İLK DEFA GÜVERCİN BESLİYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kamlbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

kamlbaba

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim horuk
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
ABİLERİM İLK DEFA GÜVERCİN BESLİYORUM. KÜMESİ YAPTIM 1 TANE AZMAN VE 1 TANE POSTAM VAR. 2 SİDE KIRMAYMIŞ VE 2 SİDE KIZMA YAVRU KUŞLAR 2 GÜNDÜR BESLİYORUM. KAÇ GÜNE UÇURABİLİRİM. ŞU AN KANATLARI BAĞLILAR AMA ÇOK AZ YEM VE ÇOK AZ SU İÇİYOLAR SÜREKLİ KANATLARINDAKİ BANDI GAGALIYOLAR NE YAPMAM GEREKİYOR VE KAÇ HAFTAYA UÇURABİLİRİM . ONLARI ALIŞTIRINCA BAŞKA KUŞLARDA ALACAĞIM AMA ALDIKLARIM ÇİFT OLACAKLAR.
Z2Qnyo.jpg

1jD7A5.jpg

Z2Qnlg.jpg

V2XBjy.jpg

KUŞLARIM BUNLAR LÜTFEN YARDIM EDİNN

:hungur: :hungur: :hungur: :hungur:

öncelikle hayırlı olsun güzel bi hobiye başladın forumdaki ustaları takip ederek cok iyi bi kuş besliyen ola bilirsin bu kuşları 1 hafta bantla ve her gün düzenli yemlersen dışarı cıkartıp sonra sala bilirsin kacma şansları yüksek kuşlar genelde ilk başlıyanlar için bence baska bango kelebek cok faydalı oluyoo alıcaksan bu tarzı kuş almanı tavsiye ederim kolay alıştırırsın

Abi fazla yem yemiyorlar. Yuvadayken dışarı çıkmıyorlar . Ben çıkarıyorum bi köşeye geçip duruyorlar az yem yiyorlar. bi tane abiye götürdüm dönek besliyor . Bu kuşlar yuvaya ayar edilmiş yani başka yuvaya alıştırılmış dedi. Nasıl alıştiracam yardım edin

dogurdur 2 kuş alıştırıp salıp ucurmak biraz zor yeni birisi için dedigimi yaparsan daha cok zevk alırsın baska kelebek tarzı kuş al en azından 6 tane kuşun olsun cift olmalarına dikkat et 1hafta kanatlarını bantla sonra önce erkelerini sal genelde dışarda yemle kuşlarını içerde alıştıktan sonra yemlersin önce erkek dişi olduklarına emin ol aldıgın kuşların bu önemli eş kendinde yaparsın

Kardeşim kuşlar kümeste yabancılık duyuyo sen yem at ama görmesınler seni sonra 1 gun cıkmazlar 2 gun cıkmazlar 3 gun cıkarlar kusları sen cıkarma gıire cıka alıssın kuşlar kümese dısrı cıktımıda sakın elleme etrafı keserler ondan sonra yem yerler gire cıka kümese alısırlar

yumartlamalarını bekle derim

Dostum hayırlı olsun öncelikle. Belki sana değil ama başkalarına yardımcı olabilirim yorumu okuduklarında bir ssağol deseler kafi.
Öncelikle kuşların zor karakterde kuşlar. hele hele 2 yabancı böyle bir kuşu alıştırman senin için çok zaman alabilir.
Eğer kalıcı bir iş yapmak istiyorsan beğenmediğin ucuz uçmayan kuşlardan bulmalısın. en az 1 çift böyle bir kuşun olmalı ilk başlaman için bu şart gibi bir şey. Vardır etrafında böyle arkadaşların sana hediye edebilecek . o kuşlar çok çabuk alışır kümesnin yolunu çok çabuk öğrenir. yemlemeyi kümesinin içinde değilde önünde yap .
kuşların kanatlarını sakın kesme veya yolma bantla ama bantda kuşlarını rahatsız etmesin. Düzgün bir şekilde bantla ve 3gün kümesinden çıkarma. sonrasında 1 hafta kadarda kümesine bantlı girsin çıksınlar . 1 hafta sonrada eş eşine aldıysan kuşlarını birinin kanatlarını acabilirsin. ama uçurma ve her ihtimale karşı aç çıkar hayvanları kümese gireceginde yemle. bi kaç püf noktasını söyledim diye düşünüyorum. İnşaallah başlamadan bırakmassın çünkü özen isteyen bir iştir kuşculuk.

Geri