gagasına gidiyor yem yerlerken bir yerde okumuştum dişiler yapıyor diye)
2-yavru diye aldım sizcede bu senenin kuşlarımı?
3-kümesten ara katını çıkartayımmı
4- balkonda besliyorum malum resimlerden 1 hafta oldu pek uçurmaya niyetim yok komşularla sıkıntı yaşamayayım diye sizce uçursam komşulara nasıl bir rahatsızlık verebilirler?
5-üşüyor olabilirlermi?
şimdilik bukadar.
sayg.

Ekli dosyalar

• 999284_10152022811663534_1976650750_n.webp
    999284_10152022811663534_1976650750_n.webp
    69.8 KB · Görüntüleme: 1,008
  • WP_20131029_001.webp
    WP_20131029_001.webp
    666.2 KB · Görüntüleme: 1,081
  • WP_20131029_006.webp
    WP_20131029_006.webp
    788.3 KB · Görüntüleme: 1,064
  • WP_20131102_001.webp
    WP_20131102_001.webp
    643.1 KB · Görüntüleme: 995
  • WP_20131029_010.webp
    WP_20131029_010.webp
    945.7 KB · Görüntüleme: 1,069
Re: ilk defa besliyorum

KUŞLAR GENÇ..
MARUL U TELE LASTİK, İP İLE BAĞLAYIN !
TABANA YERE YEM ATMAYIN.
RAF ALTINA ORIJINAL STANDART YEMLİK TEMİN EDİN.
YUVALARI OLMALI
SULUK İÇİNE KAKA YAPMAMALILAR..SULUK İHTİYAÇLARI VAR..
TAŞ,KUM,MOZAİK ...İHTİYAÇLARI VAR
TABAN IZGARASI FAYDALIDIR..

Re: İlde defa besliyorum yardım

İlk resimlerde ben sanki erkek ve dişi olduklarını düşündüm ancak son resimde sanki ikisi de dişi gibi görünüyor. Son resimdeki kafeste olmayan kuşlar da aynı kuşlar mı bilmem. Genç kuşlar olduklarını düşünüyorum. Ben olsam uçururdum komşulara ne zarar verecekler de şikayet olacak? Üşüyeceklerini sanmıyorum.

Yemlerini yemlikte vermeni öneririm. Sularını da güvercinler için olan suluklarda verirsen daha sağlıklı olurlar.

Güle güle besle..

hener' Alıntı:
İlk resimlerde ben sanki erkek ve dişi olduklarını düşündüm ancak son resimde sanki ikisi de dişi gibi görünüyor. Son resimdeki kafeste olmayan kuşlar da aynı kuşlar mı bilmem. Genç kuşlar olduklarını düşünüyorum. Ben olsam uçururdum komşulara ne zarar verecekler de şikayet olacak? Üşüyeceklerini sanmıyorum.

Yemlerini yemlikte vermeni öneririm. Sularını da güvercinler için olan suluklarda verirsen daha sağlıklı olurlar.

Güle güle besle..

kuşlar aynı aslında son resim ilk çekilen resim daha net olan yüklerken sıra karıştı ilk gündü cam kaplı balkonda serbesttiler kafesi yaptırınca (bedava kafes) ön balkona aldım.alırken özellikle dişi erkek istemiştim hep aynısı kuş diğerinin gagasına gidiyor bana dişi izlenmi veriyor o yüzden çift olamazlarmı? uçurma yönünden cesaretleniyorum 1 hafta oldu uçurayımmı sizce?? kaçarlarsa peşinlerinden gitme imkanım yok maalesef.

SALMAK İÇİN * ERKEN OLDUĞUNU *DÜŞÜNÜYORUM..

EKSİKLERİNİZİ TAMAMLAYIN .! KUŞLAR DA SİZİ VE ÇEVREYİ TANIMIŞ OLUR..

YUVA YAPSINLAR..

TÜYLERİ DE TAM FORMDA DEĞİL ..DEĞİŞİMİ TAMAMLAMAMIŞ .BESLENMELERİNE ÖZEN GÖSTERİLMELİ..çekirdek ,mısır...

GEÇİCİ OLARAK * HER GÜN TABANA GAZETE KONABİLİR..*

[email protected]' Alıntı:
SALMAK İÇİN * ERKEN OLDUĞUNU *DÜŞÜNÜYORUM..

EKSİKLERİNİZİ TAMAMLAYIN .! KUŞLAR DA SİZİ VE ÇEVREYİ TANIMIŞ OLUR..

YUVA YAPSINLAR..

TÜYLERİ DE TAM FORMDA DEĞİL ..DEĞİŞİMİ TAMAMLAMAMIŞ .BESLENMELERİNE ÖZEN GÖSTERİLMELİ..çekirdek ,mısır...

GEÇİCİ OLARAK * HER GÜN TABANA GAZETE KONABİLİR..*

Yem olarak bulgur, kırmızı mercimek, fig ve buğday karışımı kullanıyorum geldikleri gün yumurta başlayıp vermiştim yeniden vereyimmi sizce bide muhabbet kuşu vitamini var ondan az vermiştim yediler ondanda vermeye devam edeyimmi sizce?
Sayg.

Bundan folluk olurmu?

