İLK YUMURTA ÇOK KÜÇÜK!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 934
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
ARKADAŞLAR BUGÜN DAMIZLIGIMA GİRDİGİMDE BOZALA CİNSİ KUŞUM YENİ ÇİFT İLK YUMURTASI DİŞİNİN ÇOK KÜÇÜK BU YUMURTADAN SAGLIKLI BİR YAVRU ALIRMIYIM ACİL AYRDIM LÜTFEN!!!

Selamlar Hamithan,

Sen ne zamandır kuş besliyorsun, kaç tane yumurta kaç tane yavru gördün, artık bazı şeyleri kendiniz karar verin, bu ustalaşma yolunda atılacak en iyi adımlardan biridir. Normal bir yumurtanın ebatlarını biliyorsundur, çıplak gözle baktığında o küçük dediğin yumurtanın yavru çıkartmaya uygun olup olmadığını bir tek sen anlarsın, burası 112 acil servis değil, bu tür konuları burada açmayın olur mu?

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut bey ben 40 güvercin besliyorum 6 yumurtam var sadace danışmak anlamak için sordum ama sizin yaptıgnız bilgi kısıtlılıgıdır ben bu siteye zaten çok bilgili olsam üye olmazdım benim bu siteye üye olmamın nedeni bilgilenmeye çalışmam ama sitenizde onu göremiyorum malesef şimdi siz beni bu konuşmamdan dolayı bamlarsınız da ama yaptıgınız ayıp bence !!!

Selamlar Hamithan,

Bu yumurtayı görmeden bu site olsun, başka bir site olsun, tüm üyeler sana net bir bilgi vermezler, verdikleri bilgide afaki kalır, bu aldığın bilgi çöplüğünden sen bilgi sahibi olacağına inanıyorsan, devam et böyle konular açmaya,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Yavru kuşlar ilk eş tutup yumurtladıklarında çoğunlukla ilk yumurtayı tek ve küçük yumurtlarlar.. O nedendir ki ilk küçük olan yumurta alınır ve çift tekrar çiftleşerek bu kez çift ve normal ebatlarda yumurta yapmaları beklenir.. Yani ilk yumurtayı al ve tekrar yumurtlamalarını bekle..

Selamlar Hamithan,

Bak Ahmet bey cevap verdi hadi yumurtayı al altlarından ve at yada bekle birazdan bir üye alma o yumurtadan yavru çıkar diye mesaj gonderecek, daha sonra bir üye al altından omlet yaparsın diyecek belki, Hamithan bunun sonu yok bazı soruların cevaplarını vermek zordur. Bana kızıyorsun biliyorum ama kararı sen vereceksin ve deneme yanılma yöntemi ile usta olacaksın,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

arkadaşımız bir soru sormuş cevaplayalım öyleyse kötülemeye gerek yok;
kardeşim gercekten cok kücük oldugunu inanıyorsan 20 günün heba olmasın altındaki yumurtayı al tekrar eşleşip 2. agız yumurtaları beklemeni öneririm...

64kuscu64' Alıntı:
aykut bey ben 40 güvercin besliyorum 6 yumurtam var sadace danışmak anlamak için sordum ama sizin yaptıgnız bilgi kısıtlılıgıdır ben bu siteye zaten çok bilgili olsam üye olmazdım benim bu siteye üye olmamın nedeni bilgilenmeye çalışmam ama sitenizde onu göremiyorum malesef şimdi siz beni bu konuşmamdan dolayı bamlarsınız da ama yaptıgınız ayıp bence !!!
sen senden yaşça çok daha büyük biriyle böyle mi konuşuyorsun dostum.aykut abi bişey söylüyorsa emin ol senin iyiliğin için diyordur.gece gündüz bu site için yani bizim iyiliğimiz için saatlerini harcıyor iyi şeyler yapmaya çabalıyor ve bunu gayet iyi başarıyor bence.söylediği şeyde bi kötülük yok bence.hem onu geçtim senden 40 yaş büyük bi abimize bu şekilde konuşamazsın.gerekirse de banlarlar haklısın

