Inemeyen kusa ne yapmak gerek ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Selam degerli oyun kusu yetistiricileri , bir sorum olacakti.
Benim bir dumanlim var 2 ay 3 haftalik(resmini dun actigim "Fenerbahceli kuslardan kareler" baslik altinda bulunmaktadir).Daha 2 gun once bu kus hedefe bile oynamiyordu , orada burada kafasina gore 1-2 takla ile cekiyordu.
Kus kendini 1-2 gun icinde cok gelistirdi , simdi hedefe oyanama basladi ve 1 tane takla ile takla sayisini arttirdi , yani 2-3 takla ile cekiyor.

Asil konu , bu kusu dun bir arkadasa izletmek icin aksam saat 9 sularinda kaldirdim.kus uctu da uctu hava iyice kararmaya basladi kus halen ucuyor sefer yapiyior hedefe oynuyor.hava iyice kararmaya basladi ama kus birturlu inemede , birkac kus kaldirdim ama havanin karanligindan dolayi kuslar pat diye kendilerini bahceye atiyordu , dumanli ise inmeye calisip oyunu yuzunden inemedi ve hava iyice karanlik oldugunda kusu goremez oldum kus kayboldu gitti.
Sabah baktim gelmemis , yarim saat once ancak geldi ama yine zorla indi.her gelisinde her inmek isteyisinde 2-3 takla ile cekiyor inemiyor sonunda kendini catiya atip catidan indi bahceye.

Bu normaldmidir yoksa bir onlem mi almak gerekiyor ?Misal arka kuruklarinimi ceksem acaba diye dusundum ?
Biryandan da kendini birden gelistirdigi icin acemelik cektigini dusundum bir iki gun sonra kendiliginden duzelir diye dusundum ama acikcasi tam ne yapacagimi bilmiyorum.

Bu konu hakkinda yardimci olursaniz cok sevinirim , butun gun dort gozle kus beklemekten canim cikti.

Tesekkurler.

selamunaleykum ali usta
o tur kuslari ozelikle ac ucur ve fasla piriltikla simartma altindan surekli kus kaldirirsan simarir kus lari birak gezinsinler ama kus kaldirdikca simarip oyun yapmak isrer bu normal birsey gec kaldirmamaya calis kusun kalitesini gozterir
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum ali usta
o tur kuslari ozelikle ac ucur ve fasla piriltikla simartma altindan surekli kus kaldirirsan simarir kus lari birak gezinsinler ama kus kaldirdikca simarip oyun yapmak isrer bu normal birsey gec kaldirmamaya calis kusun kalitesini gozterir
saygilarla ferhat

Tesekkur ederim abim , zaten hergun ayni saatlerde ucuruyorum(15:30) ..ama dun aksam arkadas merak etti diye kaldirmistim ve karni toktu belkide ondan kaynaklanmis olabilir.Kesin olarak bilemedigim icin burda once sizlere danasmak istedim.Eger dediginiz gibi normalse ozaman gunluk ucusuna devam.Tekrar tesekkur ederim hersey gonlunuzce olur insallah.

Fenerbahcem' Alıntı:
Tesekkur ederim abim , zaten hergun ayni saatlerde ucuruyorum(15:30) ..ama dun aksam arkadas merak etti diye kaldirmistim ve karni toktu belkide ondan kaynaklanmis olabilir.Kesin olarak bilemedigim icin burda once sizlere danasmak istedim.Eger dediginiz gibi normalse ozaman gunluk ucusuna devam.Tekrar tesekkur ederim hersey gonlunuzce olur insallah.

selamlar en büyük hata kuş söküldüyse ve bir kez kaldırıldıysa bir daha kaldırılmaz hele saati kesinleşmemiş kuş hiç kaldırılmaz. en büyük hatamız iyi oynayanı gördüğümüzde hasta olsada telekleri eksik olsada uctugu halde misafir geldiyse kaldırmak. 3 gündür başa gelen kuş hedefe gelsede tam istikamet bulamaz bulmasını sağla bencede ac ucur hemde aşırı derecede aç ve inme başlarına geldiğinde yemi görmesini sağla inerken çünki catıya alışırsa eninde sonunda başıda catıya yapmaya başlar kuş zorlandıgında kolayı bulursa ona göre davranır kolayı bulmasını sağlama ve kuşu önce kendine ucur( örnektir : benim ucurdugum kuşlarda iki tane patlayanı yukarı aldım baş 4 telek var atması gereken ucura bilirim ama ucurmayacagım tüyde kuş ucmaz diyip kendi egom için ucurmayacagım. hemen hemen her bildiğimiz kuralı kendimiz bozuyoruz bu sene kesinlikle bozmayacağım ) şimdi senin kuş daha önce oynamadıgından yorulunca pat diye kona biliyordu şimdi öyle değil hedefe başa oturmuş tabi buda yavaş yavaş kendi sınırlarını zorlamasıyla ucum zamanın artmasını sağlayacak şunu unutma ki dışarıda kaldıgı gün başka bir dama daha attı elinde geldikçe dışarıda kalmamasını sağla eger bu 1 kaç kez daha olursa baktı olmuyor nerde o kondugu yer ceker oraya gider sende geziyor diye beklersin. birde baktın kalktıgı yere konmuyor hep huy edindi başka yerleri kuş iyi oynuyorsa cek damızlıga artık istesende şimdiki ucurdugun yerde istediğin yere imkanı yok inmez.

selamın aleyküm inemeyen kuşa kısacası ne yapmak gerekir.elinize makası alıcanız kanadlarını keseceniz.dahada onun pesinde çatı çatı cadde cadde dolaşmıcaksınız.

baraacuda' Alıntı:
selamın aleyküm inemeyen kuşa kısacası ne yapmak gerekir.elinize makası alıcanız kanadlarını keseceniz.dahada onun pesinde çatı çatı cadde cadde dolaşmıcaksınız.

Yaziyi okumadan sadece basliga gore yorum yaptin bence (: kusu catidan degil ucarken indirmeyi diyorum :hhh:
Tabi normalde pirilti verilir veya yem kabini sallarsin indirirsin ama bahsettigim kus hicbirine inmiyordu ve bunun sebebini ogrenmek istedim.o gun Tok oldugundan inmemistir diye dusunuyorum , zaten ustalarimiz gereken aciklamalari yapmislar sagolsunlar.Hersey gonlunuzce olsun , iyi aksamlar.

merhaba,uçurduğun saat çok ters değilmi 15,30, yurtdışı demişsin sıcak değilse normal fakat kuşlar zorlandıkça takla sertine daha kolay düşerler bu inmesini zorlaştırıyor olabilir kuş kendini bırakamıyor taklaya veriyor bence ,herşey gönlünce olsun :slm:

Kuyruklarını çektiğinde kuş uçarken dama çekmez o da uçururken hiç zevk vermez diye düşünüyorum,,Kuşu aç uçur diyecem,, tok uçur tok kursağını taşıması marifet derler sana kalmış,, ama normal saatinde uçurup seyretmesi daha bir zevkli,, demişsinki 15:30 o saatlerde uçur prensibini hiç değiştirme bırak kuşta tadını çıkartsın hem kendi zevk alsın hemde aldırsın,, düşüncelerim bunlar :)
saygılarımla Nuri

Geri