Ekli dosyalar

• IMG_00000696.webp
    IMG_00000696.webp
    665.6 KB · Görüntüleme: 875
sepetten yuva

O SEPETTEN YUVA İLLA YAPMAK İSTERSEN ,TABBİİ Kİ OLUR .DEVRİLMEMESİ İÇİN TABANINA * TAŞLAR KOYMAK GEREKECEKTİR..*
ÜZERİNE DE BOLCA ÇAM DİKENİ ÇUKUR OLACAK ŞEKİLDE HUZURLU , BÜYÜKÇE BİR FOLLUK OLACAKTIR..
FAZLA YER KAPLAYACAĞI GERÇEK..

Türker bey pek begenmediniz sanırım. Nasıl bisey bulmamız laim? İçi oval bulamıyorum limon kasası bile bulamadım bu limon kasasından daha kullanışlı geldi çift yüzlü bant aldım sağlam tutunmak için yazarken şimdi aklıma geldi alcidan oval bir yuva yapsam bunu kalıp olarak kullanmak genişliği uygundur sizce??

Aybars BEy selamlar. Manisada mutlaka güvercin malzemesi satan kişiler mevcuttur. Hiç bulamadınız pazar günü izmire gelip pazardan eksiklerinizi giderebilirsiniz bence. Hatta internet üzerinden malzeme satan kişilerde mevcut. Amerikayı yeniden keşif etmenin bi anlamı olmadığı düşüncesindeyim.

sonunda tesadüf eseride olsa güvercin malzemesi satan bi yer buldum. sulukyemlik ve holluk aldım holluk içine keçe aldım (satıcı önerdi sıcak tutar diye) yuvaya gelişi güzel koydum. birer tüneklik ve taban ızgaralarınıda hafta sonu alacağım aksilik çıkmazsa. kış geldiği için tüm açık olan önü kapata bilmek içinde kalın muşamba alacağım. ayrıca hafta sonu genel temizlik yapacağım yalnız dikkatimi çeken kuşlar resimdeki gibi bazen sürekli kanat çırpıyolar bana ya tüy dökmek içi yada uçmak içinmiş gibi geliyor.
dikkatimi çeken sanırım kuşlar bana git gide alışıyor kafese artık daha rahat yaklaşabiliyorum. yem vermek için kapıyı açtığımda üstten aşağı inip tedirgin bi şekildede olsa kapıya yaklaşıyolar. bazende sanki ben onları çay içerken seyrederken onlarda öne yaklaşıp beni seyrediyorlarmış gibi geliyor.

Ekli dosyalar

• WP_20131107_015.webp
    WP_20131107_015.webp
    830.3 KB · Görüntüleme: 835

HARİKA GİDİYOR.. :bravo:

MUŞAMBA ÖNE KOYUP ; HAVALANDIRMAYI DA * DÜŞÜNELİM..*

ÖN ÖRGÜ TELE ; MARUL , MAYDANOZ ....YEŞİLLİKLER BAĞLANABİLİR.

KÖŞEYE BİR SEHPA ;ALTINA SULUK , O SEHPAYA DA KEÇELİ YUVA SABİTLENMESİ ÇOK HOŞ OLACAKTIR.!YER DE KAZANILIR.. :hhh: :slm:

1 hafta önce folluk aldım 2-3 gün öncede tünek aldım kafes içine koydum yoğunluktan bir haftadır sadece yem ve sularını kontrol edebildim bugün akşam bir beş dakika seyredeyim dedim resimdeki gibi biri follukta yatıyor diğeri boşta yatıyor. 2. bir folluk alayımmı? normalde en azından birinin tünemesi gerekmiyormu??

Ekli dosyalar

• WP_20131117_002.webp
    WP_20131117_002.webp
    564.5 KB · Görüntüleme: 711
Kuş ihalelerine vs. hiç gitmiyor musunuz? Bence malzeme, yem vs. için olmasa bile sadece kuş konusunda fikir edinebilmeniz için gitmeniz gerekir diye düşünüyorum ki aradığınız böyle folluk gibi basit malzemeyi de oradan rahatlıkla uygun fiyatla alabilirsiniz.

Güle güle besleyin.

alger' Alıntı:
Kuş ihalelerine vs. hiç gitmiyor musunuz? Bence malzeme, yem vs. için olmasa bile sadece kuş konusunda fikir edinebilmeniz için gitmeniz gerekir diye düşünüyorum ki aradığınız böyle folluk gibi basit malzemeyi de oradan rahatlıkla uygun fiyatla alabilirsiniz.

Güle güle besleyin.
yanlış anladınız galiba ben 1 tane folluk 2 tane tünek aldım. bugün bi ara baktığımda kuşlardan biri follukta yatarken diğeri yanında yerde yatıyor görünce folluğu 2 tanemi alsaydım diye soruyorum normalde tünemeleri gerekmiyormu?? onu soruyorum 2. folluğun alınması lazımsa alırız sorun değil 2 tl keçesiyle birlikte sonuçta. neden tünemiyorda yerde yatıyor olabilir o kafamı karıştırdı.

Arkadaşım son fotoğrafta göründüğü kadarıyla kuşlarının keyfi gayet iyi. İkinci bir folluga gerek yok bırak diledikleri yere yatsınlar tünesinler eş olduklarında aynı folluk içinde de yatarlar yuva kızdırmak için. Hem tek folluk şu an için daha iyi ve folluğun yerini kafes içinde yer değiştirme sürekli aynı yerde dursun. Tek bir noktaya yer tutsunlar. İkinci folluk sana taki yumurtlayıp yavrular çıkınca lazım olucak Yavrular büyümeye yakın yekrar yumurtlamak için o zamana kadar 1 tane yeter.
Güle güle besle çoğalt....

Geri