64kuscu64' Alıntı:
ARKADAŞLAR BUGÜN DAMIZLIGIMA GİRDİGİMDE BOZALA CİNSİ KUŞUM YENİ ÇİFT İLK YUMURTASI DİŞİNİN ÇOK KÜÇÜK BU YUMURTADAN SAGLIKLI BİR YAVRU ALIRMIYIM ACİL AYRDIM LÜTFEN!!!
S A HAMİTHAN Kadeşim kuşun ilk yumurtasının genelde birisi digerinden küçük olur bazen o küçük yumurtadan yavru da çıkar ama genelde yaşamaz sen yinede kuşların yumurtaya yatmasına müsade et kuşların şevki kırılmasın 5 veya 6 gün sonra her iki yumurtayı içi sallanana kadar salla yumurta cılk olur bir kaç gün sonra da altından al tektar yumurtlamalarını bekle bu kez normal yumurtlarlar kolay gelsin kardeşim
SAYGILAR

ilk yumurtalar zaten çoguncası fos çıkar salla gitsin fazla sürmeden alırsın yumurtayı zaten

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR İKİ YUMURTA KALACAK ALMIYACAM BUGÜN İKİNCİSİNİDE YUMURTLAMIŞ VE O DA ÇOK BÜYÜK OLMADI TEK YAVRU VERİR BENDE ONU İNŞALLAH SAPA SALİM UÇURURUM....
SAYGILAR

resim görseydik daha iyi olurdur ama tecrübeme dayanarak yomurta normal ebatlardan çok küçükse yavru oluşmuyor

aykutk' Alıntı:
Selamlar Hamithan,

Bu yumurtayı görmeden bu site olsun, başka bir site olsun, tüm üyeler sana net bir bilgi vermezler, verdikleri bilgide afaki kalır, bu aldığın bilgi çöplüğünden sen bilgi sahibi olacağına inanıyorsan, devam et böyle konular açmaya,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar

aykut bey arkadaşımız 15 yaşında daha kimse bu işi anasının karnında öğrenmiyo tabiki soracakki bilgi sahibi olacak bizde çok sorduk bilmediklerimizi,sorduğu soru size saçma gelebilir ama arkadaşımıza doğal geliyo bizler bu şekilde kardeşlerimize sert çıkışırsak onları güvercin sevdasında soğutabiliriz.

Birde yanlış anlamazsanız bilgi çöplüğü demişsiniz buna bir açıklama getirebilirmisiniz.

saygılarımla

Selamlar,

Ben bu işi anamızın karnında öğrendiğimizi sanmıyorum, tam öğrendiğimizi bile düşünemiyorum. Deneme yanılma yöntemleri ile gözlemleyerek öğrendik hepimiz, burada mantık çercevesinde ve gerçek anlamda yardımcı olabileceğime inandığım konulara cevap vermeye özen gösteriyorum. tedavi yöntemleri konusunda sorulan sorulara konu başlıklarına her zaman kapımız açık, ama çıplak gözle görmeden cevaplanamayacak sorulara ve konu başlıklarına ne kadar sağlıklı cevap verebiliriz, buyrun siz cevap verin, vereceğimiz cevabın bu 15 yaşındaki kişiye faydası olacak mı varın siz onu düşünün, haa birde bu cevapların çöplüğünden 15 yaşındaki arkadaşın kafasının ne kadar karışacağını da hesaba katın, bir üye atma kalksın diyecek "demişlerde" bir üye dursun elleme diyecek "demişlerde" şimdi size soruyorum, bu arkadaşın açtığı bu konuda biz kuşcular.org sitesi olarak ne kadar yardımcı olduk? o kişi gene kendi bildiğini yaptı, denesin yanılsın gözlemlesin, bir daha böyle olayla karşılaştığında yaşadıklarından ders alarak hereket edecek, kapı kapı dolaşmayacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar

Kimse anasının karnında öğrenmediyse ve daha öğrenecek çok şeyimizde varsa kardeşimizde öğrenmek için konu açmış sorduğu soruyada pişman oldu bence bilgi çöplüğüne gelincede herkezin bilgisine saygı duymak lazım kimsenin bilgisi çöplük deyildir.

