İlk yavrularım :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-Pasha61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tr-Pasha61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan ÇAKICI
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
Kusculuga basladıgımdan beri ilk yavrularımı almıs bulunmaktayım. Gerçekten çok güzel bi duygu (: Sürekli bi sorun cıkıyodu yumurtalar kırılıyordu felan filan yani bi sekilde yumurtanın basına bişey gelıyodu ve yavrular cıkmıyodu.Az önce işten eve geldim bir baktımki 2 kusda follugun ıcınde hafiften altına dogru baktım 2 tane yavru (: Çok sevindim ama biraz korkuyorum.İlk yavrularım olduğu için yani daha once boyle bişeyle karşılaşmadıgım için yavrulara zarar gelmesinden korkuyorum.Yani yapmam gereken herhangibişey varmı yavrulara veya anne-babalarına ?

Şimdiden teşekkürler, Saygılar ...

Hiçbirşey yapmana gerek yok elleme hiç yavrularına tüylenene kadar sadece anne babasına iyi baq ac bırakma...

Anne Babası gerekeni yapacaktır.

Sipikopat' Alıntı:
Hiçbirşey yapmana gerek yok elleme hiç yavrularına tüylenene kadar sadece anne babasına iyi baq ac bırakma...

Anne Babası gerekeni yapacaktır.

Tskler...

Sabah ve aksam yemlıyorum kusları

Bir çok kümeste kene, bit veya pire gibi haşereler olur. Bir kaç günde bir yavruları elinize alıp kanat altlarını kaldırıp bakın. Parazit varsa toz ilaç serpin üzerlerine.

Size benden tavsiye eğer kabul ederseniz.. Yavruların üzerine çok düşmeyin çünkü insan çok dikkat ederse onlarda sanki inat etmiş gibi ölüyorlar. Siz sadece anne-babayı aç bırakmayın onlar büyütsün kendi kendilerine (:

Kümesimde kesinlikle bit,pire,at sineği olmaması lazım.Yani cok kesin konusmuyım ama kümeste en cok emeği bunun ıcın verdim.Hertaraf kireçle boyanmıs durumda 1 haftada bir kireç tozuyla dezenfekte edıyorum + kumese soktugum her kusu blotic ile temizliyip oyle sokuyorum kümese ve gene her hafta blotic ne temizliyorum kümesi.

Dediğiniz gibi bakarım ama yavrular daha 3 günlük felan elime almaya korkuyorum açıkçası bir zararı olmazmı ?

Saol sinan kardes tavsiyen için.Üstlerine cok dustugum dogru ılk yavrularım oldugu için ama yaklasmaya bıle tırsıyorum zaten yanına :)

Birde sorum olucak dün kumese minerallı taslardan koyucaktım (ilk defa) kumesın kapısının onune geldik koyucagım kaba koymak ıcın açıyodum posetleri biraz biraz yere döküldü yavruların annesi yemlikte yem olmasına ragmen ve bugun alısılanın aksine fazla olarak 1 öğün daha cok yem vermeme ragmen ve benim orda olmama ragmen birden taşlara saldırdı yemeye felan calıstı sonra kaba koyup kumese koydugumda yavruların babasıda kalktı ve bayaı bı sure o tastan yediler.Buna anlam veremedim neden acaba ?

s.a hayırlı ugurlu olsun dana bol bol yawru alırsın inşaallah sen bu dönem sabah akşam yemlemeyi bırak bence bi kaba yem koy istedikleri zaman yesinler anne baba yawruy 2 ila 3 saat aralıklı kusarlar onun için aç kalırlar taşlara saldırmasının nedenide şu olabilir kuşların taşlıklarında taş yoktur fazla yemleri ögütemezler onun için saldırırlar ve bi tavsiyem daha hiç eksik etme yeminin içine yawru civciv yemi karıştır ve elleme kuşları anne baba bakmama ihtimali var bırak bit pire olacaksa olsun en fazla birazdaha cılız olurlar hiç olmamasından daha iyidir

4 hafta sonra satarsın bana :D

:) Saol yorum için.Zaten yemliği dolduruyorum yemlikte sureklı yem kalıyor.Zaten bugday yemıyolar pek bugday sureklı oluyor yemlikte.Az once baktım yavrulardan biri sapsarı tüylenmiş diğeri normal tüylenmemiş bi sorunmu var acaba ?

Yok yok yavrular genelde sarı tüyleriyle çıkar yumurtadan ama bazılarında olmaz.. normal bişey yani o.. Mineral kumunu yemeleri iyidir mümkün olduğunca önlerinden eksik etme.. Uzun süredir yemedikleri için saldırmıştır onlar birden (:

selamlar
hayırlı olsun yavrularınız inşaallah kayıpsız geçirirsiniz hiç birşey yapmana gerek yok arkadaşlarında dediği gibi ana babalarını aç bırakma yeter birde vitamin verirsen yavruların daha çabuk gelişirler.
saygılar.

umut coşkun' Alıntı:
selamlar
hayırlı olsun yavrularınız inşaallah kayıpsız geçirirsiniz hiç birşey yapmana gerek yok arkadaşlarında dediği gibi ana babalarını aç bırakma yeter birde vitamin verirsen yavruların daha çabuk gelişirler.
saygılar.

Tskler yorum için
Vitaminin ismini söyleyebilirmisin kardesim ? Birde nasıl vericeğimizi .

4-5 Gün oldu ama hayla yavruların gözleri açılmadı bi sorunmu var acaba ? :S Suan evde diilim eve gidince resim koyabilirim.

Şimdi ki görevinde damızlıklarına iyi bakmak ve yavruları iyi sökmek. Yeni görevinde kolay gelsin :)

Geri