İlk yumurta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
Selam Arkadaşlar
Bende 1 çift Mardin Var
5-6 Gün önce kümese yuva için yetrince Çam pürçeği koymuştum ve 2 gün içinde yuva yapmışlardı
Hergün Düzenli şekilde salıyorudum Akşam 5 ten akşam ezanı okunurken giriyorlar kümese
Fakat pek fazla uçmuyorlar 5-10 dk ucup iniyorlar Neyse
Cumartesi günü ben salmıştım 1 saat sonra dişi kümese girdi ve 1 tane yumurta yaptı O Gece kuluckada kaldı
Ertesi gün yumurta yı 2 kez yuvadan atmışlar ben geri koydum pazar günü hiç yumurtanın üstüne yatmadılar bende yine saldım akşam kümese girdikten sonra dişi yumurtaya yattı
Bugün de erkek yatıyordu yumurtada
Benim merak ettiğim kuşları salmaya devam edeyimmi yoksa bir müddet kapalı mı kalsınlar
Birde yumurtada sürekli yatmaları gerekmiyormu onu bilmiyorum aralıklarlamı oluyor bu kuluçka *?
Yumurtadan yavru ne zaman cıkar :)

TEŞEKKÜRLER :tamam:

17-21 gün arası çıkar, yalnız yumurtayı 2 kez dışarı attıklarında içindeki ölmüş olabilir. Normalde gündüz erkek gece dişi yatar nöbetleşe fazla da boş bırakmazlar yarım saat maksimum 1 saat içinde kesin ikisinden beri gider.

Arkadaşım ilk yumurtada dişinin yatmaması normal yumurtadan çıkma süresi Hakanın da dediği gibi 17-21 gün arası olduğunda dişi kuş 2. yumurtayı da yumurtlayana kadar ilk yumurtanın yanında yatar (bu erkek veya dişinin nöbet tutmasıdır, kümesteki diğer kuşların yumurtaya zarar vermemesi için) veya hiç yatmaz, 2. yi yumurtladıktan sonra nöbetleşe yatmaya devam ederler (2.den sonra yatmasının sebebi, yumurtaların kısa aralıklarla kırılması içindir, kırılmadaki çok gün farkı önce doğan yavrunun besili, 2. doğan yavrunun küçük kalmasına bazen de ölmesine sebebiyet verebilir, akıllı yani kuşlar:) ), kuşlarının kapısının açık olması onlar için bir şey ifade etmez, nöbet kimdeyse o yatar diğeri uçmaya devam eder, ama uçurmadan kastın kümesinden sen elinle kuşları alıp fırlatarak uçuruyorsan, bunu yapma, nöbet sırasını o anda bilemezsin diğeride yatmaz, malum havalar soğumaya başladı sonra yumurtadan yavru çıksın diye çook beklersin :))

teşekkürler
Anladığım kadarıyla bikaçgün içinde bir yumurta daha mı yapacak dişi
Artı kümes de sadece 1 çift kuş var ondan mı tek yumurtaya fazla yatmıyorlar

1 yumurta da olsa 2 yumurta da birşey farketmez her türlü aynı şekilde yatarlar.

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler bu konu için son sorum
son mesajı attıktan 1 saat sonra 2nci yumurtayı yumurtladı kuş 15 Ekim 2012 17:30 gibi
Am birturlü düzenli şekilde kuluçka yapmıyor kuşlar 4-5 kezde yurutayı folluktan dışarı attılar ben görüp yerine koydum ama yumurta soğuk du hep Ve birkezdaha yumurtayı dışarı atarlarsa yumurtaları almayı düşünüyorum saten bu süreçten sonra yavru çıkacağını sanmıyorum :(
bu gece forumda dolaşırken bazı kuş yetiştiricilerin ilk yumurtaları atıldığına dair yazılar gördüm
Neyapmalıyım bilemedim YARDIM LÜTFEN

Abi kuşların ilk yumurtalarıysa bakamamaları normal çünkü sonuçta dişinin hiçbir tecrübesi yok ... bizim burdakiler genellikle kuşların ilk yumurtalarını alır .. almayanda oluyo .. almalarının nedeni işte böyle kuşların tecrübesizliğinden dolayıdır (:

İlk yumurtaya yatmayan kuş çoğu zaman iyi kuştur.Ne gibi iyi kuş olduğunuda sorarsanız ilk yumurtayı yaptığında 1yada 2 gün sonra ikinci yumurtayı yapar kuşlar ve 17-ile 21 gün arası genelde 17 gündür bu süreç içinde çıkar yavrular eğer ilk yumurtayı yaptığı günden beri yatıyorsa kuş ikinci çıkıcak yavru ufak kalır çoğu zaman ya ezilir yada ilk çıkan yavru biraz daha hızlı gelişim gösterdiği için sonradan çıkan ikinci yavrunun anne ve babasının yemlemesine engel olur ilk yavru sonrakinden büyük olduğu için.İkinci yumurtayı yumurtladığında yatmaya başlarsa eğer kuşlar yavrular aynı gün çıkar aynı boy büyür böylece ölme ezilme gibi durum ortadan kalkar...

Al o yumurtaları boşuna hayvanları yatırma, eğer doğarsa besleyemeyeceklerinden yavru katili olma.

Yada ikinci bir seçenek çıkacak olanlar kıymetli ise ve en fazla 3-4 gün fark olmak şartıyla başka bir çiftin altındakini alıp bunların yumurtalarını koy. Yada koyacak bir çift bul.

üçüncü seçenekde şu olabilir, yumurtaları al ve yem çuvalında sallanmayacak şekilde muhafaza et, yukarıda yazdığım gibi başka bir çift yumurtlarsa değiştir. Yumurta bildiğim kadarıyla 10-15 gün saklanabiliyor.

lamba çek 8 parmak kalınlığı yukardan veya yandan ama otlara değmesin yangın çıkar ben böyle bi yavru almıştım

Geri