İnce Kabuklu Yumurtalar..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcueses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

kuşcueses

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgür demirtaş
Meslek
çalışan
İlgi Alanı
Kediler
Merha arkadaşlar . İlk Yumurtalarda sorun yoktu , fakat ikinci ve üçüncü posta yumurtlamada yumurtalar ince kabuklu olduğundan ( kabuk kağıt gibi) dişi kendisi yumurtaları kırıyor. Ne gibi ilaç ve vitamin vermeliyim . Taş ve kum kümeste hep bulunuyor.Neler yapmalıyım deneyimlerinizden paylaşırsanız çok memnun olurum. Bilgileriniz için teşekkür edirm.

karışık yem verebilirsin ayrıca kum değil toprak olması lazım diye biliyorum yanlışım varsa üstatlar düzeltsin toprağa tuzkarıştır ver

Taş ve toprak 2 sinede ihtiyaç duyuyorlar küçük küçük taşları topluyolar benimkilerin aynı zamanda toprak kaplarıda var ordanda toprak ihtiyaçlarını giderebiliyorlar ve bahsettiğiniz gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım :slm: :slm:

Merhaba,

Kuşlarında kalsiyum eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bu tarz durumlar topraga basmayan kuşlarda oluyor. Ben de teras katta besliyordum kuşlarımı bu şekilde sorunla karşılaştım. toprak, kum, deniz kumu vs satılan 5li karısım kumlardan aldım. birde sabah kahvaltılarının vazgecilmezi yumurtaların kabuklarını kurutup kuşların yiyebilecegi üçüklüge getirip kümesine koy. faydasını göreceksin.

bu yumurta her türlüsü ola bilirmi mesela tavuk yumurtasının kabugunu ufalayıp verebilirmiyiz :tamam:

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.

Kuslarinizda kalsiyum eksikligi oldugu icin yumurtalara ince zar seklinde oluyor.Pet shoplarda mineral ve kalsiyum taslari var bunlari kumesinden ilac verdiginiz donemler haric eksik etmezseniz bu sorunu yasamazsiniz.
Selamlar.

eet bencede kalsiyum eksikliği var kuşlarınızda yumura kabugu en net ve kesin çözüm bu arada genel olarak tavuk yumurtasınn kabugu daha iyi oluyo çünkü kendi yumurta kabuklarını yerlerse sonradan kendi yumurtalarını kırabilrler saygılar

black38' Alıntı:
bu yumurta her türlüsü ola bilirmi mesela tavuk yumurtasının kabugunu ufalayıp verebilirmiyiz :tamam:
İstedigin yumurtanın kabugunu koy. sonuçta dogal vitamin. Arkadaşların dediği gibi kendi yumurtasını koyman sıkıntı yapabilir. bıldırcın yumurtası tavuk yumurtası kendi yumurtasını ufalayıp koydum sıkıntı olmadı.

Eczaneden bu ilacı al. 15 tablettir.sularına 1 tablet at.Sorunu en kısa zamanda çözmene yardımcı olur.
İlaç kullanmak istemezsen Toprak+tuz karışımı ,Kil,minearel taşıyla bu sorunu çözersin...

Ekli dosyalar

• cal-d-vita-efervescent.webp
    cal-d-vita-efervescent.webp
    5.7 KB · Görüntüleme: 1,615
Geri