İlk Deneyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan msait30
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

msait30

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sait coşkun
Meslek
Emniyet Mensubu
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 gün önce bir çift taklacı güvercin aldım. Hazır eşlerdi. Ve 2 gün önce yumurtladı. Forumda okuduklarım kadarıyla ikinciyide yavrularmış. Ama benim hala tek yumurta var. Bazen dişi yatıyor üstüne bazen erkek. Bazende ikiside dolaşıyor :). Sorum şu 2. yumurtanın henüz gelmemesi normalmi ? Ve güvercinin kuluçkaya yatıp yatmadığını nasıl anlarız ? İlk kez güvercin beslediğim için baya heyecanlıyım. TEcrübelerinizde aktarırsanız müteşekkir olurum. teşekkürler....

2. yumurtanın gelmemesi bazı durumlarda yaşanabiliyor ama biraz daha bekle büyük ihitmalle 2.yede yumurtlayacaklardır
yumurtayı eline aldığın zaman yumurtanın sıcak olmaması seni kuş acaba yatmıomu diye kuşkulandırmasın kuş yatıodur rahatsız etme pek fazla kuşu, zaten çok sıcak yumurta bozulur yumurtlayan kuşu sakın dışarı salma 18gün boyunca beklet daha sonra istersen uçurabilirsin ama sen yinede uçurma yavrusuna bakması lazım olur mu olur birde kaçar:)bol yavru alman dileğiyle

Selamlar,

Güvercinlerin 4 gün önce geldiğini yazmışsınız, bundan yola çıkarak 4 günde bir çift de olsa yeni salmasına alışmaz, bu yumurta geldiği yerde çıkarmak üzere oluşturulmuş bir yumurtadır. İkinci yumurtanın çıkma olasılı çok azdır. Bu yumurtaya yatmaz ise altından alın yeni kümesine alışmasını bekleyin. Zamanı gelince sağlıklı bir çift ise yumurtlayacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selamlar

Aykut abiye katılıyorum aynı olay benımde başıma geldi. Kuşları getirdiğimde yumurta kovalıyorlardı. Getirdiktenden 3-5 gün sonra yumurtladılar. Bir süre yattılar üstüne ama sonra yatmamaya başladılar. Ne olur ne olmaz diye 18 gün bekledim. Onlar yumurtayı kırmayınca ben kırdım boş çıktı.

msait30' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 gün önce bir çift taklacı güvercin aldım. Hazır eşlerdi. Ve 2 gün önce yumurtladı. Forumda okuduklarım kadarıyla ikinciyide yavrularmış. Ama benim hala tek yumurta var. Bazen dişi yatıyor üstüne bazen erkek. Bazende ikiside dolaşıyor :). Sorum şu 2. yumurtanın henüz gelmemesi normalmi ? Ve güvercinin kuluçkaya yatıp yatmadığını nasıl anlarız ? İlk kez güvercin beslediğim için baya heyecanlıyım. TEcrübelerinizde aktarırsanız müteşekkir olurum. teşekkürler....

Ustam kuşları 4 gün önce getirmişin: bu kadar kısa sürede kuşlar yuvaya alışıp yumurtaya yatmaz..Önceden eş oldukları için eski yerinde yumurtlayacakmış tam sen kümesine getirince senin oraya yumurtlamış mecburen ama büyük ihtimalle yatmayacaktır.. Alışsınlar iyice yeniden yumurtlar onlar..Yatacak olsalar hiç kalkmazlar..özellikle dişi hep yatar..2.yi de yumurtlayana kadar sonra nöbetleşe yatarlar :)

Bilgileriniz için hepinize teşekkürler elimi vurmadım hiç yumurtalara. Bakalım ne olacak Beklemesi zor ya :)

Aykut beye teşekkur yeterince açıklamış kendisi

Selam dostlar 25 ocakta ilk mesajımı atmışdım. Yeni aldığım kuşlar yumurtladı diye Bi türlü 2. yumurtayı görememişdim sürekli üstünde kuş vardı ama geçen hafta yem yemeye çıktığında altında 2. yide gördüm. İlk yumurta 24 ocakta çıkmışdı. Yani ilkinden 19 gün geçti. 19 gün boyunca hep yattılar. Bugun yumurtanın tekinin delindiğini farkettim. Sanki içinden tık tık ses geliyordu. Elimi de sürtmek istemedim. Ana babası uzaklaşınca az daha kulak kabarttım yanlış duymadıysam yuvadan ses geliyor. Sanki kabuk kırma sesimi diye heyecanlandım. Sonuçta ilk tecrübe. Belkide öyle duymak istediğim içinde olabilir :) Bakalım ne olacak :)

Gözün aydın

Teşekkür ederim hepinize dün yuvadan yumurtayı kırıp atmışlar. Bugun ilkkez gördüm iki yavrucağı. Anaları kalkmıyorki bi bakayım nasıl bişiler :) Bakalım büyüyünce neye benziyecekler :)

Gözünüz aydın işte bu hobinin belki de en tatlı anlarını yaşıyorsunuz şimdilik anne veya babayı yavruların uzerınde iken fazla sıkıştırmayın zaten 1-2 haftaya anne baba yem yemek için yemlişğe gittiğinde daha sonra yavrular ıyıce buyudunde çok göreceksiniz inşallah

Geri