Selamlar,

Şimdi insanların ikili konuşmalarındaki anlatma ve algılama sıkıntısını yaşıyoruz biz sizinle, ben kimsenin yazdığına çöplük demiyorum, herkezin kendisine göre doğruları vardır, ve bunların arkasında durmalarıda doğaldır. Ben 15 yaşındaki arkadaşın yerine koyarak konuyu ifade etmeye çalışıyorum. Bana bir üye sola dön diyor, diğer bir üye doğrularını savunarak sağa dön diyor, bir başka üye olur mu? sen doğru yürü diyor, aman sakın diyor bir başka üye hemen yol yakınken arkana dön yürü diyor. Şimdi bu 15 yaşındaki üyemiz ne yapacak kafası karıştı bilgi karmaşasından "çöplük demeyeyim sizi rahatsız ediyor" olduğu yerde kala kaldı 15 yaşındaki üyemiz, kafasında bir yöne gitme düşüncesi vardı kararsızda olsa, oda karmaşadan bulanıklaştı 15 yaşındaki üye, baktı tren kalkıyor kaçıracak aman ben bildiğimi yapayım dedi ve yaptı, 4 üyeden birinin doğrusunu kabul ederek mi yaptı bunu yoksa bildiğini bilmeden mi yapmak zorunda kaldı.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

teşekkürler umut abi ben hepinizin bilgilerini göz önünde bulundurarak yola çıktım zaten hepinize saygım sonsuz evet bu konuyu ögrenmek için açtım zaten herşeyi deneme yoluyla yaoacaksak eger bu sştenin görevi ne !!!

Kardeşimize sağlıklı bilgi veren olmadı ve kendi bildiğini yaptı,tamam bu arkadaşımız deneyip tecrübe sahibi olacak öğrenecek küçük yumurtadan yavru çıkacakmı çıkmayacakmı.Daha önce başına böyle bir iş gelmeyen arkadaşlarımızda var ilerki günlerde onların başınada gelecek ve onlarda soracak ne yazıkki de cevap alamayacaklar.Haliyle başlarının çaresine kendileri bakacaklar böyle olacaksa bu site neden var? Şimdi bende soruyorum size küçük yumurtadan yavru çıkarmı?

Selamlar,

Bu yumurtadan yavru çıkıp çıkmayacağı konusunda bir fikir yürütmem doğru olmaz, yumurtanın ne ölçülerde olduğunu göremediğim için , doğruyu bilme şansım %50, %50 dir. Bunu konuyu açan kişi ile paylaşamam, benim %50 yanlışıma onuda ortak ederim ve onu yönlendirmiş olurum. Dolu tarafından baktığımızda bunu onunla paylaşırım %50 doğruma da ortak etmiş olurum. Sonuç olarak net bir cevap vermeyeceğim için yönlendirmem yanlış olur.

Sitenin var olma nedenine geçmeden önce size bir konuda açıklamada bulunmak istiyorum. Bu sitede ben 2 yıl önce bu tür konularda "güvercin ile ilgili" genel ve akademik bilgilerin ışıgında kütüphane oluşturulması ve bu oluşturulan kütüphaneden tüm üyelerin okuyarak gerektiğinde printer yolu ile çıktı alarak faydalanmasını amaçlayan bir öneride bulunmuştum. Bu bölümde yazışma mesajlaşma olmadan kesinlik kazanmış tanı, tedavi, metod ve uygulamaların üyelerin bilgisine sunulmasını sağlamayı amaçlamıştım. Bunun gerçekleştirme imkanımız olmadı ne yazık ki, bir çok neden etken oldu. Sitenin amacının bu kütüphane dışında üyelerin tanıştıkları, görsel ve yazılı görüş alış verişinde bulundukları ve güvercinlerini paylaştıkları sohbet edebilecekleri bir ortam olarak ele alınabilir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

düzeltme : arkadaş 5-6 günden sonra yumurtayı sallayıp cılk yapın demiş? 5-6 günde yumurtada yavru oluşmuştur zaten bu yavruyu öldürmek olur .kuşlar yatmadan sahte yumurtayla değiştirmeli yada yumurtayı haşlayıp öyle altına koymalı .
